Kasko: DA ili NE?

Imate li kasko?

• Da

Votes: 41 59,4%
  • Ne

Votes: 26 37,7%
  • Ne, al ga budem uplatil

Votes: 2 2,9%

• Total voters
    69

Damaj

Active member
Sada vidim da nisam napisao da sam osigurao auto full kaskom, a najbitnije u cijeloj priči kao i kod obaveznog osiguranja je to da uvijek osiguravam u osiguranju gdje poznajem nekoga i taj mi je spreman pomoći, inače naizgled i najbolje osiguranje može završiti totalnim fjaskom. Npr. prije 2 god naplatio sam štetu cca 15 000 kn gdje mi se neregistrirana prikolica ručne izrade zabila u zadnji kraj auta koju je vukao neregistriran traktor, a vozač ne da nije imao voz. dozvolu, nego je bio toliko pijan da nije skužio da je ostao bez prikolice. I pored svega toga sam ja uredno auto popravio i naplatio štetu.

La Marche

Iskreni optimist
Za auto kasko uplaćujem od 1993. Niti jednom ga nisam koristio.
Za motor je nekad bilo jako skupo u odnosu na cijenu motora i nikad nisam uzeo kasko za motor.

ghorvat

Well-known member
Donator foruma
Meni se kasko isplatio. Aktivirao sam ga dva puta. Oba puta zalutali kamen na AC. Jednom u šajbu, drugi put u haubu i šajbu.

Za to ga se po mojem mišljenju isplati aktivirati, nego naganjati krivca. Oni koji su imali takvu situaciju s letećim kamenjem po cesti dobro znaju kolika, iz utjerivanja pravde, može ispasti muka i zafrkancija, a s krajnje neizvjesnim ishodom.

Razmišljao sma i treći put za onaj retrovizor, ali mi se nije isplatilo. :)

Turky

New member
Jel se meni isplati uzet kasko za C4 1.6 THP by Loeb (2010)? Kolko sam vidio djelovi za njega nisu baš jeftini, a kineske ne bih stavljao pošto je to novi auto. :)

Matija

New member
Ja to gledam ovak. Za svaki auto koji je novi/noviji i pod kreditom se isplati uzeti kasko. Pa makar i varali i ne isplaćivali cijeli iznos, šta da mi padne drvo na auto i moram još 4-5 godina otplaćivati kredit a za njega na otpadu ne mogu dobit ništ? Makar da nešt dobijem za njega od osiguranja, da vratim veći dio kredita, bio bih zadovoljan.

Krky

Lakerski profesionalac
Da obnovim temu,
el je tko imao kakvih iskustva sa kaskom međuvremenu?
ja sam sebi na c3 2004g uzo, 1400kn me izašao, neznam kaj sve nema u njemu, kažu da je kao ful kasko...

Automatic

Well-known member
Ja uvijek osiguram stakla,za ostale aute kasko već 6 godina a nikad naplaćeno,zbog par ogrebotina mi se ne isplati lakirati auto jer ako ga prodam prigovaraju da je bio razbijen.Po meni ako je auto stariji od 3 god.bacanje novaca,bolje se učlanit u HAK i uzet sve što se može u opcijama.

Nono

Èlan
Kad u ljetnim mjesecima prođe oblak i istrese iz sebe led i u dvije minute ti auto izgleda kao površina mjeseca, onda treba postaviti pitanje da li kasko treba ili ne treba.

Automatic

Well-known member
Ima nešto i u tome,ali to je peh ,ak hoće led nek udara ima niz faktora a javna tajna je da aute osiguravaju kasko i lupaju jer ih ne mogu prodati pogotovo velike kubikaže i aute visoke klase(sve to mafia jer nema naplate ak nije veza u osiguranju),,banke ,osiguranja ,,fiškale,,to treba po mogućnosti izbjegavat jer su doslovno klopovi današnjice ako maknemo slovo k istina je tu.:grin:

Krky

Lakerski profesionalac
Kod nas u županiji je problem nalet divljači... digne se ono ljetno nevreme koje lomi grane, ponekad i čupa stabla, a to se događa u cijeloj Hrvatskoj zadnjih 5 godina sve češče..

deda

New member
Kolko bi se naplačal kaska,za te novce si dvaput u životu kupim novi auto srednje klase,pa ak ga jednom u životu i skršim do totalke,još uvjek sam u plusu za jedan.

Konrad

New member
Imam puni kasko i vec sam ga pokrio kad sam imao provalu u auto jer su staklo, unutarnji retrovizor i senzor za kisu i svjetla 5000 kuna

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
sređivao auto dva puta pod kaskom... s njima nikakvih problema do sad. Sljedeće godine ističe pa ću sredit auto još jednom kod njih prije toga malo polakirati... a poslje sumnjam da ću više produživat, 7 godina će imat, šta se desi se desi :D

Krky

Lakerski profesionalac
Moj je kod limara od utorka, samo šutim ko riba:D
sutra je gotov, prednji branik, maska, hauba, komplet desna strana i zadnji branik lakirano..
i prednji farovi novi, jedan košta 1800kn..
budu sutra fotke..
moram biti ozbiljan u ovoj temi pošto je javna:oops:

Damaj

Active member
Kasko imam već 3. godinu a ovogodišnji full kasko me izašao sa raznoraznim popustima 1500 kn. Prošle godine aktivirao kasko pri zamjeni i bojanju branika (neka :cenzura::cenzura::cenzura::cenzura::cenzura:a u servisu zapela zadnjim zavjesicama o nešto i pukao branik, naravno nitko nije priznao krivnju
jer sam to skontao tek sutradan) šteta oko 45oo kn. Mislim da mi se kasko isplatio s tim još da imam pravo na neku štetu ove godine do 9. mjeseca.

deda

New member
Ne može se o tome raspravljat,svako ima svoju računicu,to je bez veze,kao da raspravljamo ćiji je tata jači.Jedino nikada nebi sjeo u tuđi auto ili auto od firme,ako nije kasko osiguran,odnosno da ja nemam apsolutno nikakvu odgovornost za štetu na tuđem autu.U jednoj firmi sam dao otkaz i poslao gazdu u k...jer me tražio da mu platim novi karter koji sam razbio na službenoj vožnji.Ja sam mu platio popravak(švasanje) i sam skinuo i metnuo ga,a on me napao da neće zašvasani i neka kupim novi.Kada sam ga pitao,a što ako razbijem auto i ja sam kriv,jel su auti osigurani,rekao da štetu snosim ja,a jel su osigurani,mene se ne tiče.

Na vrh