Xantia Estate 2001. storage pocket/cubby zamijena

tomo100brt

New member
Imam Xantia Estate 2001. Uz njega trenutno imam CX Estate i C5 2. serija, a imao sam još par Citroena. Mogu reći da je Xantia jedan jako pouzdan auto u usporedbi sa ovim C5 sa kojim imam same probleme. Možda najpouzdaniji Citroen iza CX Estate od Citroena koje sam imao. E, sad na pitanje. U Xantia mi je na storage pocket/cubby pretincu koji se nalazi poviše glove box pretinca pukla ručica za otvaranje. Vjerovatno plastika sa vremenom i od sunca oslabila jer nisam pri otvaranju uopće koristio silu, a pukla je. Gdje ja mogu nači tu ručicu ili taj cijeli pretinac kako bi nešto od to dvoje zamijenio jer sad više ne mogu otvoriti storage pocket/cubby pretinac? Pokušao sam nači po internetu, ali mi daju samo glove box pretinac čija je ručica za otvaranje kraća i ne odgovara mi. Vjerovatno ovaj storage pocket/cubby pretinac nije bio standardna oprema ili je postojao samo u najnovijim modelima.

Posljednje uređivanje:

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Tomo, slika govori 1000 riječi (ali je nema)…
Poslikaš, zaokružiš i kažeš “ovo tražim”!
😎

Inače, ja bih potražio na auto-otpadima (na onima bližima fizički, a ostalo On-line).

tomo100brt

New member
Tomo, slika govori 1000 riječi (ali je nema)…
Poslikaš, zaokružiš i kažeš “ovo tražim”!
😎

Inače, ja bih potražio na auto-otpadima (na onima bližima fizički, a ostalo On-line).
Evo i slike da bude jasnije. Točno sam zaokružio što mi treba. Neki modeli nemaju ništa, neki imaju samo džep, a moj ima pretinac. Inače sam već tražio po bližim otpadima i našao jednu Xantia-u samo taj model ima džep.

xan-new8.jpg

xantia_v6_out_0_0.jpg

Xantia_01.jpg

Moj model je ova zadnja slika unutrašnjosti. Pukla mi je ručica na ovom zaokruženom pretincu. Ne znam kako se zove taj pretinac, ali sam preko AI našao da se zove pocket/cubby pretinac ako je to točno pa sam po tome tražio. Kolikom vidim i na ovoj zadnjoj slici je ručica na zaokruženom pretincu puknuta, ne skroz kao u mene. Valjda im ta plastika oslabi s vremenom. Ovog donjeg pretinca koji nije zaokružen glove pretinac ima na bacanje. Valjda netko ima više informacija o ovom gornjem zaokruženom pretincu pa da budem uspješniji.

Posljednje uređivanje:

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Jesi li probao pretraživanje preko slika (daš Googleu da traži to što si uslikao, a ne riječ/naziv)?

tomo100brt

New member
Pa do imena tog pretinca sam došao stavljajući sliku i koristeći Google objektiv na mobitelu inaće se nikad ne bih pomakao sa mjesta pod uvjetom da je to točno. Osim toga ništa drugo nisam uspio pronaći kod rezervnih dijelova. Još ću kopati pa ako budem uspješan.

Posljednje uređivanje:

Milosh

Test
Imaš li možda (štampano ili pdf) uputstvo od auta na francuskom? Pitam da saznamo kako se taj pretinac zove na francuskom, da ti ga potražim tamo na oglasima.

tomo100brt

New member
Nakon jako duge pretrage uspio sam pronaći manual i isčitati koji je dio.

Snimka zaslona 2026-06-27 133108.png

Neki upper glove box. E sad pokušat ću pronaći ima li igdje rezervni dio. Ako netko zna gdje se to može pronaći ili ima to za prodati neka javi.

Posljednje uređivanje:
Na vrh