Hrđa suvozačevih vrata

alen53nja

New member
Pozdrav svima, ukratko danas nakon pranja vozila, lijepo iznenađenje, donji dio vrata na mjestu koje je predviđeno da izlazi voda od kiše, općenito zahrđao je cijeli donji dio vrata. Tvornička greska? Moj c-elysee je veljača 2014. Ima li tko slično iskustvo?
 

visaluteju

Well-known member
Imam ja na c4 2012. Samo nije cijeli donji dio vec samo duzine 3-4 cm a visine 1 cm lijevo od rupice za vodu uz keder. Planiram to sam sastrugati i ofarbati jer se ne vidi pa nema veze ako ne ispadne idealno. Koliko je tvoje tacnije? Jel samo na onom spoju limova vrata u donjem djelu ili je malo veca površina?
 

alen53nja

New member
Cijelom donjom dužinom vrata, probio je bubreg s prednje strane vrata, znači da ću morati ofarbati cijela vrata. Bubrezi boje su dolje iskočili i preko srebrne boje je hrđava boja. Uglavnom auto od 5god.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Garancija na prohrdavanje?
Bilo bi dobro da ga se komplet pregleda i zapuni sve rupe s voskom
 

alen53nja

New member
Bojim se da je teško to i popraviti, psmtr. Garancija vrijedi uz uvjet da ideš na redovite servise. Ja sam bio unutar glavne garancije od 2 godine. Ali auto star 5god, nije golf iz 1996. ?!
 

Cutac

Prèkaroš
Ali auto star 5god,
Hebiga, greška u proizvodnji, događa se.
Moj savjet je da odeš u Bauhaus, uzmeš ovo
i neku dugu i tanku žičanu četku.
Vidi kada će par dana biti sunčano, uđi četkom unutra kroz rupu za cijeđenje, struži koliko ti se bude dalo i onda nekako ušpricaj to iz Bauhausa unutra. Špricom od 50 ml, ne znam, uglavnom neka bude dosta. Onda izvana ostruži lak koji je nabubrio i premaži sa time. U razmacima od minimalno 6 sati ponovi postupak apliciranja Neofera par puta, oko 3, 4 i hrđa bi trebala biti eliminirana.

To bih ja napravio da je moj auto, a preko toga još primer i boju po kodu namazati.

Ili ostavi kako je i kad probije kupi nova vrata(cca. 8-12 godina bi trebalo držati).
 

markan1000

Well-known member
Garancija vrijedi uz uvjet da ideš na redovite servise.
jesi siguran da je to uvjet i za hrđu? ja bi se na tvom mjestu napravio blesav i otišao kod njih. meni su na C4II mijenjali haubu izvan garancije od dvije godine. Doduše, to je bio problem za kojeg se znalo, ali ga nisu rješavali preko opoziva nrgo kako bi se tko javio. Ipak, niti u jednom trenu nisu dovodili u pitanje garanciju na prohrđavanje.
 

Cutac

Prèkaroš
:thinking:
Ili skini sve sa vrata(obloga, zvucnik, izolacija, prozor), kroz rupu ostruzi sve koliko ide, natopi antikorozivom, ostavi da stoji koliko pise na ambalazi, isperi blagim mlazom vode, onda isperi jakim mlazom, ispusi zrakom, vidi jel sve cisto i zdravo i ako je, jos jednom ispusi zrakom, stavi primer, bazu i bezbojni(mozes kistom) i trebalo bi biti dobro.
 

Cutac

Prèkaroš
Uvijet nije ići na redovne servise nego svake 2 ili 4 godine obaviti pregled za hrđu koji košta 500 kuna.
Tako mi je rečeno u CiB Commerce kada sam išao reklamirati VTS-a :D
 

Phantom

Drajver
Uvijet nije ići na redovne servise nego svake 2 ili 4 godine obaviti pregled za hrđu koji košta 500 kuna.
da to su meni rekli isto kada sam lakirao krov, elem zbog par kamenčića morao fino platit lakiranje...a moglo je dzabali
 

alen53nja

New member
Edit - zvao sam CIB i preusmjerili su me da zovem novog uvoznika za Citroen, u Kovinsku. Uglavnom iako mehanika i limarija nemaju poveznice ipak jer nisam bio na godišnjim servisima, nemam pravo na garanciju za lim. Našao sam karambolirani peugeot 301 u Zagrebu, vrata prodana za 200eura. Drugi ima udarena vrata i treći u Mostaru. Za sada politika čekanja ;)
 

visaluteju

Well-known member
Zna li neko postoji li jos kakva varijanta ovih "pretvaraca hrdje" da su dobri za tako uspricati na nedostupna mjesta, pokusavam naci ovaj cutacov u BiH ali ne ide mi bas
 
Na vrh