C4 Picasso II Intensive 1.6 HDI 115 by markan1000

markan1000

Well-known member
Ali svakako preporuka svima da kad baš jako zamrzne kao što je neku večer, da se jako pripazi kad se otvara hauba, odnosno najbolje da se niti ne otvara ako baš nije neka hića.
Inale, jučer uživancija od putovanja do mora, suho, snježni ambijent, klinci dobri, prometa taman toliko da nije dosadno, i naravno vožnja u jako lijepom autu.

Jedna stvar mi je pokvarila dojam. Primijetio sam da u višim brzinama kad snažnije dodajem gas, negdje na 2.200 ili 2.300 okretaja, okretaji počnu skakati na iznad 2.500 pa se vrate nazad, zvuči ko automatik kad mijenja brzine. Nakon toga se ustabile okretaji. Kad se to događa, auto ne cuka niti trza, ali čujno turira, tako da pretpostavljam da bi lamela mogla biti pri kraju. Sad sam na nekih 145.000 km.
Sad reci da ti ni na c4 to nije bilo otpalo i sve sam čuo :)
Naravno da je otpalo, ne znam je li 2-3 godine auto bio star kad je otpalo. Jedino šta tamo nije bilo smrzlo pa se zalijepilo, nego je ko istrunulo, raspalo se. tako da bi se moglo reći da je Citroen napravio pomak u kvaliteti. :cool:
 

markan1000

Well-known member
Prošli tjedan bio uzbudljiv za Picassa. Odrađen redovni servis (sad smo na cca 156.000 km).
Saznao sam da je kvačilo za zamjenu, iako sam pretpostavljao svejeno me oblio hladan znoj. Nabavljen Valeo set + ostale pripadajuće sitnice, cca 3.800 kn uz jako veliki popust.
Ali nevolja nikad ne dolazi sama, žena u subotu u gradu zakačila za neki metalni stupić koji je bio uz parkirno mjesto, sad imam skoro pa rupu na prednjem braniku, na kilometar se vidi oštećenje. Osim toga, kad je zapela branik se pomjerio, i sad na lijevoj strani mrvicu visi, dovoljno da probudi sumnju da je možda još nešto puklo. A kako se branik micao. i lijevi far je ispao iz ležišta, a naknadno sam ustanovio da je puknuo nosač fara. Pretpostavljam da to ima odvojeno za nabaviti, da ne moram kupovati cijeli far. Tako da veselo :) ali dobro, i dalje je u voznom stanju
 

markan1000

Well-known member
160.000 km, kratki report:
1. zamijenjeno kvačilo
2. zamijenjen nosač fara
3. zamijenjene prednje vilice, seleni bili na umoru, pa kad je već pola auta bilo raskopano zbog kvačila.
4. stavljene zimske gume (michelin), četvrta i vjerojatno zadnja sezona, vidjet ćemo na kraju zime

Summa summarum, 6.200 kunića uloženo i idemo dalje.
I da, dobio je novog starog bracu u dvorištu
 

markan1000

Well-known member
161.200 km, javio da fali aditiva za FAP. Pravac servis, parkiram tamo pored Cutaca odnosno njegovog VTS-a, zbog ove greške s aditivom nakratko promaštam kako bi bilo lijepo imati tog VTS-a, onda se probudim i stresem se shvaćajući da pomalo gubim razum od posla i obveza u zadnje vrijeme.
Uglavnom, 1.200 kn kasnije više greške nema i idemo dalje, do sljedeće greške i onog najgoreg zvuka na svijetu kad se ista pojavi.
 

markan1000

Well-known member
Mogao si ga tražiti da te pusti u auto ako si htio. Jbg, mogao sam ti to jučer reći, nije mi palo na pamet.
Ma bio sam oba puta po mraku, plus jednom s klincima... tako da od razgledavanja ništa. Ali sad za ozbiljno, auto je bombon. Izgleda lijepo, sportski, a niti malo seljandruka. Baš auto za guštirati se
 
Na vrh