• Važna obavijest članovima.

  Poštovani članovi,
  11.1.2023. detektirali smo kako su spam botovi uspjeli probiti lozinke na nekoliko legitimnih korisničkih računa kako bi objavili reklame i oglase. Nažalost, obijene račune smo morali deaktivirati. Provale računa izvedene su konvencionalnim "brute-force" napadima - automatiziranim upisivanjem jednostavnih kombinacija lozinki. Ako je Vaš račun među provaljenima, odnosno deaktiviranima, javite nam se s e-mail adrese koju ste naveli pri registraciji na forum.

  1. Kako bi zaštitili svoj račun od neovlaštene uporabe, predlažemo Vam da promijenite svoju lozinku u složeniju kombinaciju. (Npr. neka kombinacija sadrži najmanje jedan znak, jedan broj, jedno veliko slovo i sl.) Lozinka je kriptirana u bazi foruma i poznata je samo Vama.

  2. Ako možete, predlažemo korištenje Dvostupanjske zaštite računa. Dvostupanjsku zaštitu možete aktivirati u Postavkama računa ili kliknite ovdje
  Ovo je ujedno i najsigurniji model zaštite.

  3. Svakako provjerite da je e-mail adresa povezana s Vašim računom na forumu ispravna. U slučaju bilo kakvih problema s računom, e-mail je jedini način na koji možete resetirati svoju lozinku i vratiti svoj račun. Lozinka je kriptirana u bazi foruma, poznata je samo Vam i nije poznata čak ni uredništvu foruma.

  4. Lozinku ne odajite nikome. Ako se netko predstavi kao administrator/moderator foruma i traži Vas lozinku privatnom porukom ili na drugi način, radi se o pokušaju prevare. Članovi urendištva foruma Vas nikad neće tražiti lozinku.

  Zahvaljujemo se na pažnji.
  Ovu obavijest možete isključiti na X u gorenjm desnom uglu okvira obavijesti.

  Uredništvo

C4 Picasso II Intensive 1.6 HDI 115 by markan1000

markan1000

Well-known member
Sigurno se već dosta puta pisalo ali ne mogu sad pronaći. S čim da premažem gume oko vrata, sad par puta nisam mogao otvoriti vozačeva vrata jer su mi smrznula? Na c4 II i c3 I mi se to nikad nije desilo koliko god bilo vani vlažno i hladno.
 

markan1000

Well-known member
174.000, napravljen redovni servis. Od ajmo reći vanrednih stvari dopunjen antifriz, što i ne bi bila neka drama da mi se ne čini da sam ga prije cca mjesec dana već dolijevao, odnosno sigurno jesam samo nisam siguran u koje auto. U koje god auto ga lijevao, nije dobro :) ako je Picasso, dva put u mjesec dana, sigurno negdje curi. Ako je C4 II, onda potencijalno imam problem na dva auta :eek:
uglavnom, gledam malo po temi, zadnjih godinu dana je bilo ok što se tiče održavanja, kvačilo, vilice, aditiv, ukupno cca 1000 EUR, ali može se reći da su to sve više manje potrošne stvari. Ohrabruje što u 2022. nije bilo posebnih vanrednih troškova.
Što se tiće oštećenog prednjeg branika, kasko je isplatio 4.000 kn, čini mi se korektno.
Idemo se voazati dalje, kakva je situacija na tržištu novih, a pogotovo rabljenih auta, oekujem da ću ga voziti još najmanje 100.000 km :)
danas dok sam se vozio sam baš razmišljao kako mi je trebalo dosta vremena da u potpunosti prihvatim ovaj auto, pogotovo dok ga je žena vozila više od mene. Otkad sam ga ja počeo voziti većinu vremena jako smo se zbližili i mogu reći da ga baš jako volim i mislim da je odličan value for money. Ima mana, ali bome i puno dobrih strana koje po mom mišljenju debelo pokriju te mane
 

markan1000

Well-known member
Ipak 2022. nije mogla završiti bez jedne vanredne intervencije. Zamijenjen zadnji lijevi ležaj, pa neka i to ostane zabilježeno. Ukupan trošak cca 900 kn i idemo dalje
 

ironmladen

Member
Donator foruma
Ipak 2022. nije mogla završiti bez jedne vanredne intervencije. Zamijenjen zadnji lijevi ležaj, pa neka i to ostane zabilježeno. Ukupan trošak cca 900 kn i idemo dalje
Koji su bili simptomi (potrošenog ležaja)? Samo zvuk ili dinamika u vožnji? Hvala! Poz!
 

markan1000

Well-known member
Najprije mi se nedavno na jednom putu na more učinilo ko da mi auto ima 10-15% manje snage, uz duboki zvuk kojem mi je bilo teško locirati izvor. Zvuk me najviše podsjećao na zvuk ventilatora klime, tako da sam na prvu mislio da mi je klima stalno upaljena i da zato imam manje snage. Kad je počelo jače zujati, onda sam skužio da se zvuk pojačava s brzinom i odakle točno dolazi pa sam posumnjao na ležaj kao najizgledniji uzrok, i bio sam u pravu. Sad je opet mir tišina i auto normalno vozi.
 
Na vrh