Prikaz temperature motora kada postoji samo lampica

deda

New member
A kaj će ti,kao da ćeš moć skužit ako vidiš na instrumentu da se motor pregrijava, zašto se to događa.Kada stane crkne,zoveš šlep službu i kaj te briga zakaj je stao ionako bez servisa možeš samo blejat pod haubom.Auti današnjice nisu namjenjeni da svaki onaj koji ga vozi čeprka po njemu,imaš servise,5 godina i više garanciju i boli te kuruza.Naravno nisu ni rađeni ni auti ni logistika za ovakva usrana tržišta kao što je naše,kod nas se najbolje voziš u starom Golfu duji ili nekom staorm Jugiću,a i to će uskoro kod nas postati luksus.
 

radojkta

Member
O čemu ti to!?Napisao si cijelu filozofiju!Samo sam rekao da bi rado da vidim šta se dešava sa temperaturom i da znam šta da se slučajno počne grijati!I da znam kad se ugrije da mogu da ga teram a ne onako nezagrijanog po obrtajima!
 

Gremlin

New member
Mene također na C4 Picassu nervira što nema pokazivača temperature motora :mad:.Recimo ta isti motor (1,6 HDI 112ks) kod C5 ima ugrađen čak i pokazivač tem.ulja kao i temp.vode a u C4 Picassu ništa :confused: Èak je i ona glupa lampica za pregrijavanje smještena na lijevu stranu centralnog displeja,tako da ako je suvozač ne skuži :eek: vozač će je definitivno primjetiti prekasno jer ju zaklanja rub volana.Realno po temp.motora možeš primjetiti dosta toga i izbjeći veću havariju,jer ako vidiš da ti danima diže temp. provjerit ćeš šta se dešava a ne da dočekaš da ti negdje zakuha kad kreneš na put:shock: Trenutno sam u fazi traženja pokazivača temp.vode a možda i ulja kao i načina da to sve lijepo upakiram i ugradim :thinking:
 

Gremlin

New member
Za sada sam u fazi traženja i ovih dana moram da skočim do AC Mario www.ac-mario.hr. To je u Ðakovačkim selcima nekih 35km od Osijeka,već sam pričao sa tipom i on kaže da se kod njih može riješiti i ugradnja za nekih 150 kn po instrumentu a da to radi neki njihov električar :thinking:.E sad šta i kako moram vidjeti pa ću ti reći kakva su iskustva.Prvenstveno me zanima način ugradnje,da li koristi već postojeću instalaciju tvorničkih senzora ili stavlja svoje :confused: itd. imam još dosta nepoznanica a prije ugradnje želim sve provjeriti da ne zeznem nešto na motoru :eek: Inače vidim na njegovoj stranici da ima velik izbor raznih instrumenata pa ćemo vidjeti što će na kraju ispasti.
 
Posljednje uređivanje:

Ciki vts

New member
I mene je to smetalo na ovom poluproizvodu od auta pa sam si stavio da stalno vidim temperaturu vode.. I ono sto je jos vaznije, stavio sam i pokazivac temp ulja.
 

Gremlin

New member
Kako si to izveo :confused: Zanimaju me tvoja iskustva sa senzorima itd. jel ti komp. prijavljivao kakvu grešku ili si se nakačio na postojeće senzore?Muči me sto stvari u vezi ugradnje:thinking: Stavi neku slikicu da vidimo,naročito spajanje na motor.
 
Posljednje uređivanje:

radojkta

Member
Vjerojatno bi izgubio garanciju da idem mimo ovlaštenog servisa a ne znam dal oni to uopće rade!morat ću se sutra već rapitati u servisu!!
 

Ciki vts

New member
Kako si to izveo :confused: Zanimaju me tvoja iskustva sa senzorima itd. jel ti komp. prijavljivao kakvu grešku ili si se nakačio na postojeće senzore?Muči me sto stvari u vezi ugradnje:thinking: Stavi neku slikicu da vidimo,naročito spajanje na motor.
Na postojece zice se spaja, ili stavis svoje senzore sa svojom instaalcijom. Komp ne izbacuje nikakve greske..
Ne znam koliko ti je to sve pametno raditi s obzirom na jamstvo..
 

kmee

New member
evo riješenja za one koji imaju neku vrstu smartphona :)
ovaj gadget za očitavanje se da naći na ebayu za sitnu paru...

vrijedi pogledat...

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=Ay-ZvTn3fLo[/ame]

i još malo bolji link...
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=5gndPeqg2oM&feature=related[/ame]
 
Na vrh