C8, za i protiv

bozo0

New member
veleštovano građanstvo i kolege po "C" :D

...imam par pitanja vezano uz nabavku C8 pa se nadam da me nećete popljuvati :whistling: ... Naime, trenutno vozim XP 2.0 hdi 2002 god 270tkm, sa kojim sam iznimno zadovoljan, ali moram krenuti u nabavku većeg sa 7 sjedala (brojno stanje moje brigade se bude povećalo)... molim info za plus i minus (za kojeg mislim da nema puno) glede (moga malog mede:rolleyes: ) nabavke gore navedenog vozila...

...dvoumim se između C8/P807 i renault espace/grand espace... stoga, svaki dobronamjerni info (a i onaj drugi:wub: ) je više nego dobrodošao...

...čim, čim više tim, tim bolje,,,

lp

bozo


p.s. evo malog priloga da komentari budu "mekši"

:sise:
 

HAL9000

New member
Ako trebaš takvo vozilo rekao bi je da je jedan od profinjenijih u klasi , pug je isti na dlaku ne može biti loš izbor ako je očuvan
 

Automatic

Well-known member
C8 mi se čini manji od espacea,interijer mi je kod c8 našto lijepši ,teško je reći jer renault ima dužu tradiciju monovolumena.Espace mi više dođe kao malo bolji kombi a ne monovolumen.Neznam za c8 ali ljudi koji su vozili espace su stvarno bili zadovoljni.Cijene su razlićite i mislim da je c8 nešto jeftinji .Oba auta imju skoro istu kubikažu motora i diesela i benzinca .Ne mogu ti reći uzmi renaulta jer ipak je ovo citroen forum i u buduće neće biti baš informacija o renaultu pa ti savjetujem d kupiš citra jer ipak ovdje možeš nači po koji dobar savjet a i ne mislim da je citroen išta lošiji od renaulta ili peugeota.Znam da mnogi rade velike razlike između tih triju marki auta ,ali po iskustvu u mehanici na tim markama sve to dođe na isto makar se renault distancirao od ove dvije marka vozila ,ali moram reći da su neke stvari kao i motori potpuno isti samo su razlike u usisnim granama i po kojem nosaću ili plastitci .
 

Damaj

Active member
C8 ima 6. i 7. sjedalo napravljeno tek tako da se kaže da ima 7 sjedala, možda za prijevoz do obližnje trgovine. Renault Espace Grand bi te zadovoljio jer obični Espace ako i ima 7 sjedala (nema ga svaki, pri kupnji se prvo raspitaj ima li 7 sjedala) nema dovoljno prostora za prtljagu kao ni C8.
 

bozo0

New member
XPicasso je puno bolji za višeg vozača od C8, podnica u C8 je prilično visoko.
...je, je, znam ja to , na moju visinu od metar i žilet :whistling: ... zato sam i imal xp... samo mi je sad malo siceva :D:D:D

...deca, a koji motor bi bil najbolji???? 1.9 , 2.0 ili 2.2 ???

:hmmm:
 

SPS

New member
pa evo vlasnik sam c8 2.2 hdi. 2005.g. prešao 220000 km. izuzetno zadovoljan sa voznim karakteristikama. auto za svaku pohvalu. sa motorom nikakvih problema, samo redovno servisiranje (filteri, ulje...). potrošnja mu je minus,ali s obzirom na dimenzije i težinu sasvim solidno. grad 8-8,5 otvorena cesta 7-8 l/100. moram napomenuti da je ovo potrošnja koju ostvarujem nakon uspješnog chipiranja.
 

musko66

New member
Imam C8 i prezadovoljan sam sa njim. Citam komentar za 6-7 sediste. Sasvim normalna sedista velicine kao vozacevo i suvozacevo. Cak je komotniji u trecem redu nego u sredini. I u sredini svako sediste za sebe. Za godinu sam presao 70.000 bez kvara. Sada na 250.000 pojavile su se neke sitnice ali nikakav serijski kvar,
 

musko66

New member
Skoro svaki auto ima neku bolnu tacku, koja se javlja kod nekog modela redovno. na primer kod pezoa 206 je bolna tacka zadnja torziona opruga.... kod forda galaxy crevo visokog protiska klime....
 

Silentshoot

Active member
Kod 206-ice nije bila torziona opruga nego komplet most, kao i kod drugih modela koji su ga imali, 306,205, citroen ax i ostali...

206-ica je imala problem s COM2000, serijski radio, zadnji most, npr VW polo ima s elektronskim podiačima stakala...svaki ima neku grešku...
 

Automatic

Well-known member
Skoro svaki auto ima neku bolnu tacku, koja se javlja kod nekog modela redovno
Je kod mog c5 imam problema sa vakumom u rezervaru,sad neznam jeli to serijska greška ili samo moj,čak mi se i narančasta lampica pali svako malo .Možda da ga dam na dijagnostiku??????:confused:
 

bozo0

New member
...onda, deca?... ima 'ko za prodat c8 ili p807 ili grand espace... ili još bolje za mjentat uz nadoplatu za xp???
 

Tanatos

New member
Da napišem i ja koju reč u vezi C8

C8 mi se čini manji od espacea,interijer mi je kod c8 našto lijepši
Što se tiče enterijera,jeste lepši i dosta kvalitetniji,govorim iz iskustva,jer pre kupovine C8 sam video i probao dosta Espacea III i IV i 807/C8.Espace IV ima dosta tvrđu plastiku,sunđeri na naslonu za ruku su toliko loši kao da su pravljeni od onog sunđera za pranje posuđa.Što se tiče veličine,C8 je dosta komotniji od Espasa,pogotovo IV.Jedan moj poznanik ima dva Espacea III a,uzeo je skoro IV i on mi sam kaže da je III dosta komotniji auto od IV.A,da ne zaboravim i klizna vrata kod C8 koja dosta olakšavaju posao.

Espace možda unutra izgleda veće kada se pogleda iz prvog reda sediša zbog položaja šoferšajbne.

Što se tiče C8 ili Grand Espace,mala je razlika.Jeste da kod C8 nema mnogo prostora u gepeku iza trećeg reda,ali nema ga ni Grand Espace.

Evo jedne sličice,gde može da se uporede




Problem ima jedan, veliki. visoka je podnica i koliko je god veliki auto sjedala su smješno nisko, meni sa 194 je nemoguć.
Kada sam kupovao 806 (koji ima lošiji položaj sedenja u odnosu na C8),baš sam to gledao i mogu reći da je do negde i istina,ali u odnosu na Espace,sedi dosta visoko.Ja nisam visok,184cm,ali kada sednem u drugi red,sedim prilično normalno dok kod Espacea,da ne preterujem,ali mi kolena udaraju u bradu i sedišta su dosta uža.

Moj C8 je registrovan na 8 putnika,ali imam 7 sedišta,valjda nisu bili ludi pa da su onako napravili za 8 putnika da nema dovoljno mesta.Ovaj auto je napravljen na bazi Evasiona,a Evasion je delio platformu sa Citroen Jumpy,a znamo da je Jumpy imao i 9 sedišta.
 

ajanevski

New member
Bog svima. Zelio bih vas pitati za savjet. Velika mi je obitelj, pa razmisljam o kupovini MPV-a. Molim Vas mi pomozite oko odluke. Razmisljam izmedzu Opel Zafira benzin ili dizel (2005-2007 godina) i Citroen C8 benzin ili dizel (2003-2005 godina).
Dajte molim Vas vasa iskustva, mislenja oko odabira.

Iskreno Vam zahvaljujem unaprijed svima!!!

:confused: :confused: :confused:
 

c 8kzd

New member
Ja sam se sa svojim C8 2.2 hdi (2005. g., 165000 km) obećao predstaviti, pa nisam uspio "dignuti" fotografije preko nove verzije imgur, staru verziju nisam uspio instalirati, u međuvremenu otkazala memorijska kartica na koju sam fotografirao, sad nikako uhvatiti vremena za ponovo fotografirati.
Uglavnom dok se ne predstavim iskustvo je slijedeće:
mjesta više nego što se može poželjeti (preklapanje i vađenje pojedinih sjedala iznimno jednostavno, cjenit ćete ako je velika obitelj pogotovo zato što su sva tri sjedala u drugom redu pune širine što mislim da nije slučaj sa zafirom i puno drugih sličnih auta), vozi se kao osobni auto, nešto veći luk okretanja, za parkiranje OK (na uskim parkiralištima fantastičan radi kliznih vrata-meni osim već spomenutih tri sjedala u drugom redu jedan od važnijih faktora koji su prevagnuli nad ostalim sličnim vozilima, pa i zafirom). Sve u svemu zasad iznimno zadovoljan. Što se tiče potrošnje poznanik koji je novu 1.9 cdti zafiru 2008 izvezao iz salona i do danas mu je prosječna potrošnja između 9 i 10 l i toliko je i meni ljeti sa klimom i u kolonama, sad pola litre manje. Može se naći po forumima nekih kojima je ispod 7 litara, ja to nisam uspio postići. Ranije sam vozio seat alteu 1.9 tdi i trošio mi je između 7 i 8 i po l/100 km tako da mi ovo nije puno obzirom da je auto 400 kg teži od altee. Za benzince nemam pojma, ali kužim da je barem tri litre više od dizela, eventualno ako netko sa foruma ima iskustva sa plinom pa neka da preporuku. Inače je dobar izbor 2.0 hdi bez FAP filtera, manje toga se ima za pokvariti i ako nije dobro održavan siguran izvor problema (moj je sva sreća u redu). To je otprilike to od utisaka u 5. mjeseci i 10ak tisuća km koliko ga vozim.
 
Na vrh