Citroen C5 X7 2. 0 HDi

mladenbl

New member
Na to cu ti sve znati odgovoriti kada budem preuzeo auto, a to ce biti krajem sedmice. Posto treba keramici 48h da se osusi.
Ovo sam dobio par slika od druga limara - lakirera koji mi odrzava auto i kod koga radim sve te radove, od limarskih, lakirerskih pa do detailing kompletnog auta.

mengela

Well-known member
Donator foruma
Uvijek kazem: prijatelju, uzmi odradi i naplati... nemoj se krivit da je to vako il nako da je puno posla da se neisplati... ako budem zadovoljan dobijes i za kave i dodjem ti opet

mladenbl

New member
Vamo nece niko vake pifdarije radit, sve filozofi.. lakiraju samo cilo auto
Pa ako budes imao sta da radis, ja ti mogu dati broj i adresu firme od druga. On radi dosta auta iz HR, ostave mu ljudi auto a on im da zamjensko dok su u BL da imaju da koriste. Da ne ispane da hvalim druga, ali jedna od rijetkih radnji koja je uredno registrovana za djelatnost kojom se bavi. Sva auta koja Opel i VW grupa u BL rade limarju, kod njih se radi, posto ove dvije auto kuce nemaju limarske radionice unutar svojih servisa.

a i to šta uzmu imaju milijun primjedbi i preporuka "a ne može to tako, bolje ti je ovako"...
Uvijek svi ti majstori misle da su oni upravu, rijetko da ce poslusati drugo misljenje...
Ali ne znaju ni oni sve... a s obzirom da ih mi placamo, trebaju da urade onako kako im se kaze, a mogu da savjetuju ako mislimo pogresno :)

Uvijek kazem: prijatelju, uzmi odradi i naplati... nemoj se krivit da je to vako il nako da je puno posla da se neisplati... ako budem zadovoljan dobijes i za kave i dodjem ti opet
Upravo tako, u potpunosti se slazem sa tobom...

mladenbl

New member
Posto sam ostao duzan da opisem proces lakiranja stopki, u razgovoru sa kolegom koji mi je to radio, u kratkim crtama, radjeno je na sledeci nacin:

- dok su stopke jos bile na autu, uradjeno je temeljno ciscenje i odmascivanje od prljavstine i svega drugog sto se moglo nalaziti na stopkama;

- posle procesa ciscenja, pristupilo se demontazi stopki i ponovnom ciscenju glinom i "poliranje" stopki;

- posto sam ja bio malo zahtjevni po pitanju boje, uradjeno je miksanje boje sa perla efektom, kako bi se tamne stopke uklopile sa bojom auta;

- lakiranje stopki u tri puta, posle toga nanosenje laka;

- na kraju, kada su stopke namontirane na auto, uradjeno je nanosenje Gyeon quartz keramike.

mladenbl

New member
koliko je to para?
Meni je besplatno, posto sam redovno kod njega, a dugo se poznajemo i druzimo.

Sto se tice cijene, redovna cijena je 50 KM = 25, 56 Euro, ako su stopke u dobrom stanju.
Ova cijena se odnosi samo na lakiranje, bez keramicke zastite

pokra89

Well-known member
dobro ima li išta da si ti na svom autu platio, kad god te pitam koliko te šta došlo, uvijek besplatno :D

lako je tako imati citroena :grin:

mladenbl

New member
Nemoj sada da zezas, dosta toga se i platilo :D Osim servisiranja :D
Ovo su sitniji radovi, tako da sam se sa njim uvijek natezao oko placanja, jer stvarno kad god mi je nesto radio na auto, uvijek je bilo problema oko placanja :D
Sada ce imati posla samo dok dodje jos malo ljepse vrijeme, ide kompletno poliranje auta, nanosenje keramike i na kraju kompletan unutrasnji detailing :)

Mada, imam jos nekakvih ideja za unutrasnjost sto kontam da radim, ali se jos uvijek dvoumim da li to da radim ili ne...
pa cu da vidim u narednom periodu za sta cu se odluciti....

mladenbl

New member
https://www.citroenforum.hr/c5-ii-68...za-c5-x7-8704/
Ima zanimljivih stvari :D
ovo pod rednim brojem 1. ja vec imam, mislim svijetli mi blago narandzasto svjetlo oko svih kvaka na autu.

Moram se javiti Milosu, posto sam vec nesto kupovao od njega :)

Nisam imao ovo u planu da radim, iskreno, nisam ni znao da se ovo moze ugraditi :)

Moram samo da provjerim kod sebe da li imam ovaj prostor za led trake :)

U svakom slucaju, hvala na informaciji :)

Na vrh