VW USA otkrivena prevara

deda

New member
Pa jedna od prevara je što ja plačam doktora i sve po redu,a oni uvaljuju ljekove koji veze nemaju,koje ja opet plačam,pa da mi ti isti ljekovi ne sje...nešto drugo,opet mi uvale lijekove protiv tih istih ljekova i na kraju završim sa šakom tableta koje opet debelo plačam i na kraju moram kupiti protuotrov da me sve to ne ubije.Eto mladiću,plačaš da bi mogao opet platiti.
Ne moram ići doktoru,nemoram ići nigdje,ali sve to plačam jel išao ili ne išao,a kad te nešto stisne,pa ti ne idi nikome,a travari će te dobro opelješiti,pa može š birati.

Tanaja

"Max. utegnut za vozit"
Pa jedna od prevara je što ja plačam doktora i sve po redu,a oni uvaljuju ljekove koji veze nemaju,koje ja opet plačam,pa da mi ti isti ljekovi ne sje...nešto drugo,opet mi uvale lijekove protiv tih istih ljekova i na kraju završim sa šakom tableta koje opet debelo plačam i na kraju moram kupiti protuotrov da me sve to ne ubije.

La Marche

Iskreni optimist
Da ne otvaram novu temu... Na znanje i ravnanje:
Mercedesima u USA otkriven sistem koji, koliko shvaćam, na temperaturama nižima od 10°C nešto isključi pa ispuštaju tih nesretnih NOx puno, puno više od dozvoljenog.

http://www.cnet.com/roadshow/news/class-action-lawsuit-mercedes-benz-alleged-defeat-devices/

http://www.classaction.org/blog/mercedes-faces-defeat-device-lawsuit

Ima još na puno mjesta o tome, ali uglavnom sve isto.

Opet ista stvar kao i sa VW, ponovo nije u pitanju neusklađenost mjernog ciklusa sa stvarnim uvjetima u vožnji, nego baš namjerno ugrađen sistem koji počne drukčije raditi u uvjetima drukčijima od uvjeta propisanim za testiranje.

vborovic

C5 modifikator
Tako dugo dok ne budu smislili pokretni sustav za mjerenje eko parametara (npr, šleper prikolica a-la Knight Rider ... :D ) ... ovo sve je kap u moru ... odem recimo danas na tehnički, prođem ga, i već sutra povadim i pozamijenim sve što se na autu može ... na papiru imam auto koji je prošao tehnički, i tako ga mogu voziti do drugog tehničkog za godinu dana, kada budem sve modifikacije vratio na nulu (poznanstva na STP-ima ovdje ne uzimam u obzir) ... ovak kada bi svi strepili da li će te i kada netko na terenu zaustaviti i da recimo u slučaju eko prekršaja (neovlaštene modifikacije, neovisno dal samog proizvođača ili vlasnika vozila) gubiš vozilo (državna zapljena), e to bi bio posao ...

Posljednje uređivanje:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
@vborovic
Inače, to o čemu pričaj postoji, i provodi se svako malo. Samo minimalno je u medijima pokriveno.

Ovo je mobilna stanica za teh. pregled u vlasništvu CVH. Akciju rade u suradnji s prometnom policijom, i obično se napravi lijevak za aute, vrša, tako da nema izbjegavanja.

Zadnje za koje ja znam je bilo na autocesti pred ZG, neznam više dal Demerje ili neko odmorište... nemoguće izbjeć, a testirali su i ispušne plinove između ostalog. Neispravni auti su na licu mjesta isključivani.

vborovic

C5 modifikator
Ovo je mobilna stanica za teh. pregled
Ovo je toliko mobilno kao i tenk za koji moraš imati labudicu da ga furaš okolo ... :D ... znam za ovo, ali mislio sam na nešto "praktičnije" i "benignije", da se ne može ni skužiti o čemu se zapravo radi ... npr, da se radi o kamionskoj prikolici, nju ne moraš "raspakirati" i sl. kao ovaj kontejner

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Aj dobro... Istrijani su malo mobilniji. Nažalost samo sam jednu sliku našao.

Testirani su samo snop svjetlosti, optičko stanje vozila, antifriz i ispušni plinovi. Nije bilo testiranja ovjesa, kočnica, dizanja auta... Pretpostavljam da je sva oprema stala u ovaj Fordov furgon koji stoji sa strane.

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Testirani su samo snop svjetlosti
Zar nije ovo bilo u sklopu nekog "tjedna sigrnosti, ispranvosti" ili kako god već zovu te promotivne akcije. Mislim da PU istarska nije bila involvirana u ovo.

U svakom slučaju hvala za info o onoj mobilnoj stanici. (Koliko god da je mobilna). POjma nisam imao.

AX-ja

èudo jedno
ma ovo u istri je nesto kao kod nas kad rade akciju za motoriste,pa izadju s valjcima na cestu i pregledavaju blokade i te gluposti.

a ovo sto je bilo u na autocesti, e to je vec prava stvar,tamo je pregled bio bas je*acki

deda

New member
He,he ja sam nekad vadio katalizator poslije tehničkog.Tak sam ga sačuvao da je bio ko novi kada sam prodavao auto.

charllie

Active member
Deda,deda, pa svabe ti nisu ni do kolena,dobro da ne vozis Vw jer bi iza tebe vozaci crkavali od tvojih preinaki i onda jos gombas na omladinu a mi stari konji im dajemo los primjer.Jao,jao ,zbog toga si mi duzen gemist ce dojdem na susret, ja sam misllil da smo mi titijovi pioniri,valjda se jozek ne braca v grobu zbog nasih bedastoci.

deda

New member
Gemišt osiguran,samo ti dojdi.
A da znaš kak auto vleče kad mu se odpre auspuh,a ne da mi taj galtizator guši da nemre dihat.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Kako je dokazana, ako je prva riječ teksta ''sumnja se'' :D

Al svejedno... nek se Ameri vesele sa svojim malim hobijima.

La Marche

Iskreni optimist
Ma ne... to je podnaslov,
prva rečenica teksta je:
"Američke vlasti su jučer objavile da pokreću sudski postupak protiv Fiata Chryslera pod optužbom da je ugradio računalne programe kako bi na tehničkoj kontroli prikrio stvarnu razinu ispuštanja štetnih plinova iz dizelskih vozila, podsjetivši na raniji slučaj njemačkog Volkswagena."
a to je već malo više od sumnje. Od takve sumnje se gaće tresu od straha.

Nisu to baš mali hobiji, kako kažeš, milijarde dolara i tisuće ljudskih sudbina su u pitanju.

Posljedice VW varanja su ogromne, milijarde dolara štete i navodnih 30.000 otkaza kao posljedica toga.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ma nema šanse da FCA na:cenzura::cenzura::cenzura:e ni blizu ko VAG... sami sebi bi iz đepa uzimali.

Al sve je moguće, luda zemlja

Na vrh