Berlingo 1.6 hdi 92 KS by liberty

liberty

Well-known member
našao sam kučište
alo kad pločicu stave u novo kučište pritiskom na tipke novog kučišta se ne događa ništa jer kažu da je pločica od stiskanja utisnuta pa da zato ne radi u novom kučištu
kada sve vratim u staro (oštećeno) kučište - sve dalje radi

...ufff......... strah me dati da mi pločicu leme a nešto ne zeznu, jer onda ću zaista morati novi ključ nabavljati u ovlaštenom...jbg. ja mislio da će se malo snaći pa nešto podmetnuti unutra (možda novo kučište nije identično), ali ništa, svi razmišljaju kako ići na kompliciraniji način

liberty

Well-known member
sve mi je natrag složeno u staro kučište pa da sad ne otvaram
radi se o kučištu s 2 tipke (otvaranje/zatvaranje vrata)
po meni bi se moglo u novo kučište nešto umetnuti pa bi radilo kao u starom...ali valjda se ključaru nije dalo s time zezati (inače kod ključara bi novo kučište + baterija bilo 200 kn)

budem vidio, nisam pametan, sam to neću rastavljati, vidim da su kučišta na e-bayu bagatela, ali kad ja to ne znam naručivati niti sam ikad naručivao...

...samo se nadam da će mi sad otvoriti auto nakon što je kučište "raskopavano" i nakon raskopavanja se ključ više ne da zaustaviti u kučište....kad mi vrag nije dao mira, bolje da nisam ništa ni pokušavao....samo sam se iživcirao (nije to bitno, znam, ali eto u ove hladne zimske dane ispada kao da mi je to jedina briga:mad:)

liberty

Well-known member
Hvala na velikodušnoj ponudi
daj mi malo vremena da razmislim (da mi se slegne)
i općenito - svima hvala na nesebičnoj pomoći (ne samo u ovoj temi nego i drugdje na forumu) - vidim da je ova naša zajednica sve jača i jača i da vlada pozitivan duh i dobronamjerno ozračje (za razliku na nekim drugim forumima) i to je lijepo
:)

liberty

Well-known member
znaci na slijedecem servisu za nekih 5000 km se radi slijedeće:
- ulje i filter
- filter zraka
- filter kabine
- prednji diskovi i prednje pločice
- prednje i stražnje metlice brisača
- prelazak na ljetne gume
kako sad stvari stoje vjerovatno će servis biti u 4. mj kada auto bude imao cca 115.000 km
nakon 5 g. i zamalo 5 mj što imam auto i dalje tvrdim da bi mi isi auto bio ponovni izbor kod kupnje novog auta....još uvijek nisam našao bolji autol za mene, ništa mi ne može zamjeniti veliki gepek, klizna vrata, komotno ulaženje u autu i sve to u relativno kompaktnim dimenzijama vrlo preglednog auta

liberty

Well-known member
cca 108.850 km
nakon 4.850 km mogu reći da sam zadovoljan sa zimskim gumama
danas sam ih dopumpao jer su prednje bile na nekih 2,3 a stražne na 2,5 bara
stavio sam ih više od preporučenih i to prednje na 2,6 a stražnje na 2,9 bara
auto se s nadopumpanim gumama puno bolje vozi

liberty

Well-known member
cca 111.700 km i 5 i pol godina
crko original akumulator
tj. auto ujutro (bez nekakve posebne najave) nije htio upalito

prvo sam ga mislio zapaliti
pa kupiti novi
pa sam kupio + dao po majstoru ugraditi novi akumulator crown pplatinum 75 aH (original je 73) što me sve skupa s rukama i 3.g. garancije izašlo 870 kn (lagano me izulo) ali jng. to ti je tako (po meni) kad auto pređe u 6. godinu i 100.000 km, onda kreću ulaganja - tko je sretan samo u potrošni materijal

bilo bi pametno mijenjati auto, ali....em mi auto stoji vani, em mi je ok, em sam unazad 6 mj u njega uložio 8 guma ljetnih/zimskih i sad novi akumulator, em kroz cca 2 mj. planiram uložiti jš u nove prednje diskove i pakne....nabere se, valjda će me poslužiti još bar 3 godine

haugh!

liberty

Well-known member
znaš ta sam ja poseban (da ne kažem specijalac) i da ne znam kako staviti sliku na forum
+ nemam smartphone pa ni ne znam čime slikati
tehnologija: ja = 1:0:D

liberty

Well-known member
nisam
za cca 1 mj idem kupiti materijal za servis te kočnice pa ću pitati u ovlaštenom koliko dođe original ključ
baš sam mislio...kad sam mijenjao ACU....možda je trebalo i "uskladiti" ključeve tj. daljinski na njemu...ali kad jbg ne radi

naime, kako mi radi samo tipka na daljinskom za zaključavanje
primječujem da nakon promjene AU sad žmogavci više puta trepte nego prije promjene ACU - šta nije netko o tome već prićao na forumu?
naime čini mi se da trepere duplo duže...hm

tomica0308

Well-known member
Pa uskladi sam kljuc doma, stavi u bravu kljuc stisni za zakljucavanje tipku i okreni na kontakt,drzi tako 10sekundi pusti tipku ugasi kontakt, pricekas minutu i probaj dal radi,a za treptanje jesi bio sta u servisu pa su updejtali softver?

liberty

Well-known member
ne idem u ovlašteni servis već godinama

+ ne mogu se sjetiti da li je na tipki u kabini koja je za centralno zaključavanje
prije promjene akumulatora treperila crvena lampica kada je auto ugašen i zaključan (dok stoji, a ja izvan njega)

jbg..........ko da se auto apdejtao sam:D

liberty

Well-known member
Na vrh