Problem, nikako ja na sretnu granu sa ovim auspusima!
Juče, nakon 3.5 sata kombinovane vožnje i nakon pola sata autoputa pri 150 km/h, preletim preko neke papirne vreće na autoputu i nešto malo udari. Stanem da vidim šta je bilo, ništa vezano za vreću, valjda je samo vazduh bio u njoj pa pukla, ali imam šta vidjeti. Izduvni gasovi ugrijali i omekšali donji dio branika, oko lijevog hrom ukrasa. Pri toj brzini se od vjetra komad te plastike presvrnuo nazad. Ništa, ostavim to tako, usporim i za 5 min je svejedno bio kraj autoputa. Stanem nakon 15 min na lokalnoj cesti, sve se ohladilo i plastika se stvrdnula.
Da čujem ideje šta biste vi radili?
Moja ideja (i već sam je malo počeo realizovati) je da taj dio plastike koji viri odsječem i to obradim, a da na cijev auspuha navarim jedno kraće koljeno oboreno na dole. Malo će se to vidjeti da nije savršeno izbliza ali šta bih, nije mi to toliko važno. Ako imate ideju kako bi se to moglo potpuno sanirati, recite.
Problem je bio dvostruk, prvo mislim da je ona mrežica preblizu auspuha pa se previše zagrijala i prenijela toplotu na nastavak, drugo sama cijev auspuha je malo viša od nastavka, tako da 2/3 gasova ide u mrežicu i nastavak a 1/3 iznad nastavka i pravo pod branik. Navarivanjem koljena okrenutog na dole (koje bi bilo kraće od originalnog koje sam odrezao) bi se gasovi usmjerili dole, od cijelog ovog problema.