Liberty, čitao sam po forumima da se ljudi žale da auto B III (pre) slabo grije i da mu jako dugo treba da počne puhati topli zrak, kod mene na B II je praktički tako , mislim da grije slabije od prosjeka, kako je kod tebe ?
Na engleskom forumu kažu da se sa Lexia softwareom upali neki električni grijač i da onda puše topli zrak već nakon 30 sekundi?
Ne znam da li ima razlike između manualne i automatske klime ?
ma i ja sam tu pročitao na forumu da nekima c4 slabo grije
čuj, ja kad auto upalim na minus 10 pa krenem, istina treba mu nekih 10 minuta da počne grijati kako se spada
e sad......na c3 mi je ista stvar, možda malo bolja... fordovi su mi ranije počinjali grijati
ajmo reći da mi je to podnošljivo
i računam da je to i do hdi motora koji kao svaki dizelaš ipak slabije počinje grijati
no, kad grije, kad počme, iskreno - nema mu ravnoga
i ima super riješenu ventilaciju sa izdašnim otvorima
kako sam često. nažalost na hladnome s njime, mofu ti reći da jednom kad počne grijati - zadovoljniji sam nego s bilo kojim drugim autom te cjenovne kategorije
što se tiće manualne i automatske klime
općenito ne preferiram klimu
a automatska mi paše ako je u manualnom modu
istina, kad sam vozio c4 starije generacije s automatskom klimom oduševila me njezina praktičnost i možda bi mi na putu značile te 2 zone (žena voli toplije a ja hladnije)
ali iskreno, kod auta volim da bude sve što je jednostavnije moguće, pa tako i klima uređaji
često na službenom autu koji ima kompliciraniju automatsku klimu bjesomučno prebirem po mogućnostima iste dok ne nađem željeni efekt i sav se pogubim
ovako na berlingu znam da mi je za ova izuzetno zimska vremena dobro da mi puše na noge ili na noge + vjetrobran i da mi je kolut za temperaturu negdje oko polovice, ako zagusti (jak vjetar + hladno) možda i malo preko polovice
inaće berlingu buka u vožnji ili buka od vjetra nije neka mana (u odnosu na slične aute mogao bi reći da je i tih)
osjetljivost na bočni vjetar je manja nego što sam mislio (vozio se po ovoj buretini za vikend autoputom) osobito zato što auto i nije pretjerano brz
obzirom da je vučniji od klasičnog auta mislim da mu je mana stereo uređaj
naime pri brzinama do nekih 80-90 kmh super funkcionira
ali iznad tih brzina + vjetar počne nadglašavanje buke vožnje i njegove buke. nije poanta u snazi sterea nego u tome što nije usklađen s potrebama vozila
no, ja ga jako rijetko palim, još CD nisam u njega ubacio...
maglenke mu rade savršeno
osvjetljavaju mi kolnik taman da vidim kakva mi je podloga
kad po nevremenu jurim 100 + kmh
izuzetno su efikasne, do sad nisam naišao na auto s tako dobro pozicioniranim maglenkama
a hvala Bogu i iza su 2 a ne 1 kako je to uobičajeno
netko je spomenuo prostor za stopala.........hmmm....meni je veća mana mali suvozački pretinac, na c3 je bar 2x veći..........prostor za stopala, ja sam 183 cm, imam oko 110 kg........svakotoliko promijenim poziciju sjedenja (visinu i nagib sjedala, položaj volana), sad sam na dosta niskom sjedenju i niskoj poziciji volana), meni prostora za stopala ima dovoljno (imam stopalo 46)
mjenjač, kažu neki.....dugi hodovi, 1. je samo za pokrenut vozilo, 2. je isto dosta kratka, 3. već snažno povuće, 4. i 5. su duge, ali ja sam ionako stalno u 5. osim ako je snijeg pa vozim 60-80 kmh kad sam u 4. da bolje osjetim trakciju na snijegu
prednost berlinga je i njegova visina
ima dosta nekulturnih ljudi u prometu koji vam se nabijaju na guzicu ili vam oduzimaju prednost
vjerujte mi, s berlingom vam to manje čine
na guzicu vam se neće nabiti jer preko vas neće ništa vidjeti
oduzet vam prednost neće jer ćete ih satrati kao od šale
a kad vi krenete u pretjecanje, rado će vas pustiti jer kad se u mraku berlingo pojavi od iza sa svojim visokim svjetlima, svi se pogube i misle da je NLO
ovaj je u većem transu od mene glede berlinga:
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=GtEp3P4G-w4[/ame]:wub:
i Rusi ga vole:
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=1L_QfwmY6X8&feature=related[/ame]
zdravstvuj

pa ga uspoređuju s caddyem
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=tcreyFAJ2-M&feature=related[/ame]
hrašov, davejernost, spirišitljevstvo, nedvižnosti, bugalter, općinski adres..........itd..........nisam ništa razumio......ne ponjemajem.........

ali vidi da je caddy ružan ko noć