Bosch pumpa na Xantiji curi

djelonito

New member
Pozdrav svima !! Ako i ima netko da mi može pomoći oko problema s Bosch pumpom ??
Na Xantiji 1.9 td na spoju između gornjeg i donjeg dijela počelo mi je curiti gorivo. Nije strašno ali !!! Majstori traže 800-1000 kn . Međutim ona je uglavnom ispravna ali nisam pri novcu pa bih to probao sam. No volio bih neku uputu ili stranicu,mišljenje i sl. Ako ima netko da nešto zna .?? Pozz..
 

Olaf

New member
moj stari je sam iso slagat pa je rashebo pumpu i nakraju umjesto 500 ga je ispalo skoro 2000 kuna...ako se ne kuzis u to a to su osjetljive stvari nemoj dirat
 

djelonito

New member
Slažem se !! Ali dosta je 1000 kn može se skorom druga pumpa naći. A samo jedna brtva i 4 vijka. Volio bih da znam na netu neku shemu ili sl pa možda imaju kakve upute( ako netko zna) . Još nisam odlučio a do tad..............??!!!
 

Dalibor

Dado Tornado
ne znam kakve su bosch pumpe na xantiji, ali ako ti je procurilo na gornjem dijelu onda možeš sam popraviti, ako curi na donjem dijelu najbolje je potražiti nekog tko se kuži bosch pumpe...

ovo što si napisao o srednjem dijelu, ovisi koliko si spretan, možda bi mogao probati nešto sam složiti, ako ne uspije, ionako bi je trebao furati na servis...

pišem o bosch pumpi na vw, možda je na xantiji nešto drugačije
 

Sale123

New member
Ja sam imao isti slučaj sa svojom Xantiom II 1.9 td :mad:
sam sam skinuo Bosch pumpu i odnio je kod Purića u Samobor da mi ju kompletno presloži (cijena je bila 800 kn, navodno su otišli i neki elementi u njoj pa je i to morao mijenjati).
Ponudio mi je i opciju da mi zamijeni samo brtvu za 200 kn, ali onda ne daje garanciju da neće prociriti na nekom drugom mjestu
 

djelonito

New member
Ako je netko ovako rastavio koja shema ,skica ili slika!!!!
Na slici se vidi kako je skinuta cijela a i na dijelu na kojem ja trebam skinuti(rastaviti) pa molim ako netko zna dali se ima što otkačiti ili samo rastaviti kad se dio jedan od drugog odvaja???? I što je najbolje staviti za brtvljenje (ako se nema org . brtva) POZZZ svima .... HVALA !!!
 

Prilozi

Dalibor

Dado Tornado
slikaj pumpu prije rastavljanja, i sastavljaj je suprotnim redosljedom od rastavljanja...
ali nebi trebalo biti komplicirano brtvu zamjeniti. iako čujem kako ovisi o brtvi. donja je navodno najzezutnija.

inače samo zamjena brtve je oko 200,300kn... tak da valjda nije neka velika zafrkancija... brtvi bi trebalo biti za kupiti
 

djelonito

New member
Hvala svima!!! Nadam se još kojemu savjetu i možda koje iskustvo i slika. Mislim da nije toliki problem jedino kad se treba otkačiti gornji od donjeg dijela jer pojačivač gasa je zakačen za donju stranu. A treba zabilježiti graničnike za zrak i gorivo . Oni se moraju dirati jer se inbus ključem nemože odviti dok su oni. Ako ima još što i tko dodati.......za 5-6 dana mislim krenuti...........pozzzz:eek::eek:
 

djelonito

New member
Stavio sam bosch punpu---gornji dio gdije je curiala . Nije strašno ali sastaviti je malo zahtijevnije. Međutim sve sam pobilježio i vratio KAKO JE BILO. problem JE U TOME ŠTO SAD NECURI ALI I nepali. U ÈEMU BI BILA KVAKA???
 

djelonito

New member
skinuo sam crijevo za povrat viška nafte i na njemu kad se napumpa ručno curi nafta ali kako i gdije pravilno ozračiti to nisam skužio. Malo me kopka da nije polugica za zrak najbolje napravljena jer nekako mi ima kratak i tvrd hod.
 

jura

New member
Ako si pumpu stavio u fazu i ako je odzračena onda ti nema druge nego skinuti je dolje i krenuti sve iz početka.
 

djelonito

New member
Skinuo sam crijevo za povrat viška nafte i na njemu kad se napumpa ručno curi nafta ali kako i gdije pravilno ozračiti to nisam skužio. Malo me kopka da nije polugica za zrak najbolje napravljena jer nekako mi ima kratak i tvrd hod.

Ma nije problem iz početka..ali gdije je greška ????
 

jura

New member
Ajmo probat ovako, laički. Jesi li prilikom vračanja pumpe na motor pazio da ti pumpa bude u fazi sa radilicom i bregastom?
 
Na vrh