Vjetrobransko staklo

katja07

New member
Pozdrav!
Imam neobican problem.Naime, kupila sam polovni C3, 2014, i primjetila sam da mi je vjetrobransko staklo prljavo,medjutim prasina nije ni iznutra ni izvana, kao da je u staklu. Znaci, staklo nema na vrhu brtvu i imam osjecaj da je prasina usla izmedju stakla, isto tako vide se i kapi vode (suze vode koje su procurile sve do dna samoga stakla). To mi smeta prilikom voznje kada po noci svjetle farovi auta iz suprotnog smijera. Mozete misliti kako izgleda staklo puno.prasine i tih kapnica koje su ostavile trag kapajuci do dna stakla. A sve je UNUTRA, IZMEDJU STAKALA. Moram li mijenjati cijelo staklo? Je li to zbog nedostatka brtve? (treba li biti gumwna brtva uopce?) Gdje da to popravim? Molim savjet,ocajna sam i iznervirana.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Šoferšajbe se lijepe u slojevima i nešto se očito uvuklo. Pomoći nema, osim zamijene. Nedostatak brtve je sigurno kriv...

Ja sam prošle godine na Preluku mijenjao šoferšajbu... nekih 1000kn ceh i jedno 3-4 sata je auto kod njih. Daju garanciju na rad.

051 623 250
 

ZlatkoC4

Well-known member
Nedostatak brtve je sigurno kriv.
Gore niti nema brtve odnosno okolo stakla več samo ispod njega. Tako je napravljeno na svi tim modelima. nema kao prije dosjed gume preko cjelog ruba stakla. pa zato vjerojatno misli da fali brtva.
 

tomica0308

New member
Auto star 3 godine,pa nema neku garanciju?bas cudno da je mrlja izmedu stakla jer to moze doci tokom stavljanje folije u sredini, mozda ti je izvana mrlja neka,meni ostala kad sam voskao krov i slucajno dotaknuo staklo aplikatorom, samo acetonom dolje islo.
 

katja07

New member
Nista otici cu na Preluk vidjeti sta mogu napraviti.Problem je definitivno U staklu. Prasina i te kapi koje se kao cijede. Uglavnom, auto je iz uvoza zato nemam garanciju. Od firem je koja se rjesava auta kada izadje ova serija. Zbilja nisam cula da itko ima ovakav problem i cudno mi je kako prasina i tekucina moze uci izmedju.
 

goranpo

New member
Najvjerojatnije delaminacija, staklo nije ispravno laminirano i folija koja je između stakla se odljepila, nema to veze sa brtvom, folija se ne smije odljepiti ni u kom slučaju. Pošto kažeš da nisi prvi vlasnik, dali si sigurna da je to orginal staklo a ne druga ugradnja? To možeš skužiti na logu na staklu, kažeš da je auto 2014. godina, kod mene je logo takav da sa donje strane je nekakav kao bar kod i iznad toga imaš neke male točkice i broj, taj broj uz točkice bi ti morao biti 4 ako je vjetrobran proizveden 2014. godine, ako je broj 5-6-7 znači da je već druga ugradnja.
 

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Može staklo biti biti originalno u smislu proizvođača čija stakla tvornica ugrađuje. Ono što ja mislim da vrlo vjerojatno nije tvornička ugradnja, ali ako misliš da je, dobro. :cool: Nebitno, zapravo.
 
Na vrh