Pozdrav, ekipa.
Nije me bilo koji mjesec. Bome, u međuvremenu se radilo i vozilo.
Ajmo malo kronološki.
Nedugo nakon montaže zimulja, u 11.mjesecu išao sam za Salzburg, ali tako što sam prije tog ujutro imao isporuku u Westinu u Zagrebu, pa sam oko Samobora natankao. Uglavnom, od Samobora do Opatije preko Salzburga - tank je izdržao, iako sam na povratku od Karavanki do doma vozio ko penzioner. To kad ne znam tražit R1 račun izvan HR, tj.moje tete iz računovodstva me demotiviraju za to.
Par dana nakon Austrije isprobane su Alpinke po snijegu, ono malo što ga je bilo cijelu sezonu. Super su. Nakon onih ljetnih GT Radialki sve je bolje.
Krenule su narudžbe, a Karijolica je sve hendlala. U jednoj rundi smo vozili iza 500-ak kila robe, što je prošlo odlično! Malo smo čučnuli, ali to je normalno :grin:
Kako to kod mene uglavnom ide, mora se upalit i neka lampica motora. Ovaj put, na nekih 30.000 se upalila i UREA. Ne bi bio problem da nisam stalno pazio da mi je tank AdBlue pun, ali kad ti u prvih 12.000 km u tank stane 10L AdBlue, a onda do 30.000 ne uspiješ natankat ni 9 L, to već mora smrdit. Uglavnom, upali se meni UREA, upali se i "No Start" poruka. Za:cenzura::cenzura::cenzura:ano je bilo kad je počelo odbrojavat koliko do "No Starta".
Prvi put do servisa, kažem "Frka je, ne mogu bez auta", oni kontali da je prvo auto bez AdBluea, sad će oni natankat. Kažem ja da je pun, e tu su već bili u problemu. Pa gužva nam je, pa nema nam tog dečka koji radi dijagnostiku.
Odradili oni neku dijagnostiku na brzinu, kažu dođi za 3 dana. Dođem onda, oni s marsa pali. Dogovaram termin servisa i kažem - pustim vam auto na servisu u ponedjeljak (a termin je bio u utorak), pretpostavljam da je pumpa AdBlue, može li auto do petka bit gotov?
Oni nisu bili sigurni - mislim, auto je u jamstvu, ej!
Ipak su ga uspjeli sredit! Bio je 2. mjesec, počelo se radit, bez auta ne možeš, što sad? Po neku robu smo išli rentanom Škodom Rapid. Stalo je! Nije bilo na paleti, ali nezgodna situacija. Takve stvari mi se dešavaju s Francuzima, Švabama....jedino Ðaponeze i Talijane nisam imao
Da pokucam po drvu, osim redovnog servisa, nije bilo drugih problema.
Počeli gulit kilometre!
Kad sam došao na 49.000, znači 29.000 od montaže zimulja, počelo je vrijeme za razmišljanje o ljetnima.
Stavio sam oglas da prodajem GT Radial Champiro VP1 i prodao ih u roku od 3 sata!

:angel:
Odlično, stvorio sam bazu da si uzmem gume kako spada.
Vrtio sam u glavi koje gume da uzmem i na kraju sam došao do zaključka, s obzirom da Kleber Dynaxer HP4 ne dolaze u mojoj dimenziji da uzmem Michelin, jer to su gume koje nisu nikad najbolje, ali su uvijek u vrhu i iste od prvog do zadnjeg kilometra.
Dvojio sam o CrossClimate - jer je to ipak ljetna guma, pa da imam spašenu guzicu na kraju zime/ranom proljeću i kasnu jesen/ranu zimu. Svejedno, koliko god si radio kalkulaciju, nisam se našao u njoj.
Odlučio sam se za Michelin Energy Saver Plus - iznenadio me profil gume. U sjećanju mi je da je nekako drukčiji profil bio na Energy Saveru. Ovo je nešto novo bit će. Izgleda obećavajuće.
Tražio ponude od Lašiča, Furlana i Bartoga i ćorak. Izračunao da mi se isplati kupnja u Vulkalu. Excel tablica je presudila.
Gume sam samo kupio, bez montaže, jer tu oni deru zeca.
Na index oglasima našao čeličane u dobrom stanju s Peugeota 308 - kriterij: 15", 6,5J i ET27 su bili zadovoljeni. Kod lokalnog vulkanizera montirao za bagatelu gume i sad se vozamo!
Isti dan odrađen je i tretman Genijatorom u Rijeci. Èini mi se da malo "mekše" i tiše radi, ali za druge stvari ne mogu reći. Treba mi još tank-dva da procijenim. S obzirom da je auto propuhan na autocesti, nije začepljen pa da mu je razlika osjetna u performansama.
Sad smo na 50.000 km i vozimo dalje!
Zimulje su odradile 29.000 km bez rotacije i još imaju dosta mesa!