Berlingo 1.6 hdi 92 KS by liberty

liberty

Well-known member
a ne...nisam dobar u štednji
pješke idem na posao, žena ima samo 1,5 km do posla i ide autom
a auto ipak nabire km....štednja mi ne ide
:D

jednu sam mijenjao, evo tu vani pod učinom rasvjetom
pa sam malo išao provozati se i pogledati polovnjake u žici
i tako:D

Posljednje uređivanje:

ZlatkoC4

Well-known member
pješke idem na posao, žena ima samo 1,5 km do posla i ide autom
Pa mora netko i gazda biti u kući jel tako :grin:

reka sam za km zato što prethodni post #474 mjesec dana ranije piše 104.000km a sad 105.000km :D

Ali je za žarulje najbolje da se mjenjaju u paru dokazano najbolje tako duraju

liberty

Well-known member
žarulju sam mijenjao pod uličnom rasvjetom:)

kava, pula, sri popodne,,,,,,,,,,,,radim do 17:00 poslije toga može, naravno, dapaće, javi se, super:)

liberty

Well-known member
btw jučer se ponovno prođirau u fordu c-maxu s identičnim motorom (istina 95 ks umjesto 92 ks) - ovjes mu je puno bolje složen (kao što sam i prošli put zamjetio), a motor radi uglađenije i tiše
upravo zato me i čudi što berlingo sada košta cca 140 tkn (ovaj kao moj) i da nema neke specijalne akcije - taj auto je odličan, dovoljan, esencijalan, praktičan, ali kad ga usporedim npr. s c-maxom onda vidim da za cca te novce (ili do 10% više) se dobiva - udobnija sjedala, udobnija vožnja, dinamičniji ovjes, tišina u kabini itd.

istina, c-max ima i svoje mane- nepregledna količina meni ružne plastike unutra , meni prilično ružan auto (ne kažem da je berlingo ljepotan ali niti ne pretendira biti ljepotan)

btw još nije rikla žarulja svjetla kojeg nisam mijenjao
btw. žena kaže da joj je berlingo još uvijek mrak ali mislim da nije relevantna jer kaže i da kad mene vidi da joj padne mrak na oči:D

btw. možda prodam motociklo - nekako me uhvatila ponovno želja da nešto mijenjam u životu, pa si mislim da ne bi bilo dobro da me nekakvo aVto stepe tam negdje u nekoj pripizdini istre tere mađike, pa sam opeDa prehlađen (idu mi sline iz nosa, ko djetetu) pa me onda neki lik gnjavi da mu prodam to prometalo jer sam ga ja kupio ful očuvano prije valjda sada 3 godine ili koliko i nudi iste novce za koje sam ga ja kupio, doma već slave jer bi prodao to čudo (svaki put kad odlazim na motoru puste suzu, oplakuju me itd)

da mi bar nos ne curi...

mrfloyd

New member
Ovo za cijenu novog si 110% u pravu. Kad usporedim sa svojim kojeg sam novog platio 109k kn, a novom su stisli retrovizore pitam se tko je tu lud. Al da je c-max gadan to si isto u pravu 110% ;)

ZlatkoC4

Well-known member
Berlingo je u svojoj kategoriji jedan od najboljih svi drugi mu nisu ni do koljena najbolje se pokazao za svoju kategoriju i izdržljvost praktičnost. što se za druge ne može baš reći pa bili oni tiši ili uglađeniji. važno je da služi svojoj funkciji.

liberty

Well-known member
jučer sam morao hitno obaviti nešto za što je bila potrebna žestoka vožnja autocestom
prosjek potrošnje 7,0 litara

mislim da mi je otišla baterija u daljniskom ključu - naime, ne radi kad je jako hladno, kad je iznad 5 stupnjeva radi....moram riješiti taj preklopni ključ, još to nisam riješio - nisam zamijenio kučište.

mislim da je kilometraža 105.850 km

gume kleber krisalp 3 su mi se pokazale ok, jučer je na dijelovima puta bilo i minus 6 ali su letile autocestom....zanimljivo je kako auto lako održava visoku brzinu...npr kad se vrti preko 3.300 okretaja na 150 kmh....nemam osjećaj da se muči....jedino mene muči buka vjetra:D

prednost dizela je....ako želiš štediti autocestom u ovom autu prođeš s 5,5, litara ali si jako spor....ako te baš briga za potrošnju i voziš brzo ali ne riskiraš kaznu....biti će 7-7,5 litara... za auto visine cca 180 cm, koji je težak 1.400 kg, meni je to dobar rezultat:)

za cca 9.000 km ćemo mijenati ulje/filter ulja, filter zraka, filter klime i prednje diskove/prednje pakne

da mi lova pada s neba
da mogu birati auto
garantiram da bi berlingo ponovno bio u užem izboru........jedino što ovakav košta po konfiguratoru (koji za berlingo ne radi) cca 144.000 kn.......puno je to

btw zaboravih......možda ću ubrzo na kraći put, i čini mi se da ću ići berlingom, a ne autom koji košta 2x više koji iako naravno nije moj imam prilike voziti (renomirana marka, poželjan model, svi te vole kad te u njemu vide...ali ja više volim berlingo:wub:)

liberty

Well-known member
danas sam se malo ozbiljnije prđirao do zg
auto je automatski i ozbiljnije trošio - cca 7,3 litara/100 km
jbg. sve iznad 120 kmh povećava potrošnju
auto je totalno prljav, ide sad na kupanje:wub:

kako ste me optužili da se ne vozim, svečano sam odlučio ovaj mjesec doći do 108.000 km
ove kleber krisalp hp3 odlično drže....zalijepile su se za asfalt ko žvakača (čunfa-lunga, bazooka i sl.)

ZlatkoC4

Well-known member
Ajde neka si se i ti jednom pravo provozao :grin:

Dobro ga isperi soli već odavno ima po cesti.
Ali iza nove godine tko zna možda i c4 bude na kavci u Champagneu :cool:

liberty

Well-known member
pitaj, baš me zanima, dakle ne izvedba xtr već klasična + metalik boja + 3-dijelni stražnji sic jer s njim dolaze i nasloni za ruke na prednjim sjedalima (bez toga taj auto ne dolazi u obzir, ne znam zašto ih kod klasične izvedbe više nema (moj ima))

buš videl, bez maglenki bu došao bar 140 tkn....

La Marche

Iskreni optimist
Ako smijem savjetovati...
Ženu ne mijenjaj ni u kom slučaju.
Posao mijenjaj ako baš moraš.
Prodaj motor i Berlingo i kupi novi.
140 ili koliko već treba probaj odvojiti.

Gotovo je sigurno da ću 4.1.2017. u 18 sati biti na prvom
Pulskom susretu Citroen-Champagne.

Na vrh