C4, 1.4 VTi, by Cutac

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
A recimo šaltanje u nižu je kod BMWa (noviji tb) bolje složeno, rev match (simpatičan nekome ili ne) radi praktički savršeno. Može se isključiti, ali kao što pišeš, nije ni to to...
Ali to šaltanje u višu je koma i u Sportu. Makar nisam išao istraživati, možda bi se rev hang mogao nekako isključiti... sa diy softwerom ne ide.

Nemam pojma... volio bi kupit još neki manualac dok postoje, ali sa tim benzincima nisu nikako usklađeni. A dizela baš i nema, a i ovo što je je ili loše ili skupo.

Scala me pak mami sa 1.5 150, nema bržeg auta za tu lovu na papiru, pa s obzirom da nemam VTSa za vikende, moralo bi biti nešto 2u1.

Cutac

Prèkaroš
E taj 1.5 ti je zajeb. Šogorica ima Scalu s tim motorom i dok je brži od mog 1.0 (iako se u pravilu razlika primjeti tek preko 110-120 km/h), ak hoćeš 2 u 1 ti je 1.0 bolji izbor. Zvuk troklipca i puno čujnija turbina sa blowoffom.
Baš se fora čuje, brrrrrrrr, fsssss, pffffff.

Cutac

Prèkaroš
Ovjes je i okej, volan je preosjetljiv.

Iako, nisam nikad išao starom cestom nekud Škodom, ne znam kakav je ovjes po zavojima.

Cutac

Prèkaroš
C4 je živ, zdrav, klima radi, vozi normalno, nemam niš za pisati.
S obzirom da ovdje pričam o Škodi, evo i ona radi neke kilometre :)
1779715011490.png

U tih 10k je potrošila ravno litru ulja i to 80% toga u prvih par tisuća. Nakon VTi i redovnog dolijevanja, preporod :)

Osim toga, jučer kad sam dolijevao, stvarno ko voda curi iz kantice, tak da mi je lakše stisnuti gas kad je ulje još prohladno :D

A potrošnja benzina? Niš ne troši, do Mađarske i nazad je prosječna potrošnja bila 5.1 L/100 km, prosječna brzina 102 km/h, tamo i nazad. Tempomat 125 sa ponekim izletom do 140 na preticanju i 5 minuta na 190, klima na blagoj postavci (ne znam jel utječe na volumen kompresora, na VTi utječe), auto u eko modu.

Super je auto, da opet kupujem nešto za svoje (trenutne) potrebe, opet bih uzeo 1.0 Scalu. Naravno, to sve drži vodu dok imam VTS i Hondu, a draga Craptura, inače ne bi ovo prošlo. Tada bih vjerojatno gledao nešto sa većim motorom i boljim držanjem ceste, a i da liči na nešto. Mislim da bi za mene pun pogodak bio F31, kada bi imao 3.0 atmosferca.

E, kad smo kod držanja ceste, na autocesti mi nikako nije sjelo kako prelazi preko poprečnih neravnina/pragova za širenje asfalta. Ona kao ostane na pravcu, ali jako ju zanese, ful loš osjećaj. Jbg, iza polukruti most, a nije Citroenov, oni jedini su to znali napraviti kako spada. Nije ni Honda sa FN2 Šljivikom bila baš bog zna šta po tom pitanju. Konceptualno je taj polukruti most jebena stvar, ali očito ga ne znaju svi napraviti.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Da, takvi su i Polići i Fabije već generacijama na tvorničkom ovjesu.
Pred dosta godina kad sam ih dosta vozio paralelno sa C3, uvijek me je čudilo kako su usprkos tvrđem osvjesu nekako nestabilniji i skakutavi naspram C3.

Na vrh