Taj i imam :/Do OBD je, uzmes ovaj:
https://a.aliexpress.com/_EySse7E
pa FAP koju bi. Ne moze da procita ECUPa kako onda ne cita menjac, koju aplikaciju koristis
Stigao mi BKT 300 ali ja nemam u testovima ove detalje koje ti imas :/ da mi pise stanje baterije u heltima.Pre neki dan sam merio na P107 jer ima skoro 5 godina. On je za zamenu, a opet startna snaga nije losa. No, verovatno opterećuje starter dodatno, mora duže da radi. Tako da cu verovatno sledeći mesec zameniti aku
Pogledajte privitak 11689Pogledajte privitak 11690
Pogledajte privitak 11691
Nikola, daj malo više podataka (za zapisnik); koji mjenjač je u pitanju i kakva bomba je zamijenjena? Na kojoj kilometraži i koje ulje je stavljeno?Nervira me što spaja komentare pa cu ponovo. Da uđe u zapisnik:
Zamenjena bomba, zamenjeno hidraulično ulje. Sad menja ko puterica
Koristim njihovu aplikaciju Kbattery, unutra imaju podesavanja oko mernih jedinica. Za startnu snagu koristi ENpa FAP koju bi. Ne moze da procita ECU
Stigao mi BKT 300 ali ja nemam u testovima ove detalje koje ti imas :/ da mi pise stanje baterije u heltima.
Opet nesto kod mene fali![]()
Model 300 koristi slicnu app koja sve ima isto kao ta za model 100 ali nema mogucnost merenja zdravlja baterije :/U pitanju je EGS menjac, "bomba" kako se ovde zove je akumulator pritiska. Povezana je sa hidroblokom, sluzi da akumulira pritisak koji hidraulična pumpa napravi. Kada ona izgubi to svojstvo, pumpa radi češće, i ne moze dovoljan pritisak da održi. Time je i pumpa preopterećena, sada posto pritiska ima dovoljno, lepse menja brzine. Mislim da je trebala da se zameni pre jedno 5 godina.
Zamena je jednostavna, posto se ne mora skidati menjač. Samo se preko dijagnostike spusti pritisak u sistemu, i odvrne se. Tu je prilika da se proveri hidraulično ulje, posto je bilo crno, zamenjeno je. Ide 1l tako da nije neki poseban trošak. Ide TUTELA CAR CS SPEED 3003 hidraulično ulje, sto je i sipano.
Zamenjeno je na nekih 260 000km po bordu
Ovako bomba izgleda, vidljiva je kad se skine vozačev točak ili podigne auto.
Radio je servis i završili su za manje od 2 sata.
Pogledajte privitak 11719
Ovo je pozicija na hidrobloku, tu je odmah i elektromotor pumpe, na slici samo fali plastican rezervoar za hidraulicno ulje
Pogledajte privitak 11720
Koristim njihovu aplikaciju Kbattery, unutra imaju podesavanja oko mernih jedinica. Za startnu snagu koristi EN
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jiawei.batterytool3