Kojeg bi citroena još voljeli posjedovati ili voziti?

deda

New member
Re: Kojeg bi citroena još voljeli posjedovati ili voziti

To su sve mlinci za kavu,nema snage bez kubikaže.Osim toga ne kužim kaj će vam svi ti konji i te jurilice,kam se uopće s tim možeš voziti.Samo plačaš veliku registraciju i trošiš puno goriva,a sve se na kraju svede na điranje po gradu u koloni i gužvi,gdje se s biciklom brže voziš.

1587 VTS

New member

To su sve mlinci za kavu,nema snage bez kubikaže.Osim toga ne kužim kaj će vam svi ti konji i te jurilice,kam se uopće s tim možeš voziti.Samo plačaš veliku registraciju i trošiš puno goriva
Ne slazem se deda. Jesi vozio downsizing turbaka? Imaju ogroman moment. A trose i do 30% manje od usporedivih koji imaju kubika na bacanje bez turba. Npr, vozio sam clio 1.2 TCE, turbo benzin 100 ks, ide nelose i vuce iz niskih okretaja bolje od 1.6 pa ga nemas potrebe razvrtat, a samim tim trosi puno manje. Ja sam samo skeptican oko trajnosti.

sve se na kraju svede na điranje po gradu u koloni i gužvi,gdje se s biciklom brže voziš.
Nisu svugdje guzve kao u zagrebu ;)

Tonka0559

Member

a i da jesu svugdje gužve, kupim si taj autić za svoj gušt...jer jbg,nije mi auto samo prijevozno sredstvo od točke a do točke b... ;)

deda

New member

Kaj ću si guštati takav auto kada se moraš svaki dan voziti po gužvi na posao i natrag,a da imam dva kao što imam preskupo mi je,za kupit,a poslije za održavati.Pogotovo ti novi kompovi na kotaćima,niš skoro ne mogu sam i ništa se neda popravljat,samo menjat.A to je skupo.Prevelik je danas promet da se bilo gdje možeš nateravat da bi guštao,preopasno za sebe i druge,a i murja te lapa na svakom čošku.To je kao da si kupim brzometni top,a nemam gdje pucat.
Dok sam od firme vozio C4 VTS samo sam ga jednom uspio donekle nafrljit,jer jednostavno nemaš gdje.Naplaćao sam se kazni za prekoraćenje brzine,a s ćim,teretnim Berlingom,a kaj bi tek bilo sa ovakvom jurilicom.Dakle ja ne vidim razlog kupovanja takvih auta,samo razbacivanje novcima.A tek poslije tak nekaj prodat nemaš kome,to nitko neće,osim klinaca koji nemaju novce,a oni koji imaju kupe novog.Gubitak je prevelik za ono malo kaj bi si mogao s tim priuštiti gušt.
Eto to je moje životno iskustvo,ne mora se nitko stim složit,znam da mladi ljudi vole takve stvari,volio sam i ja nekada,ali onda nije bilo tolikog prometa i nisu bili toliko jaki auti,pa je bilo podnošljivo,a danas ,nema šanse.

gox

New member

Istina da je danas sve puno policije i da je promet zeznut, ali naravno da se necemo ganjat po guzvi. Sve ovisi tko koliko ima i kako moze/hoce/voli. Ako ima dovoljno novaca da mu je "sportski" auto za svaki dan, a to zeli, imat ce ga, ako ne nece ili ce ga imat mjesec dana pa prodat jer ce skuzit da nema novčeke za vozit/održavat takav auto i da mu je to neisplativo samo zbog "gušta".

1.2 TCE, koliko sam čitao na RKH forumu, kažu da je najbolji motor u omjeru uloženo/dobiveno za clio. Ide čist oke, a troši dosta manje, kao što je Darac rekao.
Sve nove male jurilice su sad s manjim obujmom, a više ili jednako ks (osim klitača). :)

1587 VTS

New member

Deda ja svoga ganjam vec 5 godina po splitu, nema dana da bar jednom (kad se dobro zagrije, naravno), iz njega ne izvucem maksimum u prve 3 brzine, nekad i 4 kad ga zaprasim gradskom obilaznicom. Imam i svoje zavoje za slide show :D S guzvom i prometom nikad nisam imao problema, 70% se krecem u nocnim satima kad je cesta skoro prazna :surprised: Znam vec dobro pandurske zasjede tako da sam do sada kaznu samo jednom platio kad sam se "utrkivao" s presretacem, hahaha LOL Taman su dobili novi BMW 330d, a prije toga su vozili superb V6 tako da ih nisam skontao. Znam i sva policijska sluzbena, nesluzbena i sta ja znam kakva vozila u gradu, fiksno postavljene kamere na obilaznicama, sve je pod kontrolom ;) Tako da je moja investicija sta se tice uzitka odavno isplacena.

Olaf

New member
Downsizing i ostalo nek napreduje... Ja sam sretniji s svojim 2.0 16 v turbakom nego s ovim novim mini turbacima, ak nista bar iznad 150 vuce ko mutav jer meni je bitno kako auto iznad 100 vuce a za to po meni veliku ulogu igra kubikaza :)

RI-C3

New member

da imam novaca naravno da bi kupio jači auto jer u Rijeci je jači auto mnogo jednostavniji za vozit jer je Rijeka krcata velikih uzbrdica.

A pošto nemam novaca ja sam prezadovoljan sa ovim malim motorom i najbitnije mi je da mi potraje malo duže i da nemam kvarova.
Na ravnom dijelu ceste mala kubikaža je za mene odlična ,ali mali problem prestavljaju uzbrdice i kada je auto natovaren,e onda je potrošnja ogoromna i auto viče i muči se,ali jega nema veze.
Ja volim laganu umjerenu vožnju,autoput nevolim jer mi je jaaaakooo dosadno vozit po autoputu.Puno više volim gradsku dinamičnu vožnju ili primjer jadransku magristalu punu zavoja:)

deda

New member

Vi ste noćne ptice,a ja samo mogu gledat da se zavućem u krevetac.Još jedini tu nađem neki gušt.Auti mi već nisu tako,samo da je udoban tih i tak to.Najurio sam se od svoje 18 godine preko nekih 2 miliona km.Valjda to dođe s godinama.Nekad sam bio strah i trepet na cesti,a svi su me već poznali jer sam uvjek imal neke nabrijane auspuhe i motore,pa makar i u Fići.

Olaf

New member
Vi ste noćne ptice,a ja samo mogu gledat da se zavućem u krevetac.Još jedini tu nađem neki gušt.Auti mi već nisu tako,samo da je udoban tih i tak to.Najurio sam se od svoje 18 godine preko nekih 2 miliona km.Valjda to dođe s godinama.Nekad sam bio strah i trepet na cesti,a svi su me već poznali jer sam uvjek imal neke nabrijane auspuhe i motore,pa makar i u Fići.
I mene prolazi lagano zbog krize, zadnji put sam se posteno izganjao prije 10 mjeseci sa svojim, a bit ce gore haha

deda

New member

Imal sam sreće dok sam bio mlad,da krize nije bilo,naganjal sam se ko blesav,trošio sam po tri rezervara benzina tjedno,uopće nisam imal pojma kolko auto troši,bilo je samo bitno da dobro ide.Imal sam kao pripravnik takvu plaću da sam za 4 mogel kupit novog stojkana, a za osam devet novu žabu.

Dalibor

Dado Tornado

ne znam dečki kak se vi sami možete ganjat, mene uvijek drugi naganjaju

RI-C3

New member

ja sa 4000 kn plaće mogu samo sanajti o promjeni boljeg auta ,zato ovog moram čuvati i biti zadovoljan s njim.
1587-kao što rekoh nevolim autoput iz prvog razloga jer mi je stvarno dosadno vozit tamo a i drugi je razlog jer nemam jurilicu već slabiji motor pa nemogu povući malo jače...za autoput stvarno je potrebno imat jaki auto,vjerujem da je onda puno veći gušt vozit.

1587 VTS

New member

1587-kao što rekoh nevolim autoput iz prvog razloga jer mi je stvarno dosadno vozit tamo a i drugi je razlog jer nemam jurilicu već slabiji motor pa nemogu povući malo jače...za autoput stvarno je potrebno imat jaki auto,vjerujem da je onda puno veći gušt vozit.
Iz istog razloga je ni ja ne volim. Dosada i velika potrosnja benzinca. Zato kazem kolega.

Tvoj 1.4i nije brutalni snagator, ali nije ni za podcjenjivanje. Ima on snage vise nego dovoljno za normalnu voznju i za namjenu tvog auta.

Vozim i ja cesto (silom prilika) fiestu 1.25 (isto 75 ks), pa nemam realan razlog zalit se. Za njenu namjenu skroz dovoljno, nikad se ne vucem po cesti, naprotiv, ako ga znas vozit, moze dopustit i neke umjerene uzitke ;) A na autocesti bez problema odrzava brzinu do 150, kome normalnom treba vise? U koju skupinu sebe ubrajam, svima je jasno, al sad govorim objektivno :angel: Ako je pedala u podu ide i 170, al trosi tad preko 11l - nepotrebno.

Vedran

New member

Jurca se na trkama.....
Po cesti se transportira- svejedno u čemu...

RI-C3

New member

ja nikad neidem više od 130,jednostavno ne želim ga terat a mogao bi bez problema i puno bolje,ali onda se mašina već dere i to mi ide na živce...

Na vrh