Innuendo by Liberty

liberty

Well-known member
evo probao sam tu 2.0 tdi
izvana ima isto tako oštećenja = bočno jednako
na haubi i prednjem braniku nema (za razliku od one 1.6 tdi)
ne radi joj tipka 5. vrata, na klimu puše kod vozača hladno, obzirom je godinu starija trebalo bi napraviti ove godine veliki servis
ekspanziona posuda je ekstra prljava
korišten je auto za transfere- ranije prema Nizozemskoj, sada ovdje bliže

razliku u snazi neću komentirati - 2.0 tdi je avion za 1.6 tdi
2.0 tdi ima cvrčak više u unutrašnjosti, ima grijanje sjedala što mene ne zanima, iznutra je ipak bi se reklo prljavija jer je 1.6 tdi očišćena
mjenjač je na tdi malo grublji kod šaltanja (grublji nego kod 1.6 tdi) - ako uspoređujemo s drugim proizvođačima situacija je u biti dobra

2.0 tdi nema pšrednje senzore, nema zatamnjena stakla, ima manje kotače, ima par tih stvari koje su neispravne
meni osobno djeluje da izvana nije puno popravljanja i da čak ima i manje oštećenja od 1.6 tdi.....ali 1.6 tdi sam gledao na miru u garaži, a ovu nisam nego vani iz stojeće pozicija i bez prepipavanja

prednost 2.0 tdi - nema adblue i snaga motora
ostalo mi je sve na strani 1.6 tdi
ne bi vjerovali na 1.6 tdi se ručna kočnica ljepše podiže, mjenjač je manje grub, čini mi se mekši i svilenkastiji i tiši motor kod 1.6 tdi
a ova 2.0 tdi traži malo ljubavi

cijena im je tu negdje
oba su korektni primjerci
2.0 tdi registrirana do 09/2026. nisam pitao da li je na fizičku osobu ako je plaća se nekakva pristojba za prijenos - kwx nešto ovisno o godinama (bubnut ću napamet 300-400 eur)
1.6 tdi se ne plaća pristojba i biti će registrirana punu godinu
2.0 tdi je rekao čovjek da je voljan korigirati cijenu, s 1.6 tdi nema pregovora
a i malo mi je blesavo kupiti tu 2.0 tdi pa onda ići na servis kod čovjeka kod kojeg gledam 1.6 tdi
2.0 tdi je prvi servis na 22.000 km, pa na 55.000 km, rekao je da ju je kupio 2020. sa 75.000 km.....e sad da je s njom u idućih 5 godina napravio 60.000 km......moguće je, ne djeluje da ima više km, kaže da ju nije iznajmljivao nego da bi iznajmili njega + auto u smislu da ju on vozi
tip je vrlo srdačan, normalan, razgovorljiv, odmah je sam prešao na nedoostatke vozila

ocjene do 10:
vanjština 2.0 tdi je za 6,5, 1.6 tdi je 6
unutrašnjost je 2.0 tdi za 7,5, 1.6 tdi je za 8,5
motor 2.0 tdi (uzevđši sve u obzir i plus i minus) - 8, a kod 1.6 tdi je bar 9
izgled i oprema 2.0 tdi je 6, 1.6 tdi je 8
osjećaj u vožnji 2.0 tdi je 8, 1.6 tdi je 9
itd.

ako izuzmemo ožiljke izvana, 2.0 tdi ima nekakav osjećaj potrošenosti i zapuštenosti u sebi, ova 1.6 tdi se ne doima tako

cijena 14 - korekcija naspram nekih 13,4 s duljom registracijom
ajmo reći da bi isto koštale, imam takav osjećaj....dodatne gume na 2.0 tdi mi i nisu nešto jer su postojeće zimske po meni istrošene (osobito prednje)

evo iskreno tako je neko moje mišljenje - auti su dosta izjednačeni, imaju svoje prednosti i mane oba 2
meni performanse 2.0 tdi i 6. brzina u mjenjaču nije nekakva prevaga u odnosu na 1.6 tdi i 5,. stupnjeva
crni golf je bio 1.6 tdi i 5 stupnjeva i to je sasvim ok meni
da se ne lažemo i 1.6 tdi slijedi veliki servis, možda 1 godinu kasnije

prednji parking senzori i zatamnjena/vrlo tonirana stakla kod 1.6 tdi su mi korisna oprema
1.6 tdi zvog eloks aluminija i većih kotača djeluje atraktivnija iako ne mogu reći da mi je to bitno
2.0 tdi je očito euro 5, a 1.6 tdi je euro 6 - to bi moglo postati bitno (čovjek sam kaže da prodaje kombi jer može taksirati samo s euro 6)

šta sugerirate?
da 1.6 tdi nema adblue ja se ne bi puno pitao - uzeo bi 1.6 i to je to
mene jedino taj adblue smeta
ali me smeta i smeđa posuda rashladne tekućine
+ ja u te neke spke oko superiornosti 2.0 tdi u odnosu na 1.6 tdi ne vjerujem (ne performanse, već izdržljivost i trajnost) - meni se čini 1.6 tdi čak moderniji motor

Posljednje uređivanje:

diegos

Well-known member
Istina, 2.0tdi je užas kako ronda, za 1.6 ne znam. A sta je s tim adblue da ne valja, neki poznati problemi?

Milosh

Test
koliko bi se trebao obazirati na ta oštećenja na karoseriji
Ne bi se trebao obazirati. Kupuješ polovno auto koje je vidjelo puta i parkinga, to je normalno. Ako želiš da kupiš polovno auto koje toga nema, budi spreman da izdvojiš puno više.

ili bi me baš to trebalo opuštati i da ne razmišljam kako ga i gdje parkiram
Tako je.

iskreno čovjek koji mi servisira aoto prodaje taj auto i obavio je servis
a od ispod ga nisam gledao jer je čovjek (on) kojem vjerujem rekao da je sve ok

u biti ajmo ovako - ja ako njemu ostavim auto na servisu ništa ne brinem, to dugo nisam kod nekoga osjetio
Mislim da si sve rekao.

šta sugerirate
Na osnovu svega što si naveo, mislim da je 1.6 bolji izbor.

S obzirom koliko si osjetljiv na boljke i mane auta, mislim da ti činjenica da kupuješ auto od čovjeka kojem vjeruješ dosta znači, u smislu duševnog mira (možda imam pogrešnu percepciju, ne zamjeri).

liberty

Well-known member
Ovaj 2.0 TDI je bio malo zapušten
Ne izgledom ili čistoćom nego mehanički
1.6 TDI je uvoz, dakle, isto nepoznanica ali djeluje bolje...uvezao ga je čovjek koji mi servisira aute, napravio je servis ulja i filtera, stavio nove gume, kemijski ga očistio prethodno provjerio servisnu povijest i sve po broju šasije....nije idealno jer ga nije koristio ali je rekao da mu djeluje kao normalno korišten auto od bivšeg vlasnika i u korektnom stanju po onome što on vidi na tom autu...meni je bi rekao neistinu.
Činjenica je da mi ga ne gura pod nos....ali dobro, Ilovnjak jelda, sutra može nešto crknuti....razumljivo mi je to
Nisam očekivao da je 2.0 TDI grublji u radu, ali tako je ispalo
Jako mi se sviđa taj model u vožnji....sjedi se više nego u novom modelu i to mi paše
Naravno da je to maksimalno konfekcijski auto, ali je dosta praktičan.
Uglavnom, javio sam da uzimam 1.6 tdi

Žao mi je da nisam slikao motorni prostor i prtljažnik 2.0 TDI da usporedite razliku u ta dva auta

Ono isto dosta bitno....nova Octavia karavan slabiji dizel slične opreme dođe 34.000 EUR....ova dođe 13.400 EUR...ako gledamo obje neregistrirane...a znamo da mi treba mir da svako ptičje govno ne skidam isti čas, da odem u trgovački centar s autom i da se opusti

Mislim da će žena biti zadovoljna gepekom....to mi je isto bitno
Btw da se našao Caddy tog godišta s manje km....koštao bi se uvozom oko 21 teur, istina 2.0 TDI 102 ks
1771364621184.jpeg
napisao sam cijelu tiradu o tome zašto nisam izabrao 2.0 tdi ali nisam mogao spremiti
ukratko - provjerio sam vlasnika kao osobu., čime se bavi, da li moguće daje u najam taj auto.....u konačnici je uživo i autio i čovjek ostavio dobar dojam no.....morao sam izabrati između 2 auta slične cijene.....oba su nepoznanica, ovaj iz uvoza i ovaj od čovjeka koji autom prevozi ljude na dulje staze

zašto mi je dosadilo čekati caddy da se pojavi neki 2018.-2020.....hmmmm, razmišljao sam.....polovnjak mi je granica 15.000 teur
kupujem polovno = riskiram = mora postojati granica

uostalom da ćelim novu octaviju i da sam normalni korisnik koji ne strepi od ptica i ljudi koji parkiravaju do....najjeftinija octavia je oko 25, karavan oko 27, dizel karavan oko 29.....negdje mora postojati limit što se tiće cijene za polovnjaka

možemo reći - ode ti injektor....svaki je oko 200 eur
ide ti EGR....reparirani je vjerovatno 200-500 eur
ode ti injektor adbluea - 200-300 eur

znači bio polovnjak 15 ili 20 teur.....2-3.000 eur moraju biti spremne za popravke
+ na polovnu ne uzimam kasko jer bi kasko bio 800+eur i bez obzira pao sutra na nju klavir - ne želim

najbolji primjerak koji sam propustio - octavia s Cresa 2020. godište 80 tkm oko 17-18 teur
nisam ju vidio uživo ali moguće je zaista bila najbolja
no istina, malo sam proučavao čovjeka koji ju vozi, možda i nije bila najidealniji primjerak
kontaktirao sam ga i već ju je bio prodao (preko mjesec dana je prodavao)
ali kažem....granica mora postojati meni je granica za te aute koje gledam 15 teur

dalje, generalno te octavije jesu skupe
2017-2019. kako god se okrene su (ako nemaju +150 tkm) nekih 12-15 teur.... za te novce netko kupuje inisgniu (meni se sviđa), netko za 2-4 teur manje focus karavan ....sve je to ok
moj serviser preferira servisirati vw grupaciju, s njim sam zadovoljan, meni odgovara vw grupacija, u staroj octaviji sjedim uspravno, ne ulazim pognuto, ipak je viša i od poda od nove....meni to odgovara...jednostavan konfekcijski auto koji ne upada u oči i ima neke gabarite tako da žena može nositi kubik stvari na plažu kad idemo samo na 2 sata

da li je moglo bolje
moglo je
da postoji neki drugi liberty koji je čuvao kao ja auto i nakon 8 godina napravio 50-60 tkm
to bi bila prava kupnja, pa i za 15 teur
no to ne postoji
činjenica je da su većinom octavie vani službeni auti, da rijetko koja to godište ima manje od 120-140 tkm, da su one koje imaju manje km neproporcionalno skupe, a da su i dalje kao i ova koju kupujem - neoznanica, polovnjak

btw. gore je slika sa starim ljetnim gumama Falken, sad su na njoj nove cjelogodišnje Barum
ne patim od marke guma, znam da je to budget guma
meni je kod gume najbitnije da je nova i mekana....ova to je, dakle, ok mi je

planovi....obzirom godišnje napravim nekih 16-18 tkm
da octavia bude u stalnom pogonu da radi najmanje 10 tkm....a nek golf malo odmori
tako ću se i ja opustiti što se tiće svakodnevnog korištenja auta i napokon ću oba auta koristiti

kad se sjetim da sam na novom problematičnom tuguanu u 10 mj izgubio 20% njegove vrijednosti.....tj. dobio sam za njega 20% manje (nek mu je vriednost pala 10%, ali bar 10% sam sigurno izgubio dodatno), a ovlašteni servisi su me vozali i nisu rješavali probleme....ni polovnjak mi nije u biti mačak u vreći već možda samo mali mačak

ajde budemo vidjeli....volim aute kao i svi bi, radujem se pomalo kao malo dijete, napokon ću s autom do trsta ili ga parkirati na ulici ili ću po bijelom putu na more....obitelj mi je bhila terorizirana mojim stavom oko čuvanja auta

Posljednje uređivanje:
Na vrh