Zamjena i ugradnja novog 2.2 HDi motora

pale

New member
Pozdrav, dakle nakon predstavljanja, malo o mom C8 :grin:

Godina proizvodnje je 2003, motor 2.2 HDI 94 kW, 4HW motor
na satu pise 198 000 km

E sad dolazimo do problema, naime imam ga 2 godine, i od pocetka imam problem sa Visokotlačnom pumpom. Naime kod nekakve normalne voznje, bez nekog jakog opterecenja, sve 5, al kod veceg opterecenja ili punog gasa - Antipolution - naravno :D
Za ovo sam na nekoliko mjesta bio na testovima, svi kazu da je potrebna reparacija ili druga Visokotlacna pumpa
Sad se pojavila i potreba za zamjenom dvomasenog zamasnjaka sa kuplung setom. Naravno cijene su ono - blago receno visoke

I sad ja slucajno jucer sa frendom idem gledat, reko auto je uvoz, daj vidi jel ima kaj u vezi kilometraze, jel sam sumnjao vec prije da je skinuta kilometraza. Naravno, po nasoj procjeni barem je 100 k skinuto, sto bi reklo da auto ima cca 300 000.

Dosao sam da ideju, posto sam nasao na njuskalu, trenutno, da ima jedan oglas di leek prodaje motor sa getribom, sa svim agregatima, sve sve samo Plag'n'play za 7000 kn.

Sa njegovom ugradnjom daje 3-6 mj garancije

Postavlja se pitanje dali se kako da prekontrolirat kilometraza tog motora, samo stanje motora i getribe, te samog kuplung seta, posto je motor i sve to van auta?

Realno cijena obje varijante je oko cca 1000 eura, s time da u drugoj di uzimam motor, ipak svoj motor koji je kao motor sasvim uredan i ispravan, pa bi se ipak vratilo nesto novaca.

Takoder me zanima koliko su medusobno kompatibilni motori? naime moj je 4hw, 2.2 hdi, a za njegovog za sad znam samo da je 2.2 hdi, pretpostavka isti, al ono.

Eto dosta pitanja, al tko ima savjet samo nek puca.

Poruka Moderatora:
Naslov uređen.
Tema premještena u adekvatan (Citroën C8) podforum.
Molim, vidjeti Pravila foruma
 

vborovic

C5 modifikator
Nek ti da broj šasije od auta gdje je bio ugrađen taj motor, pa možeš i na taj način provjeriti da li su oba motora identična ili ne (naravno, pod pretpostavkom da ti da broj šasije od dobrog auta ... :D ) ... jesi siguran da bi ti se to ustvari isplatilo, ovisno o stanju drugog motora, pitanje kada bude nešto otišlo, pa ti to više ne bude 7000 kn nego više, ako želiš i dalje imati auto u pogonu
 

pale

New member
e pa to i je glavni problem, sto neznam kako ispitat motor van auta, ajmo rec da mogu kompresiju provjerit, al nemrem vidjet dal svi agregati rade na primjer.

svjestan sam rizika, al ovaj moj ima vec 300 000, pa mi to bas i nije super opcija.

takoder sam gledao vani, al nemrem nac strane site-ove di ima ponuda motora
 

mariola

Active member
Pale aj mi napisi sta ti tocno treba pogledat cu ti ja u petak po njemackoj (oglasima) dal se moze nac nesto. Prije petka ne mogu, ne stignem.
 

pale

New member
ovako za zamjenu mi je kompletan set dvomaseni zamasnjak i kuplung set.
takoder trebam reaprirat ili kupit drugu Visokotlacnu pumpu goriva

ili naravno ako nadem kompletan motor sa getribom da je povoljnije nego ovo gore navedeno, onda vjerovatno bi zamjenio motor. kod nas sam nasao motor sa getribom za 7000 kn, pa sad ako mogu jeftinije proc sa djelovima onda bi mozda ipak ostavio svoj motor.

Hvala kako bilo
 

mariola

Active member
Posljednje uređivanje:

pale

New member
odlicna stranica, nazalost nije to bas to :D
naime, kraftstoff pume, nije visokotlacna pumpa, a koliko vidim sto se tice kuplung seta, to su reparirani zamasnjaci, sto sam cuo da je blago receno katastrofa.

budem ja jos malo pogledao na toj stranici detaljnije.

imas mozda jos koju, nesto tipa naseg njuskala?
ja sam trazio al nisam nasao

btw super si pogodio motor :D
oznaka je inace 4HW za motor, 128 ks, 2003 godiste
 

pale

New member
jel znas mozda za neki autootpad citroenov, ili da imaju mozda motore, ono tipa ja dodem oni zamjene ja platim i vozim doma.

mislim da se to zove tipa exchange motors tako nesto
 

mile63

Member
Halo pale, imas ovako nesto, Bart Ebben Citroen specialist, Malden Holland, pa pogledaj tip ima sve dijelove za Citroene sa garancijom i ugradnjom.
 

mariola

Active member
Tako nesto na zalost ne znam.

Uff...ovaj Bart Ebben je na nekih sat-sat i pol od mene. Hvala mile, mozda mi nekad i zatreba. ;)
 

mile63

Member
Halo mariola, stari citroenas poput mene koji vozim citroeme preko 20 godina zna tako nesto, a i zivijo sam u Düsseldorfu i bio kod Garta Ebbena vise puta.
 

mariola

Active member
Super, ja sam blizu Düsseldorfa. Dobro je nesto ovako znat. Mene su malo "oprali" u citroenovom servisu ovdi tako da vec razmisljam (trazim) o alternativi za iduci servis.
Aj da covjeku ne zatrpavamo bespotrebno post :)
 

pale

New member
2 mile 63
reci mi molim te nevidim da ima cijene na netu, pretpostavljam da se salje upit, pa onda oni odgovaraju?

Hvala
 

deda

New member
Imaju oni hrpu motora sa različitom km,a prema tome i cijenom,možeš i uzeti samo motor bez svih ostalih agregata i đinđi minđi,to ostaviš od svojega.
Prednost ti je,ako motor krepa,stave ti drugi.
 
Na vrh