Gasi se u vožnji!

Milky

New member
Saxo 1.1i se ponekad gasi u vožnji kad pritisnem kvačilo, tj. kada usporim i prebacim u nižu brzinu ili kad se zaustavim! Èudno mi je što se to događa jedno vrijeme i onda opet funkcionira normalno i tako opet!
Ne znam da li se tu radi o motoriću ler gasa i kako se to može provjeriti? Jednom sam ga već mijenjao, ali tada mi se stalno gasio!
 

Dalibor

Dado Tornado
provjeri si sve cjevčice zraka i vakuuma. znači sve cjevčice koje idu na onu plastiku između filtera i ubrizgavanja, sve trebaju biti čvrsto spojene i nigdje ne biti porozne. na usisnoj grani bi mogao imati još neke cjevčice koje znaju puknuti od zagrijavanja.

ako je tu sve u redu, nazovi oglas s njuškala: 10130893, i traži "bosch ubrizgavanje". možeš mu reči da ti ne treba motorić ler gasa, pa neka ti da jeftinije. ništa ti ne treba osim samog metalnog kučišta, u kojem je sa desne strane potenciometar ler gasa. taj potenciometar je česta greška na tim ubrizgavanjima. kada se pokvari mijenja se u kompletu sa tim metalnim kučištem ubrizgavanja na koje ide još i senzor, njektor, regulator protoka goriva i još ponešto... ali tebi treba samo kučište u sklopu kojeg je taj potenciometar.

to "kučište" sa potenciometrom možeš skinuti i sa nekog 1.4 motora sa takvim ubrizgavanjem, ali tada moraš u to ubrizgavanje staviti svoj injektor jer motor 1,1 treba injektor sa nešto malo manjim protokom goriva na leru.

i najvažnije ako češ to naručivati i kupovati rabljeno, moraš pitati prodavatelja da nije otvarao taj potenciometar, jer ako ga je otvorio može ga baciti u smeće.

najjednostavnije je kupiti komplet "bosch ubrizgavanje" i samo ga prišarafiti. naravno staviti svoj motorić ler gasa.
 

Milky

New member
Dalibore, hvala na odgovoru! Odakle si? Vidim da pise Spacva! Vk??
Zaboravio sam napisati da imam ugradjen plin i da se isto ponasa i na benzinu i na plinu! I ponekad se desi da nesto slabije vuce- kad je sve ok ide odlicno, a kad mu se neki vrag desi losije povlaci i treba mu 100 godina da navuce vecu brzinu!
 

Dalibor

Dado Tornado
iz zagreba sam.
ako ima plin onda bi trebalo provjeriti više stvari, pa i onaj potenciometar položaja leptira isto se može provjeriti. taj potenciometar daje određene napone na svojim izvodima i ako imaš multimetar moguće ih je provjeti. kao i onaj motorić ler gasa, za kojeg isto ima način provjere. motorić ler gasa u sebi ima i jedan dio koji održava auto na životu kada gas nije pritisnut.
ali možda bi s financijske strane najbolje bilo uzeti kompletno rabljeno ubrizgavanje za recimo 300 kn, prišarafiti ga gore pa okušati sreću. ja to samo glasno razmišljam, ima recimo i ova tema gdje je u raspravi bilo više forumaša i spominju se razne stvari koje bi mogle stvarati problem i kod tebe:
http://www.citroenforum.hr/citroen-saxo-131/problemi-s-ler-gasom-rijeseno-233/
 

Milky

New member
Jel netko od forumaša zna gdje se u slavoniji može napraviti reprogram kompa na autu i koliko košta? Pokušao bih s time, pa ćemo vidjeti!
 
Na vrh