Općenita iskustva s kvalitetom i vrstom guma

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

deda

New member
Re: Dimenzije Felgi

Slovenska bivša tvornica Sava ima dugu tradiciju i jedne od najmodernijih pogona u Europi,da bi GY sjebao tržište,tojest izbacio Savu sa EU tržišta kupio ih je,nisu bedasti,zato tamo i rade GY,Fuldu i Dunlop,a Savu su kao žnj brend uvalili u Poljsku,Tursku i Brazil,jer je ionako moraju prodavati po jeftinoj cijeni,a imaju od njih razrađenu tehnologiju koju bi bilo šteta uništiti.Tako da Slovneske i Poljske gume su ko nebo i zemlja.Upravo na toj staroj slavi Save prodaju i dalje koje proizvode u nekim nedođijama,gdje je jeftinija proizvodnja.Nisu ni drugi bolji,kao recimo Michelin koji se proizvodi svugdje,kao one koje dolaze iz Spanjolske i Rusije.Naravno da oni tvrde da je to isto,možeš mislit.Kao što je nekad Zastava tvrdila da proizvodi iste kavalitete aute kao i Fiat.
 

ZVAJ

Skoro zreo
Re: Dimenzije Felgi

Da to je postao problem u svijetu. Uništavanje konkurencije i profit što veći...
Nema nazad gume ne mogu vratiti. Meni je bitno da guma bude dobra na bljuzgi a ove GY UG8 bi trebale tu biti dobre. A snijega će biti dan dva najviše neočišćenog. Sve će posoliti a većinu i postrugati sa grtalicama. Uglavnom bit će informacija o kvaliteti istih. Èekam još felge pa može pasti snijeg :thinking:
 

knez-bj

New member
Re: Dimenzije Felgi

Nema više kod nas puno snijega kao nekad, sad se djeca nemaju gdje ni sanjkati. Jel znate onaj vic "Mujo u Kanadi"?
 

Marko

Well-known member
Re: Dimenzije Felgi

"Mujo u Kanadi"
"Nahebat ću se majke onom pederu u grtalici, već sam deset lopata skršio čisteći ona bijela govna ispred vrata što mi ih je on nabio..." :eek:

A ovo za snijeg je istina, sve ga je manje i manje. Ako imaš ljetne gume dan-dva pričekaš i poslje opet gas... :thinking:
 

deda

New member
Re: Dimenzije Felgi

Kaj vam nije jasno da se zimske gume ne rade i ne meću po zimi za snjeg,zato možeš imat i lance.Zimske gume su za zimu,tj. niske temperature, vozite aute od 100ks i više i preko 10 000€,a sad ga kemijate sa gumama,koje su u prosjeku 2% od troškova vožnje. Udarite nekog sa krivim gumama pa da vidiš kak će ti osiguranje platiti frišku figu.Jedva čekam da poćnu kažnjavat zbog guma,jer mi je već pun kufer mudrijaša i straha da me koja budala se skrši kada se po zimi poćne sklizat sa ljetnim gumama.
 

Marko

Well-known member
Re: Dimenzije Felgi

Kaj vam nije jasno da se zimske gume ne rade i ne meću po zimi za snjeg,zato možeš imat i lance.Zimske gume su za zimu,tj. niske temperature
Deda, znam to - nej se odmah srditi! Peham malo! :)
 

knez-bj

New member
Re: Dimenzije Felgi

Naravno da znamo, zimske gume sam kupio, samo ovo sa snijegom sam spomenuo jer mislim da je glupo imati gumu koja je najbolja na snijegu a loša npr. na kiši. Također mislim da ovih prvih pet sa adac-ovog testa su sve super gume, a ja sam se odlučio za dunlop 4d, nekak mi se svidjela i podjednaka je u svim kategorijama.
 

ZVAJ

Skoro zreo
Re: Dimenzije Felgi

Zima zima e pa šta je,
ak je zima nije lav.
Zime zima pa neka je
zimske gume imam ja.

U novom HAK-u test guma:
175/65 R14T
1. Conti ContiwinterContact TS800 izrazito se preporučuje
2. Michelin Alpin A4 izrazito se preporučuje
3. Dunlop SP Winter Response izrazito se preporučuje
4.Goodyear UltraGrip 8 preporučuje se
itd. itd.

195/65 R15T
1. Conti ContiwinterContact TS830 izrazito se preporučuje
2. Goodyear UltraGrip 8 izrazito se preporučuje
3. Semperit Master-Grip izrazito se preporučuje
4. Dunlop SP Winter Sport 4D izrazito se preporučuje
5. Michelin AlpinA4 izrazito se preporučuje
6. Pirelli Winter 190 Snowcontrol Serie 3 izrazito se preporučuje

Goodyear najbolja na mokrom - MOJA guma :hello: :palacgore:

Interesantno da nije bila baš među najboljima u dimenziji 175 ali je i tamo bila najbolja na mokrom. Kad će taj bljuzgavi snijeg...
 

1587 VTS

New member
Re: Dimenzije Felgi

Kao sto rekoh, Continental je uvijek pobjednik, neovisno je li u pitanju zimska, ljetna, sportska, stedljiva, 4x4 ili sta ja znam kakva guma :D :palacgore: Otkako sam ih probao prvi put, vec duuugo stavljam i vozim samo Conti :cool:
 

deda

New member
Re: Dimenzije Felgi

Sve je to relativno,ti testovi mi nikad nisu bili jasni i vjerodostojni.Najbolja zimska guma za ove naše europske krajeve je Vredestain.Upravo su se specijalizirali za zimulje i cjelogodišnje gume.U Italiji i Njemačkoj i švicarskoj ih gotovo svi voze najviše.
 

amorphis

Member
Re: Dimenzije Felgi

Ljudi a što ćemo s ovim...
Hankook Winter I*cept Evo W442 205/55 R16 91H = 747,42 kn
Nema ih nigdje u testovima, a cijena mi se čini fer,hmhm...:confused:
 

ZVAJ

Skoro zreo
Re: Dimenzije Felgi

Meni su nuđene ali 195/65 15R. Cjenovni rang Save. Model Winter I*PIKE. Na opip prstima malo su mi bile tvrde. Kako se nađe na inernetu Koreja!!! Može biti dobra.
Kažu 6. proizvođač na svijetu sa ciljem da postanu 5. proizvođač. Možda i nisu tako loše. Ja sam ipak uzeo GoodYear UG8 ali i drugu dimenziju a tu se i cijena mijenja u odnosu na tvoje potrebe. Èujmo i ostale.
Pozz
 

Marko

Well-known member
Re: Dimenzije Felgi

Kažu 6. proizvođač na svijetu sa ciljem da postanu 5. proizvođač
Mudro.

Za Hankook (kao proizvođača) jedni vele da su OK, drugi da su ispod prosjeka - a to su komentari od vozača koji razumije se imaju različite stilove vožnje... Iz Koreje je i Kumho za koji opet vrijede isti komentari. Obje kompanije najviše napred vuče to kaj su prva "montaža" na veliko većinu korejskih automobila, a ima ona dvojba - kvantiteta nasuprot kvaliteta.
 

1587 VTS

New member
Re: Dimenzije Felgi

Na fiesti mk6 su mi bile prva ugradnja Hankook Centum K712, sjecam se, cisto ok guma, nista posebno, ali nije bila ni toliko losa. Ne znam.. Svejedno, ja to ipak ne bi vise nikad na svoja kolica. To rade mali korejci i kinezi koji celom zabijaju brokve i sipke krive preko koljena :D:D:D Nakon njih, naravno, montirao Continental ContiPremiumContact2 i preporodio se. Jos su na autu, imaju blizu 50 tkm (!), potrosene su 0.5 mm do granicnika, ali jos ne klizu i drze tek malo losije nego nove, mamu im, hebena guma, kao i svaki Conti. I necu ih mijenjat dok god je tako. Dvojica prijatelja mi imaju Hankook Optimo K415 na jundaiu i30 i zale se da dosta klizu, posebno na kisi. Ne znam.. Ja zato ne eksperimentiram da bi ustedio 50 ili 100 kn na gumi, uvijek stavljam provjereno i 50 tkm prst u uho :cool:
P.S. rijec je o ljetnim gumama.
 

ZVAJ

Skoro zreo
Evo!
Napokon gotova operacija zimske gume, koja se rastegla.
Gume u AutoKrešo Goodyear UG8 , felge čelične za Pug 308 u Peugeot servisu (čekalo se 14 dana), ali sve pohvale dečkima u skladištu na uslužnosti.
Dakle:

Gume 633,45 x4kom -5% = 2407,12kn
Felge orig. Peugeot/Citroen 5401.R6 366,23 x 4kom
- 10%popusta na gotovinu = 1318,44kn

ventili 4x 10kn = 40,00kn
_____________
3765,56kn

Kasno sam saznao da AutoKrešo daje još 5% za članove HAK-a :(
U cijeni guma je i kompletna demontaža ljetnih guma ili samo montaža na
nove felge + balansiranje guma
Heh! Nisam jedino uračunao troškove puta u Osijek, ali recimo da sam otišao
na kavu sa društvom :D
 
Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh