C4 1.6 VTi - mali_BB

Colnago

Active member
Donator foruma
Još se nisam bacio na posao. Namjeravam ovaj tjedan. Ne znam ni sam da li da odmah naručim tu cijev. Ona je 20e. Termostat sam mislio Febi uzeti on je cca 91e. Tj s nekim dodatcima 113e.... jebeno.
https://www.autokreso.hr/autodijelovi/ostali-proizvodi/klima-i-hladenje/termostat/febi-termostat-rashladno-sredstvo-10356651/
https://www.autokreso.hr/?s=V7645580+80&post_type=product
Provjeri da li je termostat OK - nisam 100% siguran ali ostalo mi u siječanju da je 105 C za 1.6 THP
 

dinko1981

Well-known member
Svi su na 105/107, ali ovaj za thp ima jedan izvod za vodu više i meni su u tokiću iz nekog razloga 3 puta nabavljali taj model, makar su gledali i preko broja šasije. Na kraju sam morao tražiti u drugoj trgovini gdje su pogodili od prve
 

Memphis

Active member
To je problem jer je PSA naknadno ispravljala problem sa termostatom pa su radili izmjene. Zato imaš ove sa dodatnim kablom za senzor i bez njih. Inače to je MC termostat kojim upravlja ECU tak da bi se dijagnostikom trebalo vidjet jel ispravan ili ne.
 

Cutac

Prèkaroš
Čabe mu dijagnostika ako ne može povrditi to što ona kaže.
Dijagnostika može reći da grijaći element radi, da se termostat otvara, a osim ako ga otvori ili složi nešto za praćenje protoka, nema šanse da zna jel to istina.

Tipa ideš provjeriti tlak ulja. Senzor kaže 2.3 bar. I to je to, možeš spojiti manometar i vidjeti jel točno, inače brojka ne znači puno.
 

Memphis

Active member
Kako ne. Pa ako je MC termostat kojeg u jednom trenu otvara ECU onda kak ne bi mogao detektirat kvar ako npr. termostat zašteka?

Ne kužim kako ti neka vrijednost ne znači?
 

Cutac

Prèkaroš
Kako da ECU zna položaj ventila? On možda zna jel grijaći element radi, ali jel termostat otvara i zatvara i koliko ne može znati. Može u teoriji, ali ovaj u Princu ne može.

A vrijednost... Kako znaš da je senzor točan i kolika je ECU tolerancija na potencijalni kvar senzora?
 

mali_BB

Active member
Naručio danas original iz Kreše. Na popustu bio za 63e
Fak zaboravio sam na ožićenje. Pretpostavljam da mi treba?
IMG_20231218_204632_edit_442263321435090.jpg
 
Posljednje uređivanje:

mali_BB

Active member
Kakav sam ja panj. Naručio sam original samo senzor.... i danas sam na kraju uzeo Vernet. sutra se namjeravam baciti na posao
 

mali_BB

Active member
O sweet baby Jesus...ovo je bila kalvarija. Dakle, sve je relativno dobro išlo do one metalne kopče na cijevi ispod usisne grane. Naravno da mi je odletjela....a naručio sam još jednu takvu cijev po onom broju što mi je Cutac napisao iako mi nije trebala (a dosta je skupa) i s nje sam skinuo tu metalnu klipsu i 2h smo frend i ja pokušali ugurati ju u cijev. Ruke mi gore. Osim toga ostalo je bilo relativno jednostavno. Ne kužim gdje mi je originalna izletila?! Nisam ni čuo da je otišla. Malo sam samo dignuo da izvučem termostat i kad sam pogledao više je nije bilo. Na samom termostatu nisam ništa čudno našao, ne vidim da je puknut. Sve si mislim da meni ta cijev ispod usisne grane ne pušta... E ako je to onda ću se smaknut. Ujutro ću znati da li curi.
 

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Tako je meni izleteo šaraf koji drzi kočionu posudu. Dole negde ispod motora, ruke sam polomio pomerajući plastiku, nikad ga nisam nasao. Sva sreca, uspeo nabaviti polovan.
 

dinko1981

Well-known member
Ja sam tu kopču preventivno vezao sa tankom žicom baš zato da kad odleti da ju ne izgubim. Ako je bilo antifriza po getribi onda je vjerovatno problem u termostatu, pušta po spoju na sredini. Originalnu kopču ćeš vjerovatno naći za par mjeseci kad budeš nešta drugo prćkao po motoru😁
 
Na vrh