Update softvera

djuan

Member
Pozdrav ljudi!
Da li postoji opcija ažuriranja softvera za infotainment u C4 Picasso II?
Npr. negdje sam pročitao da je u novijoj verziji moguće prikazivati mapu navigacije na gornjem 12'' ekranu, dok nije istovremeno uključena na donjem 7'' ekranu. Ne znam da li kužite pitanje, ali netko tko ima C4 picasso sa tim 12'' gornjim ekranom vjerojatno kuži :)
Moj je iz 2014. i ima original softver. Imate kakvih iskustava s tim?
 

markan1000

Well-known member
jedna od stvari koje me najviše živciraju u mom Picassu iz 2013. je da kad si na donjem ekranu u pregledniku radija, nemaš normalno tipke recimo 1 do 6 s memoriranim radio stanicama, nego moram još jednom pritiskati i ulaziti u nepregledan popis memoriranih radio stanica i onda birati s tog velikog popisa željenu stanicu.
Vidio sam da na redizajniranom Picassu postoji takva opcija, pa me zanima ima li tko i na ovom starijem takvu mogućnost, koja je npr. došla s aktualizacijom softvera?
 

Pankoz

Member
Što se tiče ažuriranja softvera,dobio sam preporuku da ako nemam nikakvih problema sa bluetooth-om i povezivanjem telefona,da onda ništa ne ažuriram jer ništa novo se ne dobija,a uvek postoji mogućnost da nakon ažuriranja počne nešto da brljavi.Tako da na mom Picassu iz 2014-te još uvek je verzija SMEG5.1.ER" od 16.12.2013.Sve radi kako treba,pa sam kažem odustao od ažuriranja na poslednju verziju.
Možda kod novijih Picassa postoji mogućnost da nije potrebno na manjem ekranu da bude prikazana navigacija da bi bilo i na velikom 12" ekranu prikazana navigacija.To je baš glupo i vrlo nepraktično rešenje sa kojim se čini mi se definitivno modeli pre FL ne mogu izboriti.Da li je nešto promenjeno posle FL ja ne mogu da kažem,jer ne poznajem nikoga ko vozi "novijeg" Picassa.
Da dodam još, mape se ažuriraju totalno neovisno o verziji softvera i nisu njime uslovljeni.
 

pokra89

Well-known member
U mene je verzija 5.43.A.R2, do prije par mjeseci je do bila zadnja verzija, ne znam je li se šta u međuvremenu promijenilo, čisto sumnjam.
I kod nje se na malom ekranu MORA prikazivati navigacija da bi slika bila vidljiva na gornjem. Debilno do bola. Ono što me još više nervira, recimo ako samo pojačam ili smanjim muziku, pa se pojavi ona skala s jačinom, automatski se zatamni gornji ekran koji projicira mapu. Onaj tko je izmislio ovaj način je bio na nekim teškim drogama.
 

Pankoz

Member
Definitivno je to jedan od većih konstrukcijskih promašaja sa prikazom navigacije na velikom 12" ekranu.
Da li je tako i kod novijih modela bilo bi lepo da nas neko sa novijim Picassom obavesti :whistling:
 

djuan

Member
Generalno, ti ekrani u Picassu su mi odlični, ali ovakve gluposti iritiraju.
Mislim da su ih mogli puno bolje iskoristiti s malo boljim softverom.
Dakle, čekamo nekoga sa novijim C4 Picasso ili C4 Spacetourerom da nas prosvjetli :)
 

Pankoz

Member
Koliko sam ja negde pročitao,mislim da ne može.
Update-om firmwere-a se samo dobija manji lag tj odziv komunikacije između bluetooth-a i telefona.
Ne mogu se čak ni menjati one tri predefinisane teme izgleda velikog 12" displeja.
 

drazen7777

New member
"Dobro je da su to ispravili kod novijih modela.
A od kojeg godišta je to poboljšano?"

Promjenjeno je od redizajna , negdje kraj 2016 godine cca
 
Na vrh