Berlingo 1.6 hdi 92 KS by liberty

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Polovni vikend sportaš, kao drugi auto? Stare MX5ice su jeftine, jednostavne za održavat, a milina na cesti.

Ali vidim da ti naginješ tome da je auto što noviji (bez da ga sam dovedeš u takvo stanje :D). U recimo kompaktnoj klasi meni su najdraži trenutno 308, i od VAGa Leon. Na njuški su igrom slučaja dvije dobre ponude za njih... oćeš benzica sa 200, ili dizela od 184, imaš izbor. 308 nisam vozio al ne sumnjam u to jeli dobar auto. A Leon mi se jako sviđa, čak i unutrašnjost koja mnogima ne leži

http://www.njuskalo.hr/auti/peugeot-308-1.6-gt-oglas-19063417

http://www.njuskalo.hr/auti/seat-leon-2.0-tdi-fr-oglas-19325467

Mislim da bi oba auta sposobna ispunjavati potrebe od Ikee do Grobnika :cool:

diegos

Well-known member
1.6 i 150kW... :doh:

Možda bi se dalo naći neki golf gti, makar ovako na prvi pogled mi djeluju skupi, ko da su od zlata...
Ili polo :)

liberty

Well-known member
malo sam gledao i karavane
najpopularniju cijenu i zaista je komad od auta ima kia ceed sw - po pitanju cijene/konkurencije/veličine/jamstva nema joj ravnog auta
za 125.000 kn se može dobiti dobro opremljena, a za 150.000 kn dobiješ i ptičijeg mlijeka:weeabooface:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Veliš mami te novo i samo novo :D

Neloše izgleda, brdo opreme... al parkiraj ga uz ovo i nemožeš baš više reć da je komad auta. Izdominiralo bi Kiu u svakom pogledu.
A s gorespomenutom ostaje +5000€ za potrošit na bilošta. (MX5icu naprimjer, ili ju voziš đabe narednih par godina...)

Neznam šta bi se moralo desit da se ja odlučim ikad više na novi auto :whistling: (eurojackpot možda, samo bi trebalo i odigrat koji put).

liberty

Well-known member
101.300 km
sutra je navršena 5 godina
u zadnjih godinu dana napravljeno 18.800 km
nakon 1.000 km na novim gumama mogu reći da su jako dobre, sreća da sam ih zamijenio

navečer slijedi detaljan izvještaj o potrošnji u zadnjih 750 km
od čega prigradska vožnja cca 130 km, gradska vožnja cca 50 km i ostatak autoput - 5,45 litara na 100 km

Posljednje uređivanje:

liberty

Well-known member
polako prelazimo u jesensko/zimski režim vožnje gotovo isključivo po gradu
zasada je potrošnja po BC u zadnjih 8.700 km = 5,8 litara, prosječna brzina = 37 kmh
danas ću je resetirati čisto da vidim koliko će sada biti potrošnja (pretpostavljam 6,0 - 6,5 litara)
kroz koji dan moram malo bolje iznutra očistiti auto, odlasci na more i bijeli putevi su ga dosta uprljali, a ja ljeniji no ikad za čišćenje. pretpostavljam da ću za vikend to obaviti

iako sava, zasad su se gume pokazale ok, ako izuzmemo da imaju takvu šaru da se kamenčić lako uhvati pa moram čekati da otpadne
jednostavno, ne radi se o zahtjevnom brzom autu, i mislim da gume kod njega ne čine bitniju razliku (kao što je to bio slučaj s drugim autima)

kako smo prešli 5 godina, pretpostavljam da ću auto držati do cca 9 godina starosti (malo prije toga) i do cca predvidljivih 165.000 km

liberty

Well-known member
103.000 km
potrošnja u gradu cca 6,5 litara
nikakvih problema (jedino: ponekad se čuje graničnik vozačkih vrata i mislim da se žarulja stražnjeg lijevog žmigavca iz žute pretvorila u bjelkastu jer joj se otopio žuti pokrov - riješiti ćemo to na idućem servisu (promijeniti žarulju))
vidjeti ćemo (obzirom smo ušli u 6. godinu) kako će se pokazati akumulator (ipak po zimi pretežito vozim relacije od samo 2 do 7 km udaljenosti) - ako pokaže imalo slabosti kod jutarnjeg paljenja nabaviti ću drugi

btw. svatko tko se vozi u berlingu ga hvali po pitanju praktičnosti, prostora u prtljažniku, prostora na stražnjoj klupi (širina, visina, ravna podnica, širok ulaz) ali ga malo tko kupuje za obiteljske svrhe - valjda im je prerustikalan ili nedovoljno fancy.
u duhu poznatog nam forumaša reći ću i ja: ako bude bilo novaca, moj idući auto će biti berlingo vaki kakav već imam:)

prehlada me zgazila, nikako da ispraznim prtljažnik od ljetnih stvari (ležaljka za more, role, brdo časopisa koje čitam u hladu dok se žena prži na suncu, peraje...svega ima) + prašnjav je iznutra za poluditi....riješiti ću to čim ozdravim

planovi: na idućem servisu novi prednji diskovi i prednje pakne, ali ima do toga bar još 8 mj)

liberty

Well-known member
nemoj tako, čovjek je sigurno lakši od mene:)

uglavnom: teram ja Big mamu dalje....joj što me danas oduševio moj auto. nešto sam prehlađen pa se jedva vučem, šmrcam, kišem, ne mogu se sagnuti....e kad si bolestan berlingo je idealan jer:
- u njega se ulazi ko na vrata od kupatila, nema uvlačenja i saginjanja
- kad kihneš prednje staklo ti je dovoljno daleko da ga ne uprljaš
+ kako me žena nešto naljutila i htjela me čušnuti ja sam se samo priljubio uz svoja vozačka vrata pa me sa suvozačkog sica nije mogla dosegnuti (blažena širina auta)
:)

liberty

Well-known member
103.500 km
intenzivno se razmišlja o nabavci zimskih guma (ipak) zlu ne trebalo
pa se čeka ponuda za ono što je bio izbor u 10/2011 - kleber krisalp hp2 (meni ok gume) ili savu eskimo
bumo vidjeli - sutra pada odluka (nadam se)

dana slijedi lagano čišćenje unutrašnjosti (plastike, stakla), a za vikend će raditi i usisavač

potrošnja u zadnjih 1100 km nemile vožnje (gradsko/prigradska, relacije 1-10 km) = 6.8 litara

od sad Big Mammu u skladu s njenom dobrom reputacijom i s obzirom da me služi kao ni jedan od sada zovem: Božidarka (iz zahvalnosti i iz poštovanja za dar s neba koji mi je upućen u vidu ovog pozamašnog auta pješčane boje, tamno crvenih siceva i velike stražnjice)

:D:wub:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Za mokre zimske ceste po Istri bi ja rađe kvalitetne ljetne gume... eskimo je guma baš za snjeg, u gorenavedenim uvjetima je očajna. Pukni koju sliku kad sve skockaš ;)

liberty

Well-known member
ne znam stavljati slike pa mi morate vjerovati na riječ:D
uglavnom, iznutra sam stakla oprao i plastike malo osvježio
a za vikend ide detaljnije usisavanje
u međuvremenu sam se posvadio s ženom pa mi je samo Božidar ai draga:D

liberty

Well-known member
btw. naručene kleber krisalp hp3
pikirao sam na stariji model koji sam imao hp2, ali ga više nema u mojoj dimenziji (205/65-15)
čim dođu montiram ih - cijena za gotovinu 560/komad (s montažom) - više nego super cijena (sava bi me izašla 620 kn/komad)

znači ada auto ima 103.550 km te 5 godina i evo samo što nije 2 mj.
mislim da će u mojim rukama (ako bude sve uredu s njime) biti još 3,5 godina do predviđenih 155-170 tkm, a onda (kako stvari sada stoje) ponovno neki od citroena
kod citroena me muči samo jedna stvar - ovlašteni servis mi je na cca 70 km od kuće (za razliku od peugeotovog koji mi je iza ugla)

Na vrh