Ulje problem

Toti

New member
Pozdrav svima
Prije nekog vremena primijetio sam u svom Citroen Cactusu 1.6 Bluehdi 100 KS proizvedenom 2017. ulje na mjestu označenom na slici.
Automobil do sada nije imao nikakvih ozbiljnijih problema.
Molim vas za vaše mišljenje o ovom problemu.

Prilozi

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ako se ne varam, ovo iznad fleke je neko moderno kućište filtera ulja? U motore stavljaju goru plastiku nego u legiće, moguće da ima neku mikropukotinu negdje, to bi mi bila prva sumnja

Toti

New member
Ako se ne varam, ovo iznad fleke je neko moderno kućište filtera ulja? U motore stavljaju goru plastiku nego u legiće, moguće da ima neku mikropukotinu negdje, to bi mi bila prva sumnja
To je kućište filtera goriva, ne bih rekao da je odavde jer je ovo ulje, a ne benzin.
Pitam se je li to brtva bregaste osovine

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Neznam, ja bi eventualno probao maramicom tapkat po brtvama, tamo di curi bi trebala biti jača fleka

Toti

New member
Opet ja
Mehaničar mi je rekao mora se otvoriti spoj kod bregaste (ne pod poklopca) jer od tu curi ulje i sa silikonom se ponovo prodihtuje. Za taj postupak moralo se izvaditi rebrastog kaisa.
Motor za sada e u redi, radi odlično, prošao sam oko 1000km i ima 20-30 grama ulja zaguba.
Drugi majstor kaže da ništa ne otvaram i diram jer je to fabrickog problema kod ovih motora.
Neznam šta da radim 😌 dali bi imao problem ako i dalje vozim ili odmah da ga otvorim da ne bi nastano večih problema vaš savet

Prilozi

Posljednje uređivanje:
Na vrh