Zaštita za zupčasti remen

coLL

New member
Evo vako bio sam nekidan kod mog mehaničara i raspitao se i dobio potvrdan odgovor da postoje neke plastike da se zaštiti zupčasti remen.
U zadnje vrijeme kako ima kiše tako mi se valjda remen malo smoći i kad radi u leru ima iritantno cvileći zvuk :( ko da vozim golf keca :D

E sad da li je ko vidio te plastike da li zna di se ima nabaviti i koliko bi koštale?
Mislim se da sam nešto inproviziram al neda mi se ako je to 100-200 kuna :cool:
 

brezC4

New member
vjerojatno je i mislio na mikro remen. bolje ti je zamjeniti remen za nekih 100-njak kn nego ugrađivati neke zaštite.
 

Marko

New member
Od čovjeka mehaničar valjda zna kaj je zupčasti, kaj klinasti - cvili jedino klinasti, dotegne se malo ili ako je stariji i blijedi denete novi (70-100 kn) i doviđenja kakšne plastike. Pa to je Saxo! :D
 

igor

New member
Ak je noviji saxo onda je u pitanju micro odnosno kanalni remen a ak je stariji onda je to klinasti remen i jedino ti remeni mogu proizvodit zvuk koliko ja znam, zupčasti ne dela zvuk osim kad motor zropa al to je onda :eek:
 

coLL

New member
Ok ok onda sam zaminija remene nije zupčasti nego taj kanalni ili stazni remen ali i njega sam promjenio tj sve remenje sam promjenio ima godinu dana (btw imam i klimu neznam jel ide koji posebno i za nju?) uglavnom kad su kiše kad prodjem kroz lokvu "melodija" počme i tako par dana dok se ne osuši naravno ako u menđuvremenu nema kiše ... Ma ja ču njega na kanal pa malo zaviriti :whistling:
 
Na vrh