Lampica motora upaljena, motor trokira (bobina/injektor)

MVM

New member
Pozdrav svima!

Jedan problem sa C3, 2005.god, 1.4, 54 kw sa cca 90 000 km pa ak netko ima neki savjet kaj bi moglo biti s njim, bila bih zahvalna. Sve je bilo ok do neki dan.
Tijekom voznje upalila mi se lampica za motor, prilikom preticanja auto je malo zacukao; desava se to svako malo da zacuka kad stisnem gas, onak cukne pa onda krene normalno: zna se desit da nakon kraceg vremena voznje motor pocinje jako trest, a kad stisnem gas nema snage, nece ga razvrtit/nema one eksplozivnosti, kao da izgubi snagu, a gas u podu.
Kaj se tice lampice motora u pocetku je bila upaljena pa je onda blendala, a danas se sama od sebe ugasila ponovno na kratko upalila i opet ugasila.
Kad je ugasena lampica, auto radi odlicno kao i prije i u voznji i pod ler gasom, samo kad se ona upali ona zna cukat-trokirat (najcesce nakon 2000 okretaja), stisnes gas nece se razvrtit.

Auto je bio prikljucen na kompjuter kod mehanicara i izbacena je greska injektora-da jedan slabije vuce/radi. On je reko da ne drzim benzin ispod jedne trecine i da pratim koliko puta ce se upalit lampica kroz mjesec dana. Al mene smeta to kaj trokira. Tankan je vecinom na lukoilu i tifonu, a ovo se desilo nakon kaje tankan na ini (mozda to ima kakve veze?).

Hvala svima!
 

mirda69

Super Moderator
Uredništvo foruma
Kao prvo,pozdrav i dobro nam došla :prijatelj:

Kao drugo,ak je na dijagnostici izbacio grešku injektora,jel isti zamijenjen il ne :confused:

I da,može bit i do goriva :whistling:
 
  • Sviđa mi se
Reactions: MVM

MVM

New member
Hvala na dobrodošlici :D. I hvala na odgovorima!

Nije mjenjan injektor, mehaničar je reko pratit kroz mjesec dana, ne držat ispod trećine... Pa bumo onda vidjeli... Samo, kaj ak se nekaj desi kroz to vrijeme? Ne znam ni sama kaj da radim, da slušam njega i čekam mjesec dana držeći fige da je do ininog benzina ili ići kod nekog drugog?
 

mirda69

Super Moderator
Uredništvo foruma
Najbezbolnije ti je prvo eliminirat dal je do benzina :D,pa ak se i nakon što natankaš nastavi ponašat isto,riješavat dalje ;)
 

zdeslav1967

šofer
Donator foruma
Auto je bio prikljucen na kompjuter kod mehanicara i izbacena je greska injektora-da jedan slabije vuce/radi. On je reko da ne drzim benzin ispod jedne trecine i da pratim koliko puta ce se upalit lampica kroz mjesec dana.
Nisam ekspert pa mi to zvuči ovak: dođeš kod zubara jer te boli zub, a on ti kaže daaaa, trul vam je zub, jedite manje i to drugom stranom i pratite kak vas bude bolelo. :wtf:

prvo promeni benzinsku i šaltaj ga neko vreme nakon toga na većim obrtajima pa buš videla dal se sitacija popravila ili kaj.
 

brezC4

New member
A možeš probati kupiti čistač injektora i sustava ubrizgavanja. U Tokiću recimo STP je cca 150kn bočica od pola litre ili Liqui Moly za cca 70kn. Možda pomogne.
 

Krky

Lakerski profesionalac
A možeš probati kupiti čistač injektora i sustava ubrizgavanja. U Tokiću recimo STP je cca 150kn bočica od pola litre ili Liqui Moly za cca 70kn. Možda pomogne.

Upravo tako, samo prije zamijeni filter goriva, da ti "STP" ili "Liqui Moly" ne razradi smeće u starom filteru i uđe u injektore, e onda buš imala veselje..
 

MVM

New member
Hvala svima!

Išla sam probat ovo s okretajima...I skužih da ne da iznad 4000, zapravo, ponaša se ko da ima blokadu :confused:...I cijelo vrijeme trokira...Bez prestanka...:(

Zaboravila sam napomenuti da se javlja i "antipollution faulty"....

Kaj se ja smijem uopće vozit s njim, bude mu se desilo kaj? Mislim, nije mi jasno zakaj, prije desetak dana bila na tehničkom i sve je bilo okej :confused:...
 

Franz

Well-known member
Kaj se ja smijem uopće vozit s njim, bude mu se desilo kaj?
Ni da ni ne.

prije desetak dana bila na tehničkom i sve je bilo okej
To ti je kaj ljubav. :whistling: Udari često dok se čovjek najmanje nada. :cool: :oops:

Ovo ti je Krky dobro primjetio. Kreni od najeftinijeg, prema najskupljem i po mogućnosti sama. Prvo stavi novi filter goriva i sipaj sredstvo za rastvaranje prljavštine na brizgaljkama.
Ako odmah odeš do nekog servisera taj ti bude (deja vu) promjenio odma djelova za 1000€ :meh:
 

Konrad

New member
Re: Lampica motora upaljena, ne vuče ispravno

nego...daj ti zamijeni taj usrani injektor, to je sasvim normalni kvar kao i bobine i zarulje na C3...greska je vjerojatno bila i injektor na 4-om cilindru

on nema EGR tako da nije do njega, ako imas zelene injektore oni u pocetku pomalo zezaju i onda riknu skroz, nemoj se voziti tako da imas detonacije u motoru bezveze, taj koji ti je reko da pratis stanje je isto kreten kakvog nema
 

MVM

New member
Ma zamijenila bum injektor, samo da budem sigurna da je fakat do njega, i da je stvar u tome.

I baš da kupim novi ili mogu probati kupiti čistač injektora i sustava ubrizgavanja? I da, zeleni su injektori...
 

MVM

New member
Evo, da javim kaje na kraju s autom. Bil je 2 dana kod čovjeka i napokon je skužil :euforija:.

Uglavnom, nekaj s instalacijama je bilo krivo spojeno il se otpojilo i jedna dizna je otišla. Veli da je sve ostalo okej :aplauz:.

Hvala vam svima na savjetima :palacgore:
 
Na vrh