Cit ZG
New member
Pozdrav ljudi.
Nedavno sam kupio rabljeni C5 X i auto je super osim jednog malog "problema". Naime kod ubrzavanja negdje između 40-60kmh, 3-4 brzina, osjetim vibracije u pedali i u nogama ako su naslonjene bočno na strane.
Pokušavam sam saznati u čemu je problem i da li je to možda normalno?
Vibracija se događa samo u tom slučaju, kada predje 60kmh ona prestane, i sad tu dolazi moja analiza.
1. Da li je do balansa guma i istrošenosti?
- gume su 2025 cjelogodišnje bez vidljive istrošenosti
- prema riječima vulkanizera da je do guma ovaj problem bi se događao pri većim brzinama i osjetilo bi se i u volanu
2. Da li je do nosača motora?
- da je u tome problem osjetio bi vibriranje i pri pumpanju gasa u leru jer bi se motor tresao ko lud
3. Da li je problem u mjenjaču?
- nisam siguran ali sam testirao tako da sam manualno mjenjao brzine i ista stvar se događala
4. Da li je do poluosovine i homokinetičkih zglobova?
- nekako na ovo najviše sumnjam ali vibracije bi onda osjetio i nakon 60kmh, što ovdje nije slučaj
5. Da li je do svjećica ili ubrizgivača goriva?
- auto ne trza i na hladan start normalno zvuči
Eto, ako netko ima nekog iskustva ili zna što bi moglo biti, svaka pomoć bi bila dobrodošla.
Nedavno sam kupio rabljeni C5 X i auto je super osim jednog malog "problema". Naime kod ubrzavanja negdje između 40-60kmh, 3-4 brzina, osjetim vibracije u pedali i u nogama ako su naslonjene bočno na strane.
Pokušavam sam saznati u čemu je problem i da li je to možda normalno?
Vibracija se događa samo u tom slučaju, kada predje 60kmh ona prestane, i sad tu dolazi moja analiza.
1. Da li je do balansa guma i istrošenosti?
- gume su 2025 cjelogodišnje bez vidljive istrošenosti
- prema riječima vulkanizera da je do guma ovaj problem bi se događao pri većim brzinama i osjetilo bi se i u volanu
2. Da li je do nosača motora?
- da je u tome problem osjetio bi vibriranje i pri pumpanju gasa u leru jer bi se motor tresao ko lud
3. Da li je problem u mjenjaču?
- nisam siguran ali sam testirao tako da sam manualno mjenjao brzine i ista stvar se događala
4. Da li je do poluosovine i homokinetičkih zglobova?
- nekako na ovo najviše sumnjam ali vibracije bi onda osjetio i nakon 60kmh, što ovdje nije slučaj
5. Da li je do svjećica ili ubrizgivača goriva?
- auto ne trza i na hladan start normalno zvuči
Eto, ako netko ima nekog iskustva ili zna što bi moglo biti, svaka pomoć bi bila dobrodošla.