Grand spacetoure 1.6, 120, 2019

nero81

Well-known member
Donator foruma
Iskoristio sam danas malo sunca i oprao auto. Kupio tekuci vosak od wurtha. Nisam bas zadovoljan. A ne znam iskreno ni sta sam trebao ocekivati. Ako se jako dobro ne utrlja onda ostaju bijele mrlje. Auto se sjaji ali nema onog wow efekta. A tak sad sam primjetio da mi je stanje laka uzasno. Sve puno tockica koje ce sa vremenom postat rupe. Pogotovo na krovu
Iskoristio sam danas malo sunca i oprao auto. Kupio tekuci vosak od wurtha. Nisam bas zadovoljan. A ne znam iskreno ni sta sam trebao ocekivati. Ako se jako dobro ne utrlja onda ostaju bijele mrlje. Auto se sjaji ali nema onog wow efekta. A tak sad sam primjetio da mi je stanje laka uzasno. Sve puno tockica koje ce sa vremenom postat rupe. Pogotovo na krovu

nero81

Well-known member
Donator foruma
Pozdrav. Dugo me nije bilo. To znači da auto valja :) napravio veliki servis na 163000km i do sada bez greške. jedino sam primijetio da mi je volan počeo kaonimat malo lifta. Kao da lupka kod promjene smjera okretanja.malo ali dovoljno da nervira. I bunker amortizeri više ne drže. Zna netko di ih jeftino nabaviti? I koje. Tu kod mene su mi nudili za 40eir komad. To mi malo puno

Prilozi

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
Pozdrav. Dugo me nije bilo. To znači da auto valja :) napravio veliki servis na 163000km i do sada bez greške. jedino sam primijetio da mi je volan počeo kaonimat malo lifta. Kao da lupka kod promjene smjera okretanja.malo ali dovoljno da nervira. I bunker amortizeri više ne drže. Zna netko di ih jeftino nabaviti? I koje. Tu kod mene su mi nudili za 40eir komad. To mi malo puno
Ja sam ih mislim naručio sa AutoKrešo,nisu bili skupi...,uvijek imaju neku akciju. I meni nešto zacvili kad motam, strateški sam potrefio par kvalitetnih rupa sa lijevim točkom

https://www.autokreso.hr/citro-n--c4-grand-picasso-ii-da-de-11572--1-6-bluehdi-120-88kw-108851/kategorija-proizvoda/ostali-proizvodi/karoserija/plinske-opruge/
Ja sam ih mislim naručio sa AutoKrešo,nisu bili skupi...,uvijek imaju neku akciju. I meni nešto zacvili kad motam, strateški sam potrefio par kvalitetnih rupa sa lijevim točkom

https://www.autokreso.hr/citro-n--c4-grand-picasso-ii-da-de-11572--1-6-bluehdi-120-88kw-108851/kategorija-proizvoda/ostali-proizvodi/karoserija/plinske-opruge/
Da, evo bio uzeo Magneti Marelli, odlične!

Prilozi

Posljednje uređivanje:

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
Dosta marki sam izreda i jedino Stabilus drže 5+ godina i daju otpor ka prvog dana. Druge marke dvi-tri godine i eto ulja.

Moje zasad odlično drže, cca godinu dana več. U originalu su bile Stabilus.

nero81

Well-known member
Donator foruma
Stabilus su 40eur komad. To lako montirati? Netko drži vrsta dignuta, odvijačem puf van jednu i drugu i novu klik unutra?

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
Stabilus su 40eur komad. To lako montirati? Netko drži vrsta dignuta, odvijačem puf van jednu i drugu i novu klik unutra?
Večinom ode jedna strana, tako da nakon što sam stavio isto tako vjerovatno dobar Magneti Marelli, koji je sad 19 EUR komad, imam drugi još ispravni Stabilus za rezervu. Jedan nemože držati vrata, pa se čini da su oba otišla. Bar kod mene nisu.

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
I to definitivno vrijedi više nofčića od ostalih!
Ja kad sam kupio par novih (ne znam više koja marka) i tako jako su gurali gepek-vrata gore da sam mislio kako će ih iščupati!!
Pa sam stavio jedan novi i jedan stari, ali to nije to jer i dalje nema usporivača - samo sporo i blago udare.
Na kraju sam vratio originalne, stare.
Kad ti više ne budu držali vrata gore (za sad se samo brzo spuštaju) kupit ću Stabiluse!

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
Po mom iskustvu, Stabilus je jedini u našim trgovinama koji ima damper na kraju hoda, tj uspori vrata da ne čupaju krov.
Budem vam javio kakvi su u toj situaciji Magneti. Koji god bili, uvijek se rascijepi ona guma od gepeka do krova, gdje ide instalacija....,tako da im đaba usporavanje😀

Nikola

Homo sapiens
Donator foruma
Dobra informacija, sad vidim da su za moj ovde oko 20e komad, a 25e je za Picasso od 2013 i mlađi.

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
Evo upravo testirao, uredno uspore prije krajnjeg otvaranja. Znači nikakvog udarca nema, šarke recimo ne trpe. Cca godinu kasnije. Nekako nisam ni sumnjao, i to je dobra firma dosad bila. Pitanje je i dali je originalni Stabilus, i ovaj novi podjednake kvalitete.

Na vrh