Berlingo 1.6 hdi 92 KS by liberty

liberty

Well-known member
Berlingo je to! :cool:
i to onaj u pretjecajnoj traci
u daljini na usponu autoceste poslije Kopra blica onima napred
ako se ne maknu zalijepi im se za rep ko u Dani grmljavine s Tomekom Kruzom u glavnoj ulozi
čisto da uštedi na otporu zraka

:D

liberty

Well-known member
Dobro ti to teraš! :cool:

stavit ću na nju naljepnicu: Liberty Airlines; letite s nama sigurno
polazak Pula 18.55 CET dolazak Ljubljana 21.10 CET
za one sklone autostopiranju: naplatne kučice Pula 19.05 CET, zadnja benzinska postaja Petrola prije skretanja Ljubljana centar 20.58 CET

čisto da se zna red letenja:D

liberty

Well-known member
dana 03.08. navršiti će se 11 mjeseci mog berlingašenja okolo
berlingo će imati 30.000 km

testiran je:
- za prijevoz građevinskog materijala
- za prijevoz namještaja
- za prijevoz invalidnih osoba
- za prijevoz po makadamu
- za prijevoz na - 17 stupnjeva po strašnoj mećavi

ponovno je izmjerena potrošnja dizela i ulja
te je rezultat slijedeći:
- u zadnjih 3.200 km od čega 70% autoputa potrošnja po BC je iznosila 6,9 litara s time da je na mjerenju na benziskim postajama realno bila u rasponu od 7 do 7,4 litre
- u zadnjih cca 10.000 km od servisa nadoliveno je negdje 3 dcl ulja

ljetne gume michelin energy broje cca 15.000 km i u dobrom su stanju

liberty

Well-known member
...bliži mu se godina dana......Big Mamma je jučer na putovanju od 300 km uz solidan putni prosjek i nesmiljene vremenske uvjete imala solidan prosjek potrošnje po BC - 6,4 litre

overall 31.750 km

za nagradu će dobiti i kasko u idućoj sezoni, čisto da ne bude - nisam znao

liberty

Well-known member
to si odlučio kad si vidio moga? ;)
svaka čast na kilometraži!
joj ne....uvijek plaćam kaska za sve svoje aute
ali da, slike tvojega su me dodatno uplašile:(

često sam na putu, pa zato

inaće, žena najčešće vozi c3, a ja Berlinga
pa onda i inaće često vozimo i druge tuđe aute (fiesta, megane karavan, passat) i uvijek dolazimo do istog zaključka - Berlingo pruža najviše za uložene novce
često se zezamo na autocesti kad vidimo negi bolji/skuplji auto - pa kažemo, e taj košta 2 ili 5x više od Berlinga

čaroban je taj berlingo........istina vidjet ćemo kako će se držati kroz godine eksploatacije
da li će biti kvarova i koliko će otklanjanje istih koštatai...ali za sada - dobar auto, vrlo funkcionalan, šta smo sve u njemu prevezli, ne mogu ni zamisliti kako bi to obavio s drugim autom

respect Berlingo!

liberty

Well-known member
I ti i berle imate rođendan isti dan ?? :p
ne, rođendan ima samo Berle
uzvanici su na proslavu: žena, valjda ja i Sugababe
nikad ne znaš - možda me ne pozovu jer sam ja taj koji svakodnevno stišće Berle po gasu sukladno narodnoj, forumski općeprisutnoj Zmixovoj uzreci (Psalam 13. po Sv. Zmixu ): Teraj dok ne pukne zooooooraaaaa:D

sad sam u čast forumskih velikana, citRRožderonja, i inih upalio berlinga, zatuRRirao na sav glas bojeći se da se dvomasni zamašnjak ne raspadne i razbudio sam pola sela

obzirom da sam okružen sa svih strana susjedeima koji voze C5 i C3, izvukao sam se bez polijevanja vodom

istina, nakon gromoglasnog uRRlika Berlinga pas će mi imati noćne more...

inaće, današnji play of the day: punica mi rekla za Berlinga: Dobro da si kupio KOMBI

liberty

Well-known member
...berle danas prelazi magičnu granicu od 33.000 km danas kad bude negdje oko Postojne u 20.30 sati

mislio sam danas malo pripaziti na potrošnju
čisto da vidim koliko ju mogu skinuti pažljivom ali ne sporom vožnjom
ali ništa od toga.....mislim da će danas biti "time attack" do Ljubljane (do sada najbrže je bilo 2:07 sati za cca 220 km) jer žurim

dobar je
dok je do prvog servisa tu i tamo malo i potrošio ulja (autoput)
sada to čini u mnogo manjoj mjeri
npr. prije bi za 10.000 km potrošio možda 1 litru ili nešto malo manje (ne sjećam se točno)
a sad je u 12.800 km od zadnjeg servisa potrošio nekih 3 dcl (ako se ne varam

prošli tjedan je počašćen detaljnijim unutarnjim čišćenjem

nadam se da ću ga prije dolaska većeg zahlađenja stići zaštiti voskom
no, tu je prvi na redu c3 koji to uopće do sada nije dobio zbog nedostatka vremena

Michelinke ljetne su do sada napravile nekih 18.000 km i odlično se drže
koliko me iritiraju na c3 (11.000 km) toliko su mi na Berlingu dobre

liberty

Well-known member
eto, prešli smo i 34.000 km
u zadnjih 2.200 km nisam resetirao BC da vidim kakva mu je potrošnja (80% autoput)
i sad se ustalilo na nekih 6,2 litre prosjeka, 60 kmh prosječno

neću još resetrirati idući vikend kad ću s njime napraviti 900 km (od čega ću morati žuriti bar nekih 200 km) pa da vidim gdje sam s potrošnjom

u svakom slučaju, jednom sam ga isto tako testirao s potrošnjom na oko 3.000 km
i radilo se o bržoj vožnji i prosjek je iznosio oko 7,0 litara

frapantno kolika je razlika u potrošnji na autoputu ovisno o tome da li se čovjek vozi u režimu 100-120 kmh ili 120-140 kmh (barem 1,5 litara)

mnogi će reći je pa šta je to - ali na godišnjih 30.000 km to je 450 litara dizela ili prevedeno u kune negje između 4500 i 4.700 kn ovisno o cijeni dizela).

Idući godišnji servis planiram napraviti negdje u 12. mjesecu na nekih 39.000 km, a zimske gume ću staviti krajem ovog mjeseca

Posljednje uređivanje:

liberty

Well-known member
eto, prešli smo i 34.000 km
u zadnjih 2.200 km nisam resetirao BC da vidim kakva mu je potrošnja (80% autoput)
i sad se ustalilo na nekih 6,2 litre prosjeka, 60 kmh prosječno

neću još resetrirati idući vikend kad ću s njime napraviti 900 km (od čega ću morati žuriti bar nekih 200 km) pa da vidim gdje sam s potrošnjom

u svakom slučaju, jednom sam ga isto tako testirao s potrošnjom na oko 3.000 km
i radilo se o bržoj vožnji i prosjek je iznosio oko 7,0 litara

frapantno kolika je razlika u potrošnji na autoputu ovisno o tome da li se čovjek vozi u režimu 100-120 kmh ili 120-140 kmh (barem 1,5 litara)

mnogi će reći je pa šta je to - ali na godišnjih 30.000 km to je 450 litara dizela ili prevedeno u kune negje između 4500 i 4.700 kn ovisno o cijeni dizela).

Idući godišnji servis planiram napraviti negdje u 12. mjesecu na nekih 39.000 km, a zimske gume ću staviti krajem ovog mjeseca
u zadnjih 3.500 km je prosjek po BC 6,3 litre s time da je večina napravljena na autoputu - u zadnjih par dana cca 1.200 km
uglavnom, brza vožnja autoputom - oko 8 litara
umjerena vožnja autoputom - oko 7 litara
vožnja autoputom 100-110 kmh - oko 6 litara
gradska vožnja -oko 6 litara
u prijevodu: ako dionicu prijeđem za 2 h i 10 umjesto za 2 h i 30 minuta potrošio sam cca 3-4 litre više, a radi se o dionici dugoj 225 km
problem je što tih 20 minuta više znači 20 minuta dosade više (kad si stalno u autu) i zahtijeva mnogo manje angažmana u vožnji pa me to ubija

kroz mjesec dana mu se montiraju zimske gume
zasada s ljetnima ukupno pređeno cca 20.500 km, smiješno, kod mene se čak i te michelinke troše (sad je već malo uočljivo) za što predpostavljam da je zaduženo 80% vožnje autocestom
zasada prednje pumpam na 2,6, a zadnje na 2,8 bara (uputstva_ prednje uvijek 2,4, a zadnje i do 3,2 bara)
jer mi tako najviše odgovara
danas kad smo nas 5 (cca 380 kg) išli na put s dodatnih 60 kg tereta na jednoj neravnini sam poželio da su stražnji amortizeri tvrđi

Posljednje uređivanje:

ogi

New member
Na autoputu se vozim 100-110km/h, BC ovisno o nagibu i vjetru pokazuje oko 5l
Dosta mi je brzine u životu, sad samo laganica i gušt, nema dosade :angel:
Takva vožnja je sigurnija, jeftinija i ekološki prihvatljivija

liberty

Well-known member
Na autoputu se vozim 100-110km/h, BC ovisno o nagibu i vjetru pokazuje oko 5l
Dosta mi je brzine u životu, sad samo laganica i gušt, nema dosade :angel:
Takva vožnja je sigurnija, jeftinija i ekološki prihvatljivija
znam
i ja
dok ne popizdim pa stisnem gas

kad sam na 110 kmh često sam prebrz za desnu traku, a prespor za lijevu pa i to ubija (kočenje/ubrzanje) potrošnju i živce

skužio sam da je optimum potrošnje upravo u predviđanju situacija u prometu, pa tako potegnem tamo gdje ima prostora i gdje je to povoljno za potrošnju (ravnica, nizbrdica), usporim tamo gdje je gužva ili gdje je to opasno za novčanik
ili - kad žurim negdje onda požurim, a za natrag usporim pa dođem s potrošnjom na isto

uglavnom, jedan relevantan podatak za druga Zmixa: 35.600 km:D

Na vrh