Zamjena kutije s osiguračima po nalogu Citroen HR

Chiffo

New member
Bio ovih dana raditi geometriju kotača, dobio zamjenski auto na par sati i kad se vratio u servis po auto, dignuta hauba mog auta. Rekli su mi da su dobili nalog od Citroena Hrvatska da se na c4 II zamijeni neka kutija s osiguračima/releyima jer dosadašnja nije bila dovoljno izolirana što bi moglo uzrokovati otežano paljenje zimi. Eto, tak da znate, nisam imao nikakvih problema sa paljenjem, ali ako netko ima ili se boji zime nek ih pita i zamijeni. :)
 

Bratkee

New member
ja sam dobil poštom, preporučeno, obavijest da se javim u najbliži citroservis zbog iste stvari ! idem sutra ujutro vidit kaj to je ...
 

Nicol

AK HBT Racing
pa sa svim novim autima je uvijek neki problem, kaj se čudite tome... bolje kutija nego da vam explodira (ko mercedes)... :D

nego Chiffo, ako nije tajna koja je cijena špura u ovlaštenom? baš me zanima... :grin:
 

Dalibor

Dado Tornado
je, kad bi to bilo samo do "otežanog paljenja" zimi... pa svaki citroen zimi otežano pali...

sigurno postoji opasnost od samozapaljenja vozila...
mene bi bilo strah voziti auto sa takvom kutijom osigurača...
ali valjda su vozači C4 II http://youtu.be/HlOFJeHl5eY :palac-gore:
 

Chiffo

New member
Nisam još dobil račun za špur, kad dobim, javim. Ali koliko kužim, oni nemaju servis za špur već ga voze na drugu lokaciju. Mislim da su ga u vulkal furali ili tam negdi u kvartu jankomira.
 

Joka

New member
Meni je neki dan došlo poštom, pa sam svratio do servisa, pogledali su, treba se mijenjati (ima nekakvu brojčanu oznaku 11, ti se mijenjaju, ovi koji imaju 12 ne), javit će kad dođe dio za zamjenu. I jedan offtopic: bilo je govora o zujanju prednjih svjetala, kad motorić pokušava spustiti i dignuti svjetlo (ne mogu naći nigdje o tome), danas sam i kod sebe čuo zujanje.
 

visaluteju

Well-known member
Da ne otvaram novu temu pisaću ovdje,

Moj C4 je iz 12 mjeseca 2011 i mislim da mi je ta stara kutija osigurača jer je poklopac prilično labav, svi oni "zubići" su na mjestu ali jednostavno nema nikakvih dihtunga ni ništa da osigura da nikakva isparenja ili voda ne možu ući.

Mjenjao sam osigurač sirene i majstor mi je rekao da su mi osigurači baš prašnjavi i neki malo oksidirali kao da je ko zna šta tu bilo (ranije sam imao problem jer je voda curila ispod lajsne na šajbi ali to je riješeno ali bi svejedno volio malo zaštiti i osigurače)

Zna li neko šta je drugačije na tim novim kutijama, može li se nešto iz kućne radinosti napraviti ?

Palo mi je na pamet da kupim one trake što se zimi stavlja na prozore da bolje dihtuju pa da nešto sa tim pokušam napraviti ? Imate li kakvu ideju
 

Cutac

Prèkaroš
Dobra ideja sa trakama.
Ja nisam dobio nikakav poziv, a poklopac stoji jedva. Budem sutra pogledao unutra kakvo je stanje i možda stavim ono čega imam punu garažu - armaflex :D
 

visaluteju

Well-known member
Nije na odmet :) i ja cu gledati sto prije da stavim tu traku, baš sam čitao da osigurači moraju baš dobro biti zaštićeni jer razni problemi mogu nastati... a ide jesen :)
 

Cutac

Prèkaroš
Baš budem pogledao pa javim stanje.
A kad već diram Armaflex, skidam tapicirung gepeka i stavljam na metal, a moglo bi i u prostor nogu malo :D
 

Milosh

Test
Armaflex se jako lako kida u dodiru sa tvrđim površinama, naročito ako nisu ravne već su u pitanju ivice. Mislim da je traka za prozore puno bolja u tom slučaju. Èak postoje one trake koje se sastoje iz dva dijela (u poprečnom presjeku izgleda kao slovo B), ta bi možda bila još zgodnija.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk
 
Na vrh