Zupčasti remen na C3 1.4 benzincu

lekma

New member
Koji je interval zamjene zupčastog remena na 1.4 benzincu?
U jednom Citroenovom servisu mi kažu 60.000 a u drugom 120.000.
 

lekma

New member
120 tkm ili 5/6 godina, sta prije istekne ;)
To mi je i danas tip rekao u servisu. Sam što je meni u prijašnjem servisu zamjenjen na 60.000. Kako bi se reklo, su što prije pokupili pare :)
Kao da su znali da više neću dolaziti donjih...
 

Dalibor

Dado Tornado
koliko je meni poznato preporuka citroena za c3 1.4 iz 2005. što se tiče zamjene zupčastog reman je 10 godina ili 120 000km... ali najbolje viditi remen ima li kakvih malformacija pa možda i ranije zamjeniti
 

superhrvoje

New member
nekako mi je čudno 10 godina kao preporuka, malo mi se čini puno. ispadne jeftinije zamijeniti, dođe dosta jeftinije od pucanja.

istina, postoje motori kod kojih se ne dogodi ništa, recimo Fiatovi 8v FIRE poput 1.1 55ks. kod takvih nije problem čekati da pukne pa onda zamijeniš, 1.4 8v u C3 nije takav i pucanje je skupo.

dakle, radije mijenjaj nakon svojih 6-7 godina ili stotinjak tisuća km.
 

deda

New member
120 000km ili 7 godina, nemoj cekati previse
A kaj remen ima rok trajanja?Na mojem Yugiću od kada je kupljen 1990 god i prešao je samo 80 000km nikada još nije menjan remen,izgleda ko nov.Menjaće se na 100 000 km kao da ih je napravio za godinu dana ili za sto, svejedno.
A kak se vozi to bu za 10 godina.
 

bojan111111

New member
Jel itko mjenjao remenje i pumpu? Koliko košta materijal i rad (ovlašteni ili u fušu) te koliko se dugo ostavlja auto kod majstora?
Imam 6 god i 75.000km pa bi to htio riješiti, neke preporuke
 

Marko

Well-known member
Jel itko mjenjao remenje i pumpu?
Kanader dobro pita - nije li prerano. Sad da ne pretražujem postove, auto si kupio nedavno pa bi zamijenio da imaš "mira" ili ?

Ako imaš novac spreman i baš bi želio to napraviti računaj sveukupno oko 100 € kod majstora tj. dijelovi + rad. Od dijelova koji su ti potrebni: nova vodena pumpa, klinasti remen, zupčasti remen, natezač i to poznate i provjerene marke) , a za ovlašteni ti već bude netko napisal tko ima info ili kao frejer uzmi telefon u ruke i "Halo, halo ovlašteni...".

Za majstore koji se preporučuju iz Zg su ti dečki napisali koji su to, tako da gore navedena cijena može biti podložna varijaciji.
 

bojan111111

New member
Mislite da je prerano 6 god. i 75.000? Ja bi se zakleo da je u onoj knjižici sa intervalima pisalo 5 god. ili 100.000km.:hmmm:
Zvao sam ovlašteni i kažu za c3 1.4 benz sa klimom i nekakvom akcijom koja sada traje pa dobiješ 25% popusta na valjda rad, sveukupno 2400kn(rad-dijelovi), nekako mi se onih 100eura kod majstora čini nerealno jeftino:surprised:
 

Dalibor

Dado Tornado
ja sam prošle godine u jednom servisu na svom 1.4 mjenjao zupčasti (+ neke brtve koje su otišle) i platio sve (osim pumpe koju nisam zamjenio) 1000kn, ako te zanima gdje možeš mi poslati poruku.
servis sve nabavi i zamjeni, ti im odfuraš auto
 

Marko

Well-known member
sveukupno 2400kn(rad-dijelovi)
Eto vidiš 2400 kuna. Napisao sam ti da cijena kod majstora varira imajući na umu da je posao meni radio majstor iz Međimurja i da račun bude (ali ne mora) za majstora iz Zg skuplji. Možeš pogledati u pojedinim temama kolike su cijene rezervnih dijelova ili upitaj telefonom pokrovitelje foruma koji imaju prodavaone (imaju čak svoje teme). Svaka odluka je dalje na tebi. :weeabooface:
 

bojan111111

New member
Evo, zamjenili mi set remenja, pumpu, natezač, antifriz i ne sječam se jel još šta pisalo na računu ali uglavnom, platio sam 1670kn u zg-u u jednom ne-ovlaštenom servisu ali sa 1god. garancijom na rad. Remenje je marke contitech i fina čini mi se.

E da i još su mi otklonili jedan kvar kojeg vućem već neko vrijeme. Stalno se palio ventilator hlađenja motora i dok je auto bio hladan i vruć,bez obzira na uvjete. U ovlaštenom su me htjeli oženit za 1000kn, govorili da treba mjenjat termo sklop ili tako nešto a ovdje su samo odzračili nešto i problem riješen za 0kn. I još su mi tak ljepo oprali auto izvana i iznutra da mi ga je sad žao prodat pa ču ga ipak zadržat još neko vrijeme.:whistling:
 

bojan111111

New member
Auto Hrvatska na radnićkoj cesti. Neznam dali ih ovako smijem reklamirat ali dečki su mi napravili korektno posao, jedino kaj auto nije bio gotov isti dan nego sutra
 
Na vrh