Pametno razmišljanje, ti 1.6 TDI motori stvarno ne vole kratke gradske relacije. Bolje spriječiti probleme s DPF-om na vrijeme nego čekati da se upali lampica ili da krene regeneracija u najgorem trenutku.
DaPametno razmišljanje, ti 1.6 TDI motori stvarno ne vole kratke gradske relacije. Bolje spriječiti probleme s DPF-om na vrijeme nego čekati da se upali lampica ili da krene regeneracija u najgorem trenutku.
evo primjera
bio sam napravio nekih 200 km grad/lokalno, sve je motor dolazio na radnu temperaturu
i znam da u tom režimu regeneracija ide na oko 250 km (tako je bilo i s bivšim 1.6 tdi)
i mislim si - super - evo baš imam autoputa 160 km + 20 km brže otvorene ceste pred sobom - auto će to na miru odraditi
klinac
3 dana poslije na oko 400 km od zadnje regeneracije evo njega dok idem do pevexa lokalno po gradu - pali regeneraciju....reko super....odvozio poluautoputa nekih 10 km i završio je
uglavnom, ako radi regeneraciju ja ga vozim na način da nastojim da držim okretaje konstantno na oko 2.500 i čekam da odradi regeneraciju
za Adblue javlja da ima za 8.000 km, da mogu natočiti min 4 litre, max 4,25 litara....pričekati ću sad jedno putovanje od oko 600 km pa ću nakon toga razmišljati o tome
ima tih Adbluea s već umiješanim aditivom (Totalenergies) ili ću kupiti bez toga pa dodati aditiv
pogledao sam razinu rashladne tekućine i ulja - prošlo je od servisa nekih 2.250 km - sve je kao i prvog dana, na razini kao i prvog dana
gume (cjelogodišnje barum) su tiše od očekivanog i mekše od očekivanog, možda u duljim bržim zavojima čovjek ima osjećaj da auto ima tendenbciju da bočno proklizi....ali, iskreno meni svejedno, bolje su mi nego continentalove na scali
188.800 km - golf registriran, evo ima 17 godina
tehnički prošao bez problema
nema nikakvih zezancija s njime osim što benzina troši po gradu sumanuto (10-11 litara) ali ne vozi se tako puno (najčešće relacije su 1,5 -3 km)
plin još nisam popravljao, nekad ga vozim na plin kad ja vozim da se ženi ne ugasi....ne da mi se popravljati, star auto, a i cijene plina su tako-tako.....pitanje đšta će biti s ovim kretenima koji vladaju Svijetom...