evo primjer (istina neovlaštenog za golfa)
materijal je bio oko 950 EUR, a rad oko 300 EUR (8 sati rada)
e sad....da sam putem interneta naručivao isti taj materijal došao bi me 200 EUR manje....ali tko će se zezati s time
a da li može: redovni servis + veliki servis s zamjenom svećica, kablova, bobine koja uključuje skidanje nekog kolektora (najteži dio), zamjena brtve poklopca ventila za manje od 8 sati rada
uglavnom....osim ovlaštenih i neovlašteni imaju potrebu zaračunavati satnicu po nekim svojim specifikacijama i smjernicama
e sad šta je najbitnije - da je čovjek zadovoljan s učinjenim i da su ugrađeni kvalitetni materijali
ostalo mi je manje bitno, no moram priznati da plus minus 200 EUR osjećam više nego ikada
evo vam primjer, nelogičnosti
sjednem na neki dječji rođendan, pizze u cjeniku od 7 do 11 EUR
i to je klasika, ništa pretjerano
ali....pivo "flaširano" 0,5 = 3,5 EUR, coca cola 0,25 3,0 EUR......pazite ovo....čaj + med + limun je 2,80 EUR.....ej 20 kn za čaj
na piću deru....5x su me pitali želim li što popiti, rekao ne hvala...budem izdržao do doma,,,
dakle, lupaju nas tamo gdje smo najslabiji - moramo jesti, moramo imati struju i odvoz smeća....jbg
ja u kafiće rijetko sjedam u zadnjih godinu-dvije i tu u odnosu na prijašnje 2x na kavu subotom + 2x na kavu nedjeljom ispada da uštedim bar 10 EUR tjedno, nekad sam kupovao tiskovina za ono što bi danas bilo oko 15 EUR/tjedno i eto uštede od 100 EUR mjesečno (nekad je bilo puno manje)
evo sad polako smanjujem i trošak pranja automobila barem što se tiće starijeg auta....uštediti će se 10 EUR mjesečno
itd
uglavnom, svugdje nas deru
a nekad kad sam s mercedesom (ne mojim) odlazio (2018.) u ovlašteni servis (ako ga možemo tako nazvati) čudio sam se da je cijena radnog sata čak 75 EUR, a ako dođeš nenajavljeno čak 100 EUR
mah...