cca 125.500 km
ljetne gume imaju cca 16.500 km
save su se pokazale i više nego OK uz 2 mane:
- rupe između ripni su jako široke pa se u njih lako zabije kamenčić i onda buči
- prednje gume se na vanjskim rubovima troše/mrve - mislim da jako trpi vanjski rub gume u zavojima prilikom poniranja auta. možda su gume premekane (to nije bilo ni na jednim gumama, nije do auta, gume nisu preslabo napumpane, dapače umjesto propisanih 2,4 bara za prednje, sada su napumpane na 2,8 bara što se pokazalo optimalno)
pretpostavka je da ove gume (koje su bile jeftine) neće izdržati više od 30.000 km tj. da će tada izgubiti grip
uz to 2x je u njima bio čavao/vijak + koliko manje koštaju toliko manje i vrijede (ne po pitanju voznih osobina jer je berlingo dostavnjak, nego po pitanju izdržljivosti - michelin su mi izdržale zamalo 50.000 km ako se ne varam (ljetne michelin i zimske kleber su zajedno napravile cca 98.000 km)
inače berlingo "voli" da su mu gume napumpanije od propisanog , jedino je tada malo tvrđi
potrošnja po BC u zadnjih 3.500 km uglavnom graske vožnje prosječne brzine 27 kmh je 6,8 litara dizela
za cca 15-30 dana slijedi montaža zimskih guma, sijalice štop svjetla i moguće prednjih brisača jer ovi imaju već ne znam koliko km (vjerovatno oko 2-3 godine i oko 40-60 tkm)
ostalo s auto sve 5. do idućeg servisa (interval 20.000 km) je oko 10.500 km po BC
zimske gume koje ćemo uskoro montiirati imaju 9.200 km
očekujem da me postojeća 2 seta guma bezbrižno prevezu barem još idućih 60.000 km, poslije toga (3-4 naredne godine) berlingo odlazi i dolazi nešto drugo