Berlingo 1.6 hdi 92 KS by liberty

liberty

Well-known member
okrenulo 36.000 km
još cca 1.500 km i gore idu zimseke gume
još cca 3.000 km i obavlja se 2. servis

prosječna potrošnja po BC u zadnjih 4.200 km je 6,4 litre
od sad ga više neću resetirati pa da vidim gdje će biti na 10.000 km
s time naravno - 80% vožnje je autoput

Morski Pas

New member
Liberty hvala ti na postovima, citam to sto pises vec skoro mjesec dana izvrsno je.
Evo djelomicno zahvaljujci tebi i ja sam jucer narucio "konacno" svoj Berlingo Xtr 1,6 hdi 90.
samo naprijed

liberty

Well-known member
Liberty hvala ti na postovima, citam to sto pises vec skoro mjesec dana izvrsno je.
Evo djelomicno zahvaljujci tebi i ja sam jucer narucio "konacno" svoj Berlingo Xtr 1,6 hdi 90.
samo naprijed
e super - odličan auto....baš mi je drago da si ga naručio
naravno svima ostalima dugujem isprike što u mojim postovima nema slika no jednostavno....slabo sam potkovan znanjem vezanim uz Internet pa je to eto tako:D

čim ti dođe auto....pregledaj tekućine u njemu (razinu ulja i rashladne tekućine) za svaki slučaj
a možda si uzmi odmah i litru ulja ako misliš ići na interval izmjene u 20.000 km jer ga u periodu razrade ipak nešto potroši, a preporučljivo bi bilo da ti je razina bliže oznaci maximuma

lijep pozdrav!:)

Morski Pas

New member
e super - odličan auto....baš mi je drago da si ga naručio
naravno svima ostalima dugujem isprike što u mojim postovima nema slika no jednostavno....slabo sam potkovan znanjem vezanim uz Internet pa je to eto tako:D

čim ti dođe auto....pregledaj tekućine u njemu (razinu ulja i rashladne tekućine) za svaki slučaj
a možda si uzmi odmah i litru ulja ako misliš ići na interval izmjene u 20.000 km jer ga u periodu razrade ipak nešto potroši, a preporučljivo bi bilo da ti je razina bliže oznaci maximuma

lijep pozdrav!:)
Hvala na savijetima, sto zbog dosadasnjeg iskustva s vw dieselima uvijek imam litru ulja u prtljazniku, vecinom i ostale tekucine, bar onu za stakla i brdo zaruljica. :)

liberty

Well-known member
Hvala na savijetima, sto zbog dosadasnjeg iskustva s vw dieselima uvijek imam litru ulja u prtljazniku, vecinom i ostale tekucine, bar onu za stakla i brdo zaruljica. :)
u 36.000 km otišle 2 žaruljice kratkih svjetala (po 1 za svako mjesto)
doliveno sveukupno cca 1 litra ili 1,2 litre ulja - ne sjećam se točno
doliveno 1 dcl rashladne tekućine
mislim da su mi sada otišle gumice brisača (uništio sam ih prošlu zimu na ledu i snijegu)
evo jučler prvi put po kiši sam primjetio da ljetne gume polako stare (cca 22.000 km na njima)

malo me sada muči škripa nosača motora (muči u smislu zvuka) mislim da bi ga trebalo podmazati (to se dešava čim je vlažnije vrijeme)

auto nažalost nikako ne stignem navoskati jer sam vječito na putu:(

Morski Pas

New member
u 36.000 km otišle 2 žaruljice kratkih svjetala (po 1 za svako mjesto)
doliveno sveukupno cca 1 litra ili 1,2 litre ulja - ne sjećam se točno
doliveno 1 dcl rashladne tekućine
mislim da su mi sada otišle gumice brisača (uništio sam ih prošlu zimu na ledu i snijegu)
evo jučler prvi put po kiši sam primjetio da ljetne gume polako stare (cca 22.000 km na njima)

malo me sada muči škripa nosača motora (muči u smislu zvuka) mislim da bi ga trebalo podmazati (to se dešava čim je vlažnije vrijeme)

auto nažalost nikako ne stignem navoskati jer sam vječito na putu:(
To je sve granicama normale, ja sam dosad na 30000 km uvijek doljevao 1l ulja, zaruljice mi izdrze oko 10000 km ne vise, tako da s ti sto ti pises mogu zivjeti, a i gust je svako malo zaviriti ispod motora ;)

TeMpL

New member
puno mi je to
možda zadnje da i d0 3,0, ali za prednje mi to djeluje mnogo, ionako su mi već prenapumpane po specifikaciji
Potrošit češ 0.4l manje :)

Poraba je najmanja pri napolnjenosti gume na "max PSI" .. piše na svaki gumi.

Za michelin Prophency HP je to 51 PSI kar je cca 3.5 bara

psi to bar ---> 1 pound per square inch = 0.0689475729 bar

Posljednje uređivanje:

liberty

Well-known member
ima oko 36.700 km
zimulje u četvrtak idu na njega
a voskanje će pričekati 14 dana, a onda bi ga zaista trebalo obaviti
ovaj vikend je na redu za voskanje Sugababe tako da Berlingač mora čekati:wub:

zimulje - Kleber od prošle godine koje su do sada prešle nekih 15.000 km
ljetne su vožene od 0-4500 km i od 19.300 do bit će nekih 36.800 = 22.000 km
ako ne izdrže svake barem po 50.000 km - bankrotirat ću

u svakom slučaju - jučer sam provozao svoju bivšu fiestu
i................ponovno se oduševio njome (da mi citroenoljupci ne zamjere)
kratke brzine, snage na pretek, ležanje fantastično
ali uz to idu....i veća buka vožnje, tvrđi ovjes, lošija završna obrada.....
znači u onom što me odušavljava u odnosu na citroen u tome istome me i razočarava (sve ovisi kako gledaš)

1587 VTS

New member
u svakom slučaju - jučer sam provozao svoju bivšu fiestu
i................ponovno se oduševio njome (da mi citroenoljupci ne zamjere)
kratke brzine, snage na pretek, ležanje fantastično
ali uz to idu....i veća buka vožnje, tvrđi ovjes, lošija završna obrada.....
znači u onom što me odušavljava u odnosu na citroen u tome istome me i razočarava (sve ovisi kako gledaš)
Razumijem. Za fiestu mk6 koju imamo doma - samo rijeci hvale. Fantasticno lezanje, mjenjac i izravan volan (cak i kod ovog najobicnijeg vulgarise modela) su prica za sebe, ali taj auto jednostavno ne mozes pokvariti ni unistiti, a ova je stvarno prosla ono sta ne bih pozelio ni krvnom neprijatelju.. I to da u 5 godina nije ni zakasljala. Svaka cast, objektivno izvrstan auto. A to sta ga ja sebi ne bih kupio nikad - to je druga prica :)

liberty

Well-known member
zimulje su gore
kad su skinuli michelin energy primjetih da je ipak 22.000 km u godinu i 2 mj od čega 80% vožnje autoputom ipak ostavilo traga
više po sredini nego po bokovima (jače su napumpane) i ako izdrže 40.000 km takvim tempom - dobro je:D

liberty

Well-known member
idem ja sutra na 2. servis s B. na 38500 km
ima tko ideju da li pored ulja, filtera ulja i filtera kabine ide još nešto
čisto da znam da ne osiromašim:D

liberty

Well-known member
na 43.000 km stavljene natrag ljetne gume
zimske s felgama oprane i namazane
zaboravio sam napomenuti da su na zadnjem servisu podmazali nosač motora (gornji) i da se od onda isti više ne čuje
ali isto tako mi se čini da je stražnji ovjes malo bučniji

sutra sam ga mislio navoskati
ali me muči što nisam nabavio glinu za čišćenje
opet s druge strane - kako do sada nisam nikad rabio glinu možda bolje da sada ni ne počinjem
danas sam pao podvozje i skidao s bočnih nižih dijelova vrata tu i tamo koju česticu katrana/asfalta

u zadnje vrijeme berlingo nije toliko na otvorenoj cesti pa ga malo više vrtim po gradu (i do 4000 okretaja). sukladno tome je i porasla potrošnja koja po gradu više ne iznosi cca 6 litara nego od cca 6,5 litara do 7 litara

potrošnje rashladne tekućine i ulja nema ili ja ne primječujem
zimske gume nakon pređenih cca 22.000 km ako se ne varam se još drže dobro
a ljetne sada imaju znači nekih 21.000 km i isto su ok
probati ću s njima proći što je moguće više pa da vidim kako će se dalje držati

frenda nisam uspio nagovoriti da kupi berlingo, on je sve bliže kupnji caddya

Na vrh