J´el to ženski rod od STATISTEstatistika!
e super - odličan auto....baš mi je drago da si ga naručioLiberty hvala ti na postovima, citam to sto pises vec skoro mjesec dana izvrsno je.
Evo djelomicno zahvaljujci tebi i ja sam jucer narucio "konacno" svoj Berlingo Xtr 1,6 hdi 90.
samo naprijed
Hvala na savijetima, sto zbog dosadasnjeg iskustva s vw dieselima uvijek imam litru ulja u prtljazniku, vecinom i ostale tekucine, bar onu za stakla i brdo zaruljica.e super - odličan auto....baš mi je drago da si ga naručio
naravno svima ostalima dugujem isprike što u mojim postovima nema slika no jednostavno....slabo sam potkovan znanjem vezanim uz Internet pa je to eto tako
čim ti dođe auto....pregledaj tekućine u njemu (razinu ulja i rashladne tekućine) za svaki slučaj
a možda si uzmi odmah i litru ulja ako misliš ići na interval izmjene u 20.000 km jer ga u periodu razrade ipak nešto potroši, a preporučljivo bi bilo da ti je razina bliže oznaci maximuma
lijep pozdrav!![]()
u 36.000 km otišle 2 žaruljice kratkih svjetala (po 1 za svako mjesto)Hvala na savijetima, sto zbog dosadasnjeg iskustva s vw dieselima uvijek imam litru ulja u prtljazniku, vecinom i ostale tekucine, bar onu za stakla i brdo zaruljica.![]()
To je sve granicama normale, ja sam dosad na 30000 km uvijek doljevao 1l ulja, zaruljice mi izdrze oko 10000 km ne vise, tako da s ti sto ti pises mogu zivjeti, a i gust je svako malo zaviriti ispod motorau 36.000 km otišle 2 žaruljice kratkih svjetala (po 1 za svako mjesto)
doliveno sveukupno cca 1 litra ili 1,2 litre ulja - ne sjećam se točno
doliveno 1 dcl rashladne tekućine
mislim da su mi sada otišle gumice brisača (uništio sam ih prošlu zimu na ledu i snijegu)
evo jučler prvi put po kiši sam primjetio da ljetne gume polako stare (cca 22.000 km na njima)
malo me sada muči škripa nosača motora (muči u smislu zvuka) mislim da bi ga trebalo podmazati (to se dešava čim je vlažnije vrijeme)
auto nažalost nikako ne stignem navoskati jer sam vječito na putu![]()
puno mi je toPumpaj gume na 3.4 / 3.4... pa poročaj porabo goriva "za statistiko" !!
Potrošit češ 0.4l manjepuno mi je to
možda zadnje da i d0 3,0, ali za prednje mi to djeluje mnogo, ionako su mi već prenapumpane po specifikaciji
Razumijem. Za fiestu mk6 koju imamo doma - samo rijeci hvale. Fantasticno lezanje, mjenjac i izravan volan (cak i kod ovog najobicnijeg vulgarise modela) su prica za sebe, ali taj auto jednostavno ne mozes pokvariti ni unistiti, a ova je stvarno prosla ono sta ne bih pozelio ni krvnom neprijatelju.. I to da u 5 godina nije ni zakasljala. Svaka cast, objektivno izvrstan auto. A to sta ga ja sebi ne bih kupio nikad - to je druga pricau svakom slučaju - jučer sam provozao svoju bivšu fiestu
i................ponovno se oduševio njome (da mi citroenoljupci ne zamjere)
kratke brzine, snage na pretek, ležanje fantastično
ali uz to idu....i veća buka vožnje, tvrđi ovjes, lošija završna obrada.....
znači u onom što me odušavljava u odnosu na citroen u tome istome me i razočarava (sve ovisi kako gledaš)