Zaštitna plastika ispod motora

amcibald

Member
Poz,pukla mi je zaštitna plastika ispod motora (naletio na kamen,srećom nisam razbio karter,niti napravio veću štetu osim plastike). Cijena te plastike je 200KM u prodavnici,dok u servis nisam smio ni pitat. E sad,trenutno je velika suma, ali me zanima da li bi mi bilo bolje da je uzmem,što prije,i ako bi je uzimao u prodavnici,kojeg li je kvaliteta?

deda

New member
Zbog toga je ta plastika,daje nisi imao ode karter ili mjenjač.Još služi i za upijanje ako nešto curi,ulje i antifriz,jer vani nesmije ništa kapat iz auta po cesti,globe i troškovi čišćenja su visoki.Sprećava i kovitlanje zraka ispod motora,tako se poboljšava hlađenje motora.

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Ako ga ti maznes negdje razbit ces karter imo plastiku ili ne
Hm... Èitao sam da pri nižim brzinama (na makadamu, primjerice) ta plastika apsorbira i do 40 posto sile. Pa, ti vidi... :cool:

Konrad

New member
Hm... Èitao sam da pri nižim brzinama (na makadamu, primjerice) ta plastika apsorbira i do 40 posto sile. Pa, ti vidi... :cool:
ok kao zastita od kamencica...ali ako ga suneš u rizol posteno nece ga spasit plastika...

Ali je dizeli imaju pod redovno a benzinci ne pa eto ipak samo je buka u pitanju ili?

na 2.0hdi je aluminijski ili legiran, slučajno?
imaju i benzinci...

amcibald

Member
Hvala svima na odgovorima,al u pravu ste da je ta plastika potrebna. Ipak sam naletio 110km/h na kamen,tako da mi se svi čude da nisam sve polomio,bilo nas je još 5-ero u citru. Plastiku uzimam sigurno,e sad još jednom please,da li da uzmem jeftiniju u prodavnici dijelova,ili u servisu?
I da,jbg nemam kasko,stara navika od prošli starih automobila,skuplji kasko neg auto.

deda

New member
Je sama plastika,ali ima i tvrdu spužvu iznutra,tako da i ona apsorbira udarac i upija curke.Pa ako opizdiš ko mutav razbićeš i auto,zar ne,slomićeš i poluosovine,krakove itd.Dovoljno štiti da kada kresneš o rubnjak i tome slićno,za to je namjenjena,pa nisu to off road auti da trebaš čelićnu armaturu.

Hrvoje Marin

Active member
Hvala svima na odgovorima,al u pravu ste da je ta plastika potrebna. Ipak sam naletio 110km/h na kamen,tako da mi se svi čude da nisam sve polomio,bilo nas je još 5-ero u citru. Plastiku uzimam sigurno,e sad još jednom please,da li da uzmem jeftiniju u prodavnici dijelova,ili u servisu?
I da,jbg nemam kasko,stara navika od prošli starih automobila,skuplji kasko neg auto.
Za c5 '06 nema zamjenske.. ali ako ima za C4, mora biti ok.

Je sama plastika,ali ima i tvrdu spužvu iznutra,tako da i ona apsorbira udarac i upija curke.Pa ako opizdiš ko mutav razbićeš i auto,zar ne,slomićeš i poluosovine,krakove itd.Dovoljno štiti da kada kresneš o rubnjak i tome slićno,za to je namjenjena,pa nisu to off road auti da trebaš čelićnu armaturu.
Ovisno gdje lupiš, moj je sjeo na veliki kamen, ali je kontakt ostvaren na nekom U profilu čeličnom od 3-4mm. 2cm lijevo je aluminijski karter, a 2 cm desno crijevo zraka prema IC-u. To je sve oko sredine. A ta spužva na C5 je ništa u tom smislu.

amcibald

Member
Znam da je stara tema ali bolje nego da otvaram novu. Da li odgovara plastika sa c4 cupea iz 2008-2009 na moj c4 coupe 2006. Nasao sam polovnu medjutim da ne bi uzeo bezveze, da li neko zna da li odgovara.

Mrèela

New member
Što to ne zavariš?:cool:

Kizokc

Active member
Vidim da je tema dosta stara, ali evo ja sam danas kupio zamjensku zaštitnu plastiku ispod motora, 290. kn .

Pozdrav ;-)

Na vrh