Zamjena spužve u sjedalu

pospanko

New member
Pozz
Imam Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 - Hydractive III. Išao sam do tapetara da mi zamjeni spužvu jer je propala (330t km), ali mi kaže da je ljepljena i da on to ne radi. Sjedalo je full električno sa grijanjem i masažom.
Ima tko kakvih iskustava, može li se to kako riješiti? Hvala

Kanader

Active member
Ne znam za taj model, ali ako je tako onda je to razočaravajuće i neće ti preostati ništa drugo nego li naći rabljena sjedala u boljem stanju. Kod kojeg si tapetara bio?

Spawn

Well-known member
Trazio sam par godina i nisam nigdje nasao tapetara koji reparira kožno sjedalo na C5 X7 ili koža alcantara. Niti se reparira koža niti spužva. Smeće od sjedala a tako su udobna. Original samo donji dio bez leđa košta oko 800€ . Ako nađeš rabljena, vjerojatno ce se morati uzeti komplet ali uzimaj jer je tesko naci.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Mislim da je i Cutac Cutac imao sličnu borbu, pa je opcija bila uzeti suvozačko sa britanskog tržišta… Poljaci inače dovlače puno tih UK auti, ima svačega po oglasima

ghorvat

Well-known member
Donator foruma
Mogu potvrditi, dok sam ga imao, sjedala su vrhunska dok traju. Kad odu, nema popravka. Svi su me odbili ili nudili neka polurješenja. Samo kompletna zamjena novima ili rabljenima u pristojnom stanju jedini je način.

Cutac

Prèkaroš
Jep, ista situacija.
Ima tapetara koji rade nove siceve, samo što se ovim ostalima ne da, oni bi brze poslove.

pedjolino

Member
Jesi proverio jel to stvarno lepljeno,meni je kad sam uzeo c4 b7 trebalo nesto da se popravi i isto su rekli da su lepljena.Nabavio dobra prednja sedista od stranca za male pare i kad sam menjao gledao sam izgleda da se moze skinuti kao da je presvlaka.Ono tipa da se rastave sedista skine tpaacir presvlaka i sundje mozes da radis sta hoces.Sad da li je i sta lepljeno neznam .Treba to proveriti.Nekim majstorima je tesko i da nesto uzmu da urade ma koliko da platis nego odmah nesto kazu i skinu te.

Milosh

Test
Ja to ne razumijem, zar se koža ne može odvojiti od spužve, čak i ako je zalijepljena? Spužva je mekana, može se rezati, trgati, i na kraju sastrugati sa kože, da ostane samo koža. Nova spužva i lijepljenje. Vjerovatno ima nešto što ne znam, ili jednostavno misle da ne mogu naplatiti toliki posao pa neće ni da pokušavaju.

Cutac

Prèkaroš
ili jednostavno misle da ne mogu naplatiti toliki posao pa neće ni da pokušavaju.
Jep, upravo to.
Lakše je raditi volane, mjenjače i nebo, nego ovo.

Isto zašto su meni rekli da nije moguće staviti alkantaru na nebo.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Sad možda već idem u preskupa riješenja po pitanju isplativosti, al jel netko kontaktirao onog meštra u Vinkovcima? Par puta sam vidio da ga spominju (pozitivno).
https://www.facebook.com/leather.garage.vk/

Ili ako je buđet baš beskonačan, mislim da je najjači tapetar na cijelom balkanu onaj Slavce Hristov, samo je vjerovatno potpuno neisplativo sa slanjem u Mk

ZlatkoC4

Well-known member
Da, izgleda da neće biti ništa od popravka.
U potrazi sam za parom sjedala...
Hvala svima !!
Ako su sjedala funkcionalna radi sve na njima. ne vidim zašto bi bio problem promijeniti spužvu i navući novi materijal preko.
samo naravno neke stvari koštaju, ali su izvedive uz dobrog tapatera. ovaj iz mojih Vinkovaca. Što ga je spomenuo Ivan. je zaista odličan. ali treba pitati.

imaš kao što su dečki rekli i rabljena sjedala. probaj kod. auto otpad Lukavec Čepin kod Osijeka

ExOduS442xb

Racing
Sjedalo se sastoji od više dijelova koji se ponekad mogu pronaći na ebay, tako da se često ne mora kupiti cijelo sjedalo. Tražio za sebe.

Na vrh