Ma kakva tajna... Èista zamjena uz sitnu nadoplatu prethodnog (prvog) vlasnika C1, da san mu Lagunu 1.9 dci iz 2004.g. s priđenih 190.000km. Meni se učinilo dobrom trgovinom jer san i dalje u francuzu, veličine koja mi je potrebna, mlađem i sa puno manje kilometaraKolko te došla škatuljica,ako nije tajna![]()
Prdnula truba to je dosta česta pojava, svakako treba ispitati dolazak struje do same trube na konektoru ako tam ima struje onda se zna druga truba ako nije tako onda je negdje do instalacije ili kontakti na volanuI druga stvar - sirena ne radi, al' nije do osigurača, provjereno instrumentom i novim osiguračem. Majstor ne može do sirene bez skidanja prednjeg branika. Ima ko iskustva s time?
Khm, bez panike molim...Evo, testirano dvaput: upali se rezerva i odem na pumpu, ulijem 100kn (nešto manje od 10lit) i gledam kad će se opet upalit rezerva. Prvi put sam proša 110km, a drugi put 123km. Znam da je zima i kratke relacije stani/kreni, ali u autu sam sam, bez upaljene klime i normalne vožnje. Èak sam ovu drugu turu šaltao do 2500-3000 o/min
Pa koliko će ljeti onda trošiti sa klimom, 15lit?
Evo upravo sam to i napravio. Nalio sam ga Petrolovim ES95 za 350kn odnosno 32 lit. Pošto mu je rezervar cca 35 lit znači bio je na dobroj rezervi. Još sam ga počastio aditivom koji bi navodno trebao malo pročistiti sistem i doprinijeti nižoj potrošnji. Baš me zanima koliko ću napraviti sa jednim rezervarom.
Jbg ovaj nema kazaljku nego display. I bytheway fali mi pokazivač temperature motora...Dok ustanoviš da kazaljka laže/ ne laže onda idemo rješavati zašto tebi auto troši 10 l / 100 km pri umjerenoj vožnji na otvorenoj cesti i zašto kazaljka ili plovak laže ...
Sretno!
Bogami, ne troši, pripa san se bez razloga. Vidićemo koliko će se potrošnja goriva povećat kad dođu topliji dani pa upalin klimuZnači,ipak ne troši 10 litri ?![]()
U odnosu na C1, Smart i nema nekih velikih prednosti. Ovdi su ceste relativno uske, tako da Smarta rijetko di možeš parkirati popriko, što bi mu i bila najveća prednost. Takvo auto je samo ogled nekakvog ajmoreći prestiža jer ih ima malo i skupi su za nabaviti, a bogami i za održavati. Ja san ima sriću pa san naletija na relativno dobro očuvani primjerak, u par godina šta san ga ima minja san samo ulje i filtere, a sve dalje od toga uključujući i svićice nisan taka. A onda kad se približija 90kkm, počeja je pit' ulje (predznak da uskoro moreš bacit motor jer kod njega nema generalke) lipo san ga se riješija.Smart je autić na navijanje. :vidiga:
Samo ti zajebavajJel daljinsko upravljanje za Smarta bežično ili ima kabel kao džojstik? :grin: