Berlingo 1.6 hdi 92 KS by liberty

liberty

Well-known member
cca 124.100 km
jučer se malo ispuhali noćnom vožnjom po Istri
u zadnjih cca 2.400 po BC potrošnja 6,9 litara (prosječna brzina 25 kmh)

razmišljam o kupnji 2. auta pored berlimnga ali nisam pametan šta.....1.6 hdi motor mi je super, kad se zalaufa na otvorenoj cesti ide jako lijepo.....možda neki c4 1.6 hdi....ne znam, bumo vidjeli

Milosh

Test
Pazi sad: uzmi Focus MK3 sa EcoBoost motorom. :D :D :D

Ozbiljno, idu kao ludi, ne troše ništa, ne kvare se.

Sent from my Ei-Nis E1 - using buggy and annoying Tapatalk

Milosh

Test
Predložio sam Focusa jer si rekao da razmišljaš o C4...

liberty

Well-known member
125.000 km
u međuvremenu je crkla stražnja lijeva lampica vezano uz kočnicu (svjetlo radi, kočnica ne) - budemo to zamijenili kada budem stavljao zimske gume

auto nesmiljeno ide dalje
sad ga više ni ne perem jer ima 6 godina:D
jadan auto kad vlasnik smatra da je i pranje ulaganje u njega:(

liberty

Well-known member
cca 125.500 km
ljetne gume imaju cca 16.500 km
save su se pokazale i više nego OK uz 2 mane:
- rupe između ripni su jako široke pa se u njih lako zabije kamenčić i onda buči
- prednje gume se na vanjskim rubovima troše/mrve - mislim da jako trpi vanjski rub gume u zavojima prilikom poniranja auta. možda su gume premekane (to nije bilo ni na jednim gumama, nije do auta, gume nisu preslabo napumpane, dapače umjesto propisanih 2,4 bara za prednje, sada su napumpane na 2,8 bara što se pokazalo optimalno)
pretpostavka je da ove gume (koje su bile jeftine) neće izdržati više od 30.000 km tj. da će tada izgubiti grip
uz to 2x je u njima bio čavao/vijak + koliko manje koštaju toliko manje i vrijede (ne po pitanju voznih osobina jer je berlingo dostavnjak, nego po pitanju izdržljivosti - michelin su mi izdržale zamalo 50.000 km ako se ne varam (ljetne michelin i zimske kleber su zajedno napravile cca 98.000 km)

inače berlingo "voli" da su mu gume napumpanije od propisanog , jedino je tada malo tvrđi

potrošnja po BC u zadnjih 3.500 km uglavnom graske vožnje prosječne brzine 27 kmh je 6,8 litara dizela

za cca 15-30 dana slijedi montaža zimskih guma, sijalice štop svjetla i moguće prednjih brisača jer ovi imaju već ne znam koliko km (vjerovatno oko 2-3 godine i oko 40-60 tkm)

ostalo s auto sve 5. do idućeg servisa (interval 20.000 km) je oko 10.500 km po BC

zimske gume koje ćemo uskoro montiirati imaju 9.200 km

očekujem da me postojeća 2 seta guma bezbrižno prevezu barem još idućih 60.000 km, poslije toga (3-4 naredne godine) berlingo odlazi i dolazi nešto drugo

La Marche

Iskreni optimist
Sad ti je već 125.000 prošlo, jesi li što poduzeo u vezi aditiva o kojem si pisao u proljeće?
Meni su ga na C4 na oko 100.000 u servisu dolili, kako je i Zlatko napisao da se radi.

liberty

Well-known member
nisam vezano uz aditiv ništa radio
on regeneraciju rijetko uključuje (ne oglasi se ništa nego ja skužim da je upalio dodatni ventilator i motor drukčije radi)
na atestu ispušnih plinova su se čudili kako nema uopće zacrnjenja
pa do sada nisam razmišljao o aditivu

Milosh

Test
Neka ti neko dijagnostikom očita nivo aditiva pa na osnovu toga zaključi treba li dosipati.

liberty

Well-known member
126.200 km
promijenjena lampica prednjeg desnog kratkog svjetla
po kiši i buri i mraku u 20 sekundi
mislim da je ista zamijenjena zadnji put prije 21.000 km

u <<sri stavljam zimske gume, nove prednje metlioce brisača (valeo plačen cca 140 kn obje metlice) i stavljam lijevu lampicu stražnjeg svjetla/kočnice jer svjetlo radi a kočnica ne

joj kako mi je dobar auto
danas sam kupio novu perilicu rublja, odeš po nju, stane, odneseš doma i vuoala:wub:

Cutac

Prèkaroš
valeo plačen cca 140 kn obje metlice
Nadam se da ću ispasti u krivu, ali Valeo je sranje, traju izuzetno kratko. Trebao si Bosch uzeti.
Meni je tvornički Valeo trajao godinu ili dvije, a zamjenski(sljedeći) 3 mjeseca. Tada uzeo Bosch i evo ga, dvije godine bez crtice.
lijevu lampicu stražnjeg svjetla/kočnice jer svjetlo radi a kočnica ne
promijenjena lampica prednjeg desnog kratkog svjetla
Promijeni obje odmah(i lijevu i desnu) da ne moraš opet. Jer ako je crkla jedna, vrlo vjerojatno će uskoro i druga.

danas sam kupio novu perilicu rublja, odeš po nju, stane, odneseš doma i vuoala
Je, super su to auti. Tako sam ja u Vanea pokojnog natovario siporexa do krova, auto sjeo, ali ide.

Drago mi je da je Berlingač bez problema :grin:

liberty

Well-known member
126.300 km
stavljeni novi brisači + žarulja stražnjeg lijevog svjetla + stavljene zimske gume koje do sada imaju 9.200 km
ljetne s cca 17.300 skinute....iako se dobro voze, izgledom, potrošenošću i oštećenjima su (sava) - koliko para toliko muzike
kada za cca 4 mj i cca 5.000-6000 km budem skidao zimske, obaviti ću i servis filtera

u svakom slučaju ova 2 seta guma će izdržati dok je auto kod mene (cca narednih 50.000 km )

liberty

Well-known member
samo što nema 127.000 km
dodao malo ulja da bude na maksimumu
i teraj dalje
odličan auto, samo da posluži još koju godinu:wub:

Na vrh