Kod mene je 1.4 VTI s kojim smo u globalu jako zadovoljni zasad... Doduše nije skroz reprezentativan primjerak jer ima tek 67.000km pa bi bilo tužno da ima neke probleme...
Otkad je dosao Golf, Citroen se manje voza, više je grada, manje vanjske vožnje... Ljeti i zimi, kako god okreneš on se nama drži na 7.2-7.5 litara prosječne potrošnje (bar tako kaže BC)... Ukoliko se više vozamo van grada da se spustit na visokih 5 - niskih 6 litara sigurno, tipa do ZG Podravskom gdje nikad nisam najsporiji...
Što se tiče završne obrade, meni se mjehurić (jedan jako mali) pojavio tek nedavno i to nakon što su kao zaštitili haubu s unutarnje strane, šta god oni radili tad, tako da sam po tom pitanju "izvisio" (možda i nisam ali mi se nekako ne da ići u PSC Slavonija jer su turbo mutavi pa tamo i ne idem otkad je garancija istekla)... Kad je bio opoziv dobro sam pregledao haubu i 100% sam siguran da ničeg nije bilo, tako da je od onda proslo neko vrijeme i mjehurić se pojavio... Ništa strašno, ali iritantno da se to događa na praktički novom autu...
Moj konkretni primjerak je imao problem s 2/4 bobine, koji koliko vidim ostali forumaši nisu imali... Jednostavno je proslu zimu prvo jedan dan izgubio snagu i upalio check engine i tad smo zamijenili prvu bobinu.. Nakon tjedan dana se dogodilo isto i tad se rijesila druga bobina... Uvjeravao sam majstore da odmah sve 4 zamjene, ali rekli su da nema potrebe i evo jos uvijek nema... Obzirom da je bobina manje od 200kn i da se zamijeni za 2min nisam mu to uzeo za zlo :whistling:
Kako su neki imali problem s nosačem motora, tako je i moj proizvodio neke čudne zvukove koji su nestali nakon podmazivanja... Isto sam isao u PSC Slavonija jer je tad jos bio pod garancijom i kad sam ih zvao pojma nisu imali o tome i uvjerili me da nitko nikad tako nešto nije prijavio... Pa kad sam rekao da znam da par ljudi je, onda su rekli "a da da da, istina, dođite kad god"...
Ulja voli popit malo, ali sve u granicama normale, nikad nisam morao dosuti više od pola litre između dva servisna intervala... Iako me i to iznenadilo kad se prvi put dogodilo, ali mlad sam, naučit ću
U globalu i dalje stojim kraj tvrdnje da je C4 skroz okej auto, jako udoban i relativno prostran i naprijed i nazad, gepek iznad prosjeka... Osiguranje poprilično jeftino, servisi isto tako (doduše ja sam odradio svega 4 redovna, uskoro ide 5. jer će napuniti jos malo 5 godina)...
Samo ga treba redovito pitati kako je, i s vremena na vrijeme ga servisirati, a ja se tu držim one stare gdje su servisni intervali svakih 10.000km, pogotovo sad kad radi taman toliko godišnje :angel: