Pa jel nova Oktavia ima iti jedan plus u cijeloj priči?
Što je najgore, i nju su dotukli sa redizajnom... mala pozitiva je da unutra nema onaj degutantni trendovski ekran preko cijelog kokpita, ali ovo što ima je očajno riješeno po pitanju ergonomije.
Od par ljudi što ju vozi nisam čuo niti jednu lijepu riječ o njoj, a nikome nije bila prva Oktavija.
A po ovoj tvojoj računici, rabljenu i da baciš u smeće nakon korištenja si u manjem gubitku.
ovako, onako objektivno, ja koji nisam fan ekrana
kada bi na novim škodama infotainment bio stabilan, da sustav ne pada i da ga ne treba nadograđivati - bio bi ok
ergonomski nije dobar nikako (premale ikone temperature), a ja stalno mijenjam temperaturu i puhanje
+ sve na ekranu = nužan je
ako izuzmemo to
unutarnje plastike na starim škodama su bolje nego na novima (crnije su, punije, i ima manje škripanja)
ok na frendovoj novoj octaviji - ne šripi, ali je ono platno preko konzole ispred suvpozača - meni se to ne sviđa
+ nova octavia je još malo niža (clearence, položaj sjedenja) jer je auto novije generacije
meganički nova octavia je ok
rad ovjesa na novoj ocrtaviji je lošiji jer zadnji kraj više mulja i previše ovjes ide gore-dole na neravninama (ne kao u Scali, ali više od očekivanog)
prednost nove octavije je da mi se sviđa dizajnom kao limuzina, izvana, ne i karavan
ali ako mi nešto na njoj u garanciji "prdne", zašteka imam dobar ovlašteni servis za nju (ne za cijeli VAG nego za škodu) - no oni riješavaju samo ako centrala odobri....tako da jamstvo i nije jamstvo
ova stara octavia se pali na ključ, ima pravu ručnu kočnicu.....meni to odgovara
i ekran ne dominira prostorom jer je niže, a ventilacija više - to mi se pokazalo efikasnijim i da mi manje blješti u oči (to mi je osjetljivo)
želim reći....ne opravdavam stari model octavije, nego primeječujem razlike
da mi sad date da za iste novce kupim novu octaviu stari model ili novu aktualnu octaviu - porije bi dao 30 za stari model nego novi
možda to najadekvatnije opisuje moje mišljenje
e sad
neko će reći, a i ja se bojim
pa riknuti že ti EGR, ovo, obo, injektori.....istina, to jesku skupi kvarovi
ali je to tako
makar imam nekoga tko će dijagnosticirati i otkloniti....ako mogu kupiti novu, onda mogu održavati i rabljenu
jedino što me može mučiti je pouzdanost - tj. polovni auto će statistički prije ostaviti na cesti nego novi