Innuendo by Liberty

liberty

Well-known member
Pametno razmišljanje, ti 1.6 TDI motori stvarno ne vole kratke gradske relacije. Bolje spriječiti probleme s DPF-om na vrijeme nego čekati da se upali lampica ili da krene regeneracija u najgorem trenutku.
Pametno razmišljanje, ti 1.6 TDI motori stvarno ne vole kratke gradske relacije. Bolje spriječiti probleme s DPF-om na vrijeme nego čekati da se upali lampica ili da krene regeneracija u najgorem trenutku.
Da
evo primjera
bio sam napravio nekih 200 km grad/lokalno, sve je motor dolazio na radnu temperaturu
i znam da u tom režimu regeneracija ide na oko 250 km (tako je bilo i s bivšim 1.6 tdi)
i mislim si - super - evo baš imam autoputa 160 km + 20 km brže otvorene ceste pred sobom - auto će to na miru odraditi
klinac
3 dana poslije na oko 400 km od zadnje regeneracije evo njega dok idem do pevexa lokalno po gradu - pali regeneraciju....reko super....odvozio poluautoputa nekih 10 km i završio je
uglavnom, ako radi regeneraciju ja ga vozim na način da nastojim da držim okretaje konstantno na oko 2.500 i čekam da odradi regeneraciju

za Adblue javlja da ima za 8.000 km, da mogu natočiti min 4 litre, max 4,25 litara....pričekati ću sad jedno putovanje od oko 600 km pa ću nakon toga razmišljati o tome

ima tih Adbluea s već umiješanim aditivom (Totalenergies) ili ću kupiti bez toga pa dodati aditiv

pogledao sam razinu rashladne tekućine i ulja - prošlo je od servisa nekih 2.250 km - sve je kao i prvog dana, na razini kao i prvog dana

gume (cjelogodišnje barum) su tiše od očekivanog i mekše od očekivanog, možda u duljim bržim zavojima čovjek ima osjećaj da auto ima tendenbciju da bočno proklizi....ali, iskreno meni svejedno, bolje su mi nego continentalove na scali

188.800 km - golf registriran, evo ima 17 godina
tehnički prošao bez problema
nema nikakvih zezancija s njime osim što benzina troši po gradu sumanuto (10-11 litara) ali ne vozi se tako puno (najčešće relacije su 1,5 -3 km)
plin još nisam popravljao, nekad ga vozim na plin kad ja vozim da se ženi ne ugasi....ne da mi se popravljati, star auto, a i cijene plina su tako-tako.....pitanje đšta će biti s ovim kretenima koji vladaju Svijetom...

liberty

Well-known member
Tako ti je to, voziš 300-400 km autoputa i onda krene regeneracija 3 km prije kuće... Milina
da, kadtad će se posvađat narkić dpf s narkićem adblueom i oni obadva samnom
a onda znamo šta će biti
nikad lakša odluka - innuendo se nastavlja i liberty kupuje neka druga kola (vw i škoda su baš kola, onako, za široke mase)

Posljednje uređivanje:

liberty

Well-known member
odradio je škodilak put.....autocesta u rasponu od 120 do koliko god treba uz prosječnu potrošnju 5,0 litara
ulje i rashladna na maksimumu
do nekih 120 kmh je auto dovoljno tih
kočnice bi mogle biti malo agresivnije
mogućnosti prenošenja osoba i stvari su dosta dobre
dosad s njom napravio nekih 2.950 km
ukupna potrošnja u 92 sata rada i s prosječnih samo 33 kmh je 5,7 litara po board computeru

Adblue javlja da ga ima za još 7500 km i da ga se treba dodati min 4,25 a max 4,75 litara (kako nepraktično, pa di da mjerim)
pa ću pričekati još nešto km pa ga onda dodati uz neki aditiv (nemam pojma koji, moram odlučiti)

ovjes i pri velikim brzinama ne posustaje
nije da jurne do 180 kmh ko crni golf 1.6 tdi, ali može i škoda potegnuti - tek iznad 130 kmh joj fali 6. brzina

mislim da se malo čuje (to im je mana) onaj središnji nosač između motora i mjenjača (dog bone ili kako se zove) + mislim da se jedna od prednjih kočionih pločica ponekad pomakne ako se samo lizne kočnica

u 6. mj ću se malo poigrati s lakom u sticku i riješiti neke stvari koje me baš bodu u oko

btw. mislio sam da je moj auto zlupan sastrane od tuđih vrata, ali bio sam s jedinim iz Zg.....koliko njega lupaju na parkingu gdje živi to nije normalno....moj auto je za taj u vrhunskom stanju očuvanosti laka

gume su ok, nema nekih promjena što se tiće njih

sad kad sam bio na putu (oko 550 km, regeneraciju je napravio na nekih 450 km
ovo kad sam samo lokano - grad napravi svakih nekih 250 km
kad vidim da radi regeneraciju ja ga provozam, jer ako čovjek samo na mjestu drži više okretaje on preine regeneraciju i ponovno je uključi kad se idući pput upali auto a prosječno mu regeneracija traje 10 - 15 min

lokalno kad se čovjek vozi 50 - 80 kmh auto pokazuje smiješno malu potrošnju, oko 4 litre
u nekakvom overall prosjeku troši nekih 10% manje nego 1.0 tsi, po gradu možda 15% manje
što sve govori koliko je 1.0 tsi napredan, a 1.6 tdi nije

Na vrh