Zapela papučica gasa

brunoVTR

Member
Pozdrav svima. Imam proble sa svojim vtr-om. Model je iz 2004 i ima 135000 km. Naime kada sam prestizao vozili na cesti prilikom jaceg stiskanja papucice gasa, ista mi ostane zaglavljena na podu auta. Mislim da nije stvar sa tepihom ili nekim drugim predmetom,ona jednostavno ostane na podu. To mi se uglavnom događa prilikom prestizanja. Prvi put taj problem se pojavio prije 1 god. tada sam promijenio senzor brzine(nisam siguran za naziv).Nakon godinu dana opet isti problem. Kada mi papucica ostane zaglavljena auto sam ubrzava,ali srecom mogu zakociti i ubaciti u neutralnu brzinu. Tada stanem i izgasim auto iako su okretaji u crvenom. Nakon toga sve je ok. Molio bih ako je netko imao slican problem da mi objasni u cemu je stvar. Ispričavam se na opširnosti. Unaprijed hvala!
 

deda

New member
I onda nek mi neko kaže da su ova elektronska sranja super,ma ne možeš vjerovati.Fakat je sve to previše od kakvih se jednostavnih stvari rade ćudesa.
 

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Naime kada sam prestizao vozili na cesti prilikom jaceg stiskanja papucice gasa, ista mi ostane zaglavljena na podu auta. Mislim da nije stvar sa tepihom ili nekim drugim predmetom,ona jednostavno ostane na podu.
Vozi to odmah u servis:

C2 C3 C3 Pluriel


Description:
Accelerator pedal returns too slowly

VIN:
PLURIEL - VF7******28036651 to VF7******28083048, C2 - VF7******97308110 to VF7******97345581, C3 - VF7******28501003 to VF7******28592347

Numbers:
9868

Defect:
It has been identified that the accelerator pedal can return too slowly. This can have an effect on the driving of the vehicle.

Action:
Recalled vehicles will have the accelerator pedal replaced.

Launch Date:
28 March 2006

http://www.theaa.com/allaboutcars/recalls/recalls.jsp?modelID=A6&modelName=C2&makeName=Citroen&makeId=A7
 

Ciki vts

New member
Ciki to govno bas fizicki ostane na podu?

onda ga opruga ne vraca, menjaj pedalu dok ti glava negdje ne ostane
Da, kao da ti pukne sajla, samo sto nema sajle ROFL

Frend je oprugu bio jednu stavio i tak se i dan danas vozi, mislim da je mova papucica bila oko 1100kn, ne sjecam se vise..
 

josip vtr

New member
I meni se to dešavalo par puta,ali vratim je nogom nazad i kasnije sve OK.Već duže vrijeme mi se to nije ponovilo,auto ima 145.000 km...
 

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
zasto nisu covjeka zvali onda?
Primjeti da su serije nabrojene po broju šasije. Možda njegov nije obuhvaćen. Osim toga, tamo je opisano da se pedala vraća presporo (široka definijca problema :D)), ne da "zaglavljuje". Ovo je najbliže njegovom problemu.
 

brunoVTR

Member
Pozdrav svima opet :). Mislim da sam riješio problem. Stvar je ipak u gumenom tepihu. Danas dok sam se vozio,razmišljao sam da mi se taj problem dešava uglavnom zimi,dok imam gumeni tepih. Prvi put kad mi se to desilo nisam primjetio da je to razlog,jer kraj papučice je iznad toga tepiha kad je pritisnem do kraja.Danas kad sam stao i izgasio auto stisnuo sam papučicu do kraja i ona je ostala na podu. Tepih sam pomaknuo unazad i papučica se vratila nazad. Stvar je u materijalu iza prednjeg dijela papučice,ona ostaje zaglavljena za taj gumeni tepih. Hvala na odgovorima ali mislim da je to bio problem koji sam slučajno riješio.

I tepih je original citroenov,tako da je to i njihova greška.
 

deda

New member
A di su ti graničnici od tepiha,to dobiješ sa svakim originalnim tepihom i ljepo ih zakopčaš na podni tapecirung i tepih se ne može nikud pomaknut.
 

brunoVTR

Member
To ocito nisam dobio pri kupnji auta. Inace kupio sam ga rabljenog sa oko 100k km i nikakvih problema nisam imao. Auto je odličan i još mi nije dosadio :)
 
Na vrh