Iskustva s webasto grijanjem

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
pazi da ti se ovakva situacija ne desi :D

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=0-T3lD6yBwA[/ame]

hehehehhe

Neznam puno o tome, al se čini ko dobra stvar u hladnim krajevima...
 

AX-ja

èudo jedno
majko moja.
steta da bar razumijem sta im ovaj lik govori

a vatrogasci,pa ne znas koji je smotaniji.
umjesto da razbiju staklo i otvore haubu bez problema.
oni uniste tu pol auta.
 

Automatic

Well-known member
Nemam pojma .U daljinskom još nisu bile baterije,znači nije korišten,mislim da bu tak i ostalo.Autek ima grijače sjedala u tri funkcije grijanja i to mi je dovoljno nek da idem sprobavat.Bratič imal benzinski webasto u spačeku.Kad bi se uključil auto odma počel gubit snagu jer webasto potegnil benzin pa mu manjkalo.Nekad je znal puknut ko iz puške pa se lkjudi zgledavali.:grin:
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Pa vjerujem da to nije baš igračka, pa da bi moglo uništit pol auta ili slično heheh

Ja bi probao.... il će radit, ili neće :D Možda pitaj da ti na servisu malo pregledaju cijeli sistem
 

Vedran

New member
Ja to imam na paji kaj su mi dali u firmi, a kupili kod pave zubaka. Super stvar jer ga po zimi upalim s balkona kad se pocnem spremat za sljaku i onda nakon 20 tak min sedim na temperiranom- ne bi bas rekel da je vruce u autu, ali kad je vani opaki minus onda je stvarno ugodno....
Nemoj bit papak, nabavi one neobicne baterije i kresni to :) to bi se ionak trebalo paliti bez paljenja motora, ne u voznji- tad ionak grijanje dela
 

Randy5

Active member
Webasto je super za onog tko nema garažu jer u zimskim mjesecima ne mora strugati led sa stakala.
Dobro dođe i kad si negdje na fešti do kas.. rano u noć. Dođeš do auta, kresneš i odvezeš se praćen zavidnim pogledima onih koji stružu...
Naravno, potrebno ga je uključiti dovoljno vremena prije polaska (obično se može i programirati vrijeme paljenja).
Ja ne mogu ni zamisliti spavanje u kabini kamiona bez te korisne spravice. U osobnim autima je to ipak još uvijek pokazatelj luksuza. Super auto imaš. Samo Ti to koristi.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
više je popularno u sjevernim zemljama nego kod nas... mismo tek prije par godina otkrili zimske gume heheh
 

deda

New member
Mi smo kmeti koji smo skočili iz škornji u cipele,prije 10 godina su se kupci itekako opirali kada si im nudio klimu u autu.Danas auto ne dolazi u obzir bez nje,isto tak Webasto se ugrađival u aute naknadno i nije bio skup,nekih 5-6 somova kuna,ali daj nagovori seljake na tak nekaj.Stvar je fenomenalna,pogoiovo za aute koji stoje vani,ali još jedan uređaj za održavanje.
 

Ahmed

New member
Webasto

Pozdrav, opet ja sa problemom. Moja Xsara ima webasto, dodatno grijanje koje izgleda ne radi. Naime, prosle godine sam promjenio Thermo Top (Webasto) i na redovnom servisu je test pokazao da je sve OK. Navodno je podeseno da se ukljuci kad je temperatura vode ispod +60 C i temp. zraka ispod -10C. Jutros je bilo -11 ali se nije ukljucio. Ima li neko iskustva sa ovim?
 

Ahmed

New member
Re: Webasto

Kako mislis ukljuciti? Prijasnji vlasnik mi je rekao da se ukljucuje automatski??? U kabini nema nikakvih kontrola za webasto.:oops:
 

sasa.rajs

New member
Re: Webasto

Pa i automatsko treba ukljućiti da bi se automatski palila! Zamisli da odeš na put u trajanju od tri tjedna i dok se vratiš rezervoar prazan jer se ne može webasto isključiti.
 

Ahmed

New member
Re: Webasto

Nisam siguran da se razumijemo. Webasto se navodno ukljucuje automatski na slijedeci nacin. Nakon startovanja motora uredjaj "kupi" informacije o temperaturi okoline i temperaturi vode u motoru. Oba podatka mu daje samo vozilo.Nakon poredjenja sa zadanim parametrima (+60C voda i -10C zrak) ukoliko se uvjeti ispunjavaju uredjaj sam starata i grije vodu. Ovo mi je rekao bivsi vlasnik. Kad sam kupio vozilo webasto nije radio jer su mi u Citroenovom servisu rekli da je pregorila elektronika. Ja sam kupio drugi i ugradio privatno,da bi na redovnom servisu u Januaru 2013. konstatovano da je test OK.Jutros je bilo -11 , i temperatura vode je bila isto -11, dakle trebao se ukljuciti sam ali nije. Ja ne znam na koji nacin da ga ukljucim manuelno,niti da li je to uopce moguce.
 

Vedran

New member
Re: Webasto

Ili ima daljinski, ili na samom modulicu ima mogucnost on off i programiranje- nisam vidio niti jednog drukcijeg...
Drug automatic ima i daljinski i na samom kontroleru moze tipkat- na tom c5 se nalazi u pretincu za rukavice
Plus kaj je malo glupo da radi samo ispod 10 stupnjeva, jutros je u Zg bilo -6 i bas mi je dobro doslo
 

Ahmed

New member
Re: Webasto

Nije C5 , xsara picasso iz 2003.godine. 2.0 HDI. Nema nista u pretincu za rukavice. Inace, vozilo je uvezeno iz Svedske , zato i ima webasto.
 
Na vrh