Zamjena ventila sa senzorima

sandokan

New member
Pozdrav.

Mislim mijenjat gume/felge na c5, ali ove standardne imaju senzor tlaka. Zvao sam par vulkanizera i nitko to ne zeli radit, kao ne moze, puknut ce ventili, nekvalitetno radjeno...

Ako netko zna gdje to mogu obavit, ovlasteni servisi dolaze u obzir (zg/st). Znaci, gume/felge kupljene drugdje, samo prebacivanje ventila s senzorima.
Jel to stvarno toliko zeznuto (opcenito nisam ni upoznat s tom tehnologijom bio do sad)

Hvala.
 

Krky

Lakerski profesionalac
Mislim da je gotovo pa nemoguće skinut ventil sa felge a da ga ne oštetiš da bi on dalje na drugoj felgi funkcioniral, u pravilu idu novi ventili..
 

Fex

Member
Pozdrav,
evo jedan padobranski ulet da ne otvaram novu temu..
Èini mi se da sam negdje vidio da se nešto malo pisalo o tome ali mislim da nema zasebna tema

Da li je itko mjenjao ventile sa senzorima.. Nakon cca koliko god odlaze baterije?
I da li je netko imao slučaj da mu guma pušta..MIslim da je do ventila, jel postoji varijanta da se samo ventil promijeni ili je to sve u jednom komadu sa senzorom.
Ako su mi svi pri kraju tj ako ce kroz godinu dana baterije otić da se strpim da svi porikavaju pa da sve mjenjam ili da mjenjam samo ovaj gdje se gubi pritisak..

Auto ce sad biti 6 god star..
 

vborovic

C5 modifikator
Nakon što to napraviš, tehnički imaš neispravno vozilo, jer ako auto ima ugrađen TPMS sustav, on mora biti funkcionalan ... dakle, samo ECU računalo + antena + svi senzorski ventili na njemu ...

E sad, ako to zanemarimo, nakon 5-6 godina, možda malo više, otići će ti svi ventili sigurno (baterija), nema popravka, samo zamjena ... ventil košta kakvih 50-60 € po komadu. Ako prelaziš na obične ventile, treba onemogućiti TPMS sustav u cijelosti da auto ne bude bacao nikakve greške nakon toga.

Ako sumnjaš da ventil pušta zrak, postoji kit za popravak spoja, nekakvih 10 €, koji se obično nabavlja kada netko pri zamjeni gume okine ventil i ošteti taj vanjski dio koji leži na felgi.
 

Fex

Member
E to sam htio čut, da se može samo ventil promijenit. Znači postoji ta mogućnost. Mislim da je on u pitanju.

Hvala

Samo još ako zna netko..
Kad bi se išlo na full zamjenu, znači na nove ventile i senzore. Da ih ja nabavim.
Jel zamjenu može odradit vulkanizer ili moram ić u servis?

I taj kit šta ste spominjali, jel to ebay priča ili ima u servisu?
 

vborovic

C5 modifikator
Može vulkanizer ako ima PSA dijagnostiku pri ruci ... taj kit koji spominjem je "Komplet za popravak ventila", kat.br. 5412 03, odnosno noviji RP 5412 05, može ga se nabaviti u ovlaštenom servisu, ili bilo gdje drugdje pod tom kat. oznakom
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Fex

konaroast

Citroenist
Donator foruma
Ja sam svoje skinuo i zamjenio običnima te potpuno isključio TPMS sustav preko dijagnostike. Na tehničkom nisu niti znali da sam ih nekada imao.
Ti senzori znaju puknuti i onda se umjesto sigurnosnog dodatka pretvore u veliki rizik, pogotovo na autoputu.
U principu bi ih trebalo svakih 5 godina kompletno zamijeniti.
 

vborovic

C5 modifikator
Na tehničkom nisu niti znali da sam ih nekada imao
To je naša stvarnost, nažalost, ali ima ih koji se "potrude" i bace pogled prema broju šasije na ono što je auto imao na izlasku iz tvornice ... ako si imao TPMS koji trenutno nije u funkciji, biti će ti zabavno ... to kaj ljudi vole improvizirati, je nekaj sasvim drugo ... :)
 
Na vrh