C 4 II 1.6 hdi

Spawn

Well-known member
Ne znam kakvi su nosaci na c4, ali moguce da je dosta slicno, mislim da samo promjeri budu drugaciji u zavisnosti od motora. moju cahuru su izbili na presi, nije bas posao od 3 minute, fino su se napatili i da izbace i da ubace novu.
Koji ti je simptom bio da si trebao mijenjati donji nosač?

gambler072

C5 enthusiast
@Brruno
Nije bilo simptoma koji su se primjetili u voznji, detaljnim pregledom auta nakon kupovine smo vidjeli da je poceo da puca. Nije bilo nikakvog lupanja, samo je motor bio malo nemirniji prilikom paljenja/gasenja, sto je i logicno.

Milosh

Test
Na serviceu se vidi taj donji nosač (to je ovaj broj 3) ali se ne može zaključiti da li kroz njega prolazi poluosovina. Ima jedan šuplji dio ali je u njemu koliko ja vidim ovaj neki fleksibilni umetak (broj 4), što sugeriše da je to guma.

Dalje, u proceduri za vađenje motora (koju sam ti poslao preko PM) je taj nosač označen brojem 23 i iznad njega je prikazana poluosovina, ali se sa slike ne može zaključiti da li je ona iznad nosača ili prolazi kroz njega. U proceduri ispod slike piše da se prvo ukloni on pa onda poluosovine, tako da mi nije baš najjasnije kako je to tačno složeno. To ti je najbolje negdje na kanal ili dizalicu pa lijepo pogledati.

MR47

Member
Hvala,hvala!To je to i najvjerojatnije je da poluosovina prolazi kroz njega tako da bi i ona trebala dolje,ipak sam našao na jubito način kak da se zamijeni bez skidanja.
Èekam da prođe ovo loše vrijeme pa da počnem čeprkati malo po tome. Nadam se da ću moći sam to izmijeniti,ali ćemo vidjetiako bude preveliki zahvat za mene,morat će majstor.

MR47

Member
Zavukao se neki dan pod auto i mogu reći da je naizgled ovaj donji nosač u jako dobrom stanju, nema nikakvih pukotina i slično, guma ne izgleda pohabana, pošto nisam skidal onu plastiku nisam ga španal da vidim hod, sad je loše vrijeme pa nemam gdje to probati kak treba, ali ovaj gornji mi se čini da je na pola životnog vijeka.Kad krećem ispod 1400 okretaja se osjeti lagano trzanje i u vožnji ono cukanje najviše kad se otpusti papučica gasa.
Sad, da li je do njega ili nečeg drugog, stvarno neznam.Probao sam još rukom cimati poluosovine, ali one nemaju lufta.

MR47

Member
Nisam bil kod Kušena, bil sam tu u KC kod jednog dečka koji radi u jednom servisu, da ne reklamiram sad.Svaka čast Kušenu i tebi na preporuci,ali mi je ovaj bliže,a nisam mogel prevoz organizirati iz drugih razloga.Kaj se majstora tiče, dobar je, ali možda sam ja specifičan, pa tražim previše, napomenul sam mu neke sitnice još da provjeri, pa nije, možda gužva ili kaj.Uglavnom, teško je naći nekog ko bi si dal malo više truda,platim ja sve uredno,ali ne volim prek one stvari da se radi.Kaj se tog trzanja tiče, reko mi je damore biti par stvari od dizni,nosača, kvačila.

MR47

Member
[ame]https://youtu.be/Eio79I8HQyM[/ame]
Ekipa,majstor kaže da je ovo normalni zvuk,ali meni se čini da dosta zavija kad se doda gas?

Damaj

Active member
Èuje se remen ili remenica, ništa strašno. Meni se pojavio čudan zvuk kada upalim klimu, no nakon velikog servisa i promjene svog remenja zvuk je nestao.

Na vrh